Print pagina

Seizoen 4 (22)

24/09/'85 - 13/05/'86

(60) 1 Judgement Day (dubbel) 24/09/'85
(61) 2 Where Is The Monster When You Need Him? 01/10/'85
(62) 3 Lease With An Option To Die 22/10/'85
(63) 4 The Road To Hope 29/10/'85
(64) 5 The Heart Of Rock 'N' Roll 05/11/'85
(65) 6 Body Slam 12/11/'85
(66) 7 Blood, Sweat & Cheers 19/11/'85
(67) 8 Mind Games 26/11/'85
(68) 9 There Goes The Neighbourhood 03/12/'85
(69) 10 The Doctor Is Out 10/12/'85
(70) 11 Uncle Buckle-Up 17/12/'85
(71) 12 Wheel Of Fortune 14/01/'86
(72) 13 The A-Team Is Coming, The A-Team Is Coming 21/01/'86
(73) 14 Members Only 28/01/'86
(74) 15 Cowboy George 11/02/'86
(75) 16 Waiting For Insane Wayne 18/02/'86
(76) 17 The Duke Of Whispering Pines 25/02/'86
(77) 18 Beneath the Surface 04/03/'86
(78) 19 Mission Of Peace 11/03/'86
(79) 20 The Trouble With Harry 25/03/'86
(80) 21 A Little Town with an Accent 06/05/'86
(81) 22 The Sound Of Thunder 13/05/'86

1. Judgement Day (dubbel)

24/09/'85

Geschreven door: Stephen J. Cannell en Frank Lupo
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
Dana Elcar - Rechter Mordente
LaGena Hart - Lori Mordente
James F. Kelly - Del Shaber
Robert Miranda - Joe Scarlett
Zack Norman - Gino Scarlett
Carl Strano - Nicky
Lance LeGault - Kolonel Roderick Decker
Carl Franklin - Captain Crane
Marji Martin - 'Grote' vrouw
Nikolette Scoresese - Cindy
Benjamin Jurand - Bailiff
Keith Walker - Dr. Craig
 
Omschrijving:
De dochter van rechter Mordente wordt ontvoerd door Scarlatti, de broer van Joe Scarlet die terecht staat en waar rechter Mordente de zittingen van doet.
Scarlatti wil zo de rechter onder druk zetten om zijn broer Joe vrij te spreken. Mordente huurt het A-team in om zijn dochter te bevrijden, maar helaas zit Decker hen ook op de hielen. Hannibal doet zich voor als een van de bad guys door zich te vermommen. Zo weet hij op het trailerpark terecht te komen waar het meisje wordt vastgehouden. Helaas voor hem laat de rest van zijn team Oggy, de man voor wie Hannibal doorgaat, ontsnappen en wordt hij ontmaskerd. Als het A-team het trailerpark aanvalt komt helaas Decker ook opdagen omdat hij de telefoon van de rechter heeft afgeluisterd. Toen Hannibal doorbelde aan de rest van het team waar hij zat hoorde ook Decker dit. Het A-team bevrijdt wel Hannibal maar de bad guys weten met het meisje in een helikopter te ontsnappen. Vervolgens pakken ze de advocaat van Scarlet aan die hen weet te vertellen dat het meisje in Italië wordt vastgehouden. Ze bevrijden haar daar maar BA blaast hun vliegtuig op omdat hij niet wil vliegen. Vervolgens moet Face hen aan boord van een cruiseschip scammen en weet twee cabines te boeken, een voor het meisje en een voor BA die voor patiënt moet doorgaan. Hannibal moet als poolboy gaan werken en Face als dokter. De bad guys komen er echter achter dat ze via dit cruiseschip zijn ontvlucht en boeken de presidentiele suite. Scarlatti wil het meisje koste wat het kost vinden en ombrengen. Murdock weet verkleed als spook op een verkleedfeest een aantal bad guys uit te schakelen, maar het A-team wordt toch nog door de bad guys overmeesterd en Scarlatti krijgt het meisje weer in handen. Hij gijzelt nu iedereen op het cruiseschip. Maar het A-team zou het A-team niet zijn als ze niet weten te ontsnappen. Scarlatti wordt alsnog gepakt en het meisje wordt in veiligheid gebracht.

Weetje: De naam Mordente is de naam van een regisseur van the A-team. In deze aflevering wordt zijn naam gebruikt als naam van de rechter.
 
T-shirt Murdock:
Grijs, met zwarte tekst: GORE BHCH OFF , verdeeld over drie regels. Volgens mij doelen ze op de naam van de Russische president van die tijd: Gorbatsjov (alleen in iets andere spelling). Aan de linkerkant van de tekst staat een mannetje, lijkt een soort Russisch sportfiguur.
De tekst is zo geschreven:
GORE
  BHCH
    OFF
foto 1
 
Beoordeling: 77%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

2. Where is the Monster When You Need Him?

01/10/'85

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Michael Lerner - Jerry Isaacson
Dennis Cole - Charles Lake
Walter Gotell - Ramon De Jarro
Judy Landers - Jenny O´RHanrahan
Mike Preston - Dunnigan
Lance LeGault - Kolonel Roderick Decker
Carl Franklin - Captain Crane
Katherine Heard - Meisje
 
Omschrijving:
Hannibal speelt in een nieuwe monsterfilm van een bevriende filmmaker maar niets gaat zoals het was geplant. Decker zit achter Hannibal aan en die moet naar het vliegveld scheuren waar een door Face geregeld vliegtuig op hem wacht. Face moest de filmlocatie regelen en een vliegtuig ernaar toe. Hij riep dat hij alles prima voor elkaar had maar regelde echter een vliegende doodskist waar zelfs Murdock bijna niet mee durft op te stijgen. Als ze aankomen op de locatie, een eiland ergens in zuid Amerika, blijkt de bevolking ze niet zo vriendelijk te ontvangen als Face had voorgehouden. De politie wil dat ze meteen weer opstijgen en vertrekken, maar Hannibal heeft daar geen zin in. Dan verschijnt op hun landingsbaan een stelletje bad guys die hen bedreigen en nogmaals vertellen dat ze moeten vertrekken. Ze besluiten toch verder te gaan met hun filmplannen. Alleen loopt de hoofdrolspeler weg zodat Face die rol moet overnemen. Met props doen ze net alsof ze zwaar bewapend zijn (zo kun je goed zien hoe het sc hieten in de serie eigenlijk werkt) en als het stelletje bad guys weer opduikt overmeesteren ze hen en nemen hen mee naar hun baas en pakken ook hem op. Dit blijkt een gezochte zware crimineel te zijn. Als ze hem bij de politie afleveren worden de rollen helaas omgedraaid en wordt het A-team opgesloten! Wat blijkt, de crimineel heeft alle vrouwen en kinderen ergens verderop gevangengezet en als de bevolking niet doet wat hij zegt zal hij de vrouwen en kinderen vermoorden. De crimineel wil het A-team de volgende dag overbrengen naar het kamp waar de vrouwen en kinderen zitten en hen daar omleggen. Hij sluit ze voorlopig op in een kelder. Murdock komt met een briljant idee om het A-team en de rest van de filmcrew te redden. Ze moeten een vulpen ombouwen tot pistool en Hannibal moet dan net doen alsof hij Murdock doodschiet. BA bouwt het ding en Murdock heeft alle materialen bij zich (hij had zelfs wat verstopt in zijn mond).Als ze overgebracht zijn naar het kamp doet Murdock alsof hij ruzie zoekt met H annibal. Vervolgens schiet Hannibal hem zogenaamd neer en dit zorgt voor genoeg afleiding zodat het A-team de bad guys kan overmeesteren en de crimineel te pakken kan nemen.
 
T-shirt Murdock:
Blauw, met een gele print, een spin in een web, en daarna een effen iets donkerder blauw t-shirt.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 74%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

3. Lease With an Option to Die

22/10/'85

Geschreven door: Bill Nuss
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
Della Reese - Mevrouw Baracus
Ray Wise - Phillip Chadway
Ismael Carlo - Louis Alvarez
Wendy Schaal - Karen Messing
John Vargas - Rico
Wiley Harker - Nicholas Perry
Liz Sheridan - Hildegard Harrison
Anita Jesse - Dorothy
Brion James - David Plout
 
Omschrijving:
De moeder van BA woont in een appartementen complex. De laatste tijd wonen er ongure types die de bewoners proberen weg te jagen en niemand die er iets tegen doet of durft te doen. Mevrouw Baracus wil helemaal niet verhuizen en als ze terugkomt van het boodschappen doen spreekt ze de vervelende types aan. Die reageren door haar omver te duwen en haar boodschappen op de grond te gooien. Mevrouw Baracus breekt hierbij een arm. Ze is boos en besluit de hulp in te roepen van haar zoon BA. Ze belt hem op in de van. Hannibal neemt de telefoon op en mevrouw Baracus vraagt naar de leider van het A-team. Dit tot groot vermaak van de rest van het team, maar ze besluiten BA niet te verraden bij zijn moeder. Als BA hoort wat er is gebeurd wil hij onmiddellijk dat Face een vliegtuig regelt zodat ze naar zijn moeder kunnen vliegen. Om grote problemen in de lucht te voorkomen geven ze hem als hij in het vliegtuig zit toch maar stiekem een roesje.
Hannibal wordt hoofd van de huurdercommissie, tot groot ongenoegen van de bad guys. Tijdens de eerste bijeenkomst proberen de bad guys de vergadering te verstoren. Het A-team gooit ze er echter uit. Hannibal en Murdock betrekken het appartement van mevrouw Baracus. Hannibal vermomt zich als oude vrouw en Murdock speelt zijn/haar zoon. Hannibal klaagt als hoofd van de huurdercommissie bij de conciërge over de slechte voorzieningen. De reactie is dat ze het appartement van mevrouw Baracus in puin slaan. Face en BA volgen de conciërge Alvarez om te ontdekken wie er achter alle ellende zit. Ze komen in een nette buurt terecht bij een groot bedrijf van ene Plout. Hannibal bezoekt als mevrouw Murdock de bad guy Plout. Hij laat hem weten dat ze niet van plan zijn te verhuizen ondanks alle intimidaties, en ze schieten zijn kantoor aan gort. Plout belt daarna direct met zijn opdrachtgever Chadway dat het appartement lastig wordt om in handen te krijgen. Face achtervolgt Plout als deze naar Chadway gaat en kom t zo achter de identiteit van de grote baas. Door een afluisterapparaatje achter te laten komen ze achter de plannen. Wat blijkt is dat hij als projectontwikkelaar het pand waar mevrouw Baracus in woont, wil opkopen omdat hij er een groot project wil bouwen. Alle panden er omheen heeft hij al in zijn bezit. Uiteindelijk weet het A-team te voorkomen dat zijn plannetje slaagt en kan mevrouw Baracus rustig in haar appartement blijven wonen.
 
T-shirt Murdock:
Grijs, met het groene cartoonfiguurtje Gumby erop in een rode auto. Verder groene tekst: Offroadin’Gumby and Pokey
foto 1
 
Beoordeling: 84%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

4. The Road to Hope

29/10/'85

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
Elisha Cook - Jim Beam
Warren Berlinger - Robert Colton
Christopher Neame - Scarett
Lance LeGault - Kolonel Roderick Decker
Carl Franklin - Captain Crane
Bill Marcus - William
Lori Butler - Christina
Ancel Cook - Zwerver #1
William Dyer - Zwerver #2
James Edgcomb - Dokter
Rick Garcia - Enrique
Michael Keys Hall - Soldaat
Joan-Carol Kent - Serveerster
Mitch Pileggi - Paul Winkle
Mike Reynolds - Don Sharp
Harry Woolf - Kok
 
Omschrijving:
Verkleed als zwerver zal Hannibal ene Christina ontmoeten in een afgelegen steegje. De rest van het team houdt hem in de gaten, omdat het vermoeden bestaat dat het een val van Decker is. Helaas voor het team is er nog een zwerver in het steegje, en ze weten nu niet meer welke van de twee Hannibal is. Een van de zwervers gaat wat eten halen en word dan in een ambulance geduwd en afgevoerd. De andere zwerver ontmoet Christina. Dan verschijnt Decker en pakt de zwerver op. BA, Face en Murdock bevrijden de zwerver uit de handen van Decker en komen er dan achter dat het niet Hannibal is maar Jim Bean. De zwerver legt dan uit dat iemand in het opvangcentrum hem had vertelt dat hij gratis eten kon krijgen bij het restaurant. Hannibal was in zijn plaats gegaan en hij is dus in de ambulance geduwd en ontvoerd. Het A-team besluit dan de man van het restaurant uit te horen, maar die weet niets.
Hannibal komt ondertussen terecht in een soort ziekenhuis. Als de bad guys hem doorhebben, weet Hannibal te ontsnappen. Als de rest van het team doodongerust terugkomt, zit Hannibal hen vrolijk op te wachten. Hannibal vertelt wat hem is overkomen en hij denkt dat ze identiteiten van de zwervers verkopen aan criminelen die een nieuwe identiteit nodig hebben. Het A-team besluit daarom zelf een opvanghuis voor zwervers te beginnen. Alle zwervers komen nu bij hen in plaats van in het andere, onveilige opvanghuis. The Road To Hope is geopend. Murdock ontpopt zich als een predikant Harry Dean Hanover. BA en Hannibal gaan de twee bad guys volgen die Hannibal hadden meegenomen en ze komen terecht bij een duur huis. De rijke magnaat Coldman blijkt daar te wonen en achter de organisatie te zitten. Hannibal wil de man een bezoekje brengen en roept Face op om zich bij hen te voegen. Murdock blijft achter in het opvanghuis bij de zwervers. Als ze Coldman overmeesteren en meenemen naar zijn buitenhuis waar zijn ha ndlanger zit, worden ze daar echter opgewacht door een stelletje terroristen dat hen overmeesterd. De identiteiten waren voor hen, zodat ze ongemerkt hun legertje in Amerika konden voortzetten. Ze sluiten het A-team op en willen hen executeren. BA weet een noodsignaal naar Murdock te sturen via zijn horloge. Samen met de zwervers bevrijd Murdock zijn teammaten uit de handen van de terroristen.
Tijdens de hele aflevering denkt Murdock overigens dat hij zichzelf onzichtbaar kan maken door aan wit papier te denken. Het is echt hilarisch.

Weetje: Stephen J Cannell belde Dwight van te voren op of hij misschien een predikant met de stem en maniertjes van Burt Reynolds kon spelen. Dwight zei dat het hem wel zou lukken en bestudeerde diverse films waarin Burt Reynolds meedeed. Dwight deed daarna wat hij had beloofd en deed Burt Reynolds, tot groot plezier van Stephen, heel goed na.
 
T-shirt Murdock:
Lichtblauw met een rode tekst erop. (Sorry, onleesbaar. Misschien kan ik deze later nog eens goed uitzoeken).
foto 1
 
Beoordeling: 81%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

5. The Heart of Rock N' Roll

05/11/'85

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Isaac Hayes - C.J. Mack
Rick James - Speelt zichzelf
Beau Starr - Starger
Eileen Barnett - Devon
Peter Haskell - Gevangenisdirecteur Crichton
Al Pugliese - Bewaker
Kimberly LaBelle - Stone Fox
 
Omschrijving:
Rick James huurt het A-team in omdat hij zich zorgen maakt om een bevriende zanger, CJ Mack, die binnenkort uit de gevangenis wordt ontslagen.

De zorgen blijken terecht. Als de man naar een releasecenter moet worden gebracht omdat hij wordt vrijgelaten, rijden de chauffeurs van het gevangenisbusje daar niet naartoe, maar naar een afgelegen plek waar ze de Mack willen ombrengen. Het A-team kan hem nog net op tijd redden en naar een veilige plek brengen. Daar verteld Mack dat hij er in de gevangenis achter is gekomen dat onder leiding van de bewaker Quint een aantal gevangenen gewapende overvallen plegen als ze zogenaamd te werk worden gesteld buiten de gevangenis. Mack heeft het bewijs verstopt in de werkplaats van de gevangenis en Quint wil hem om laten brengen omdat hij weet dat Mack bewijsmateriaal tegen hem heeft, alleen weet hij niet waar het is. Het A-team zorgt ervoor dat de volgende overval van de gevangenen mislukt en ze denken dat CJ Mack nu weer veilig naar het releasecenter kan gaan omdat de bende is opgerold en bij de politie is afgeleverd. Hij is echter helmaal niet veilig, want ook de directeur van de gevangenis is erbij betro kken. Hij sluit CJ weer op in de gevangenis en laat ook zonder problemen de andere gevangenen weer terugkomen. Het A-team en de advocaat van CJ vrezen voor zijn leven en besluiten een concert ter ere van Mack te organiseren in de gevangenis waar onder andere Rick James zal optreden. Omdat Mack ere gast is kan de directeur hem nu even niets aandoen. Het A-team gaat mee de gevangenis is als crew van Rick James en Hannibal en Face gaan naar de workshop op zoek naar het bewijsmateriaal. Als ze de tapes hebben gevonden verschijnt helaas de directeur die de tapes van hen afpakt en Hannibal en Face gevangen zet in de werkplaats. Ook BA en Murdock laat hij opsluiten. Helaas voor de directeur is een werkplaats precies een plek waar je het A-team NIET moet opsluiten. Ze ontsnappen, overmeesteren de bewakers en spelen een bandje af waarop te horen is dat de directeur Mack wil laten vermoorden. Helaas voor de directeur zitten er niet alleen gevangenen in het publiek maar ook de burgemeester. Het A-team heeft wee r een zaak opgelost.
 
T-shirt Murdock:
Lichtblauw met viermaal de rode tekst Thump Thump, verdeeld over twee roze wolkjes die bovenelkaar staan afgedrukt.
foto 1
 
Beoordeling: 70%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

6. Body Slam

12/11/'85

Geschreven door: Bill Nuss
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
Hulk Hogan - Speelt zichzelf
Titos Vandis - Papa Kotero
Deborah Wakeham - Dickie Gordon
Michael Gregory - Sonny Carter
Sam Melville - Rocco
Lance LeGault - Kolonel Roderick Decker
Carl Franklin - Captain Crane
Rod Stryker - Sergeant Case
Jeff Sanders - Sergeant
Gale Emerson - Vanessa
Robert Purvey - Cole
James Brown III - Henry Mitchell
David Westgor - Howard
Gene Okerlund - Speelt zichzelf
Bobby Heenan - Speelt zichzelf
Big John Studd - Speelt zichzelf
Greg Valentine - Speelt zichzelf
 
Omschrijving:
Hulk Hogan is bevriend met BA en roept zijn hulp in als een eigenaresse van een opvangcentrum voor kinderen wordt bedreigd door ene Sonny Carter en zijn mannen. Carter wil het centrum van haar kopen maar de eigenaresse denkt er niet aan. Helaas zit het centrum in de schulden en Hogan wil met het geld dat hij zal verdienen aan de eerstvolgende wedstrijd die hij wint het centrum redden. Sonny Carter heeft echter andere plannen en Hogan kan het niet alleen af. Het A-team onderzoekt waarom Carter het gebouw zo graag wil hebben en ontdekt dat de vader van Sonny Carter de misdadiger Cotero is. Face moet meer te weten zien te komen over deze Cotero en bezoekt de FBI, waar hij de informatie aftroggelt. Hij pikt ook meteen een FBI badge mee. Zo komen ze erachter dat de vader van de eigenaresse van het jeugdcentrum werkte voor Cotero en ruim twintig jaar geleden de opbrengst van een roof heeft verstopt ergens op het terrein van het jeugdcentrum. Cotero verdween voor deze misdaad jarenlang achter de tralies. Co tero weet waar het goud ligt en kan alleen zoeken als hij de grond bezit. Hannibal en Face bestormen de boot van Cotero en doen zich voor als FBI agenten. Hannibal zegt dat hij de broer is van de FBI agent die destijds Cotero op heeft geborgen in het gevang en dat hij de helft van de buit wil hebben. Samen met Cotero gaan ze graven op het terrein van het jeugdcentrum waar de buit moet liggen.Murdock mag het graafwerk doen verkleed als gevangene. Hij stuit op een kist, deze is leeg en er zit een briefje aanvast dat de man het geld heeft verplaatst.
Dan onderbreekt Decker de opgravingen en arresteert het A-team, maar hij vergeet Murdock. Decker kon ze op het spoor komen omdat Face zo nodig die FBI badges moest jatten. De FBI wil het A-team echter niet aan Decker afgeven en houdt het A-team vast omdat Face en Hannibal zich hebben voorgedaan als FBI agenten. Terwijl Decker en de FBI kibbelen over wie nou het A-team mag hebben verkleed Murdock zich als generaal en bevrijdt het A-team. Tijdens het gevecht van Hulk Hogan zitten nu Decker en de FBI achter hen aan. Daarbij komt Carter ook nog eens opdagen, om het geld te stelen zodat het centrum dat geld niet kan krijgen. Het A-team schakelt echter iedereen uit en ontsnapt........ze nemen vervolgens de boot van Carter een tijdje mee om te kunnen onderduiken en de FBI graaft het hele terrein van het centrum af op zoek naar het goud.
 
T-shirt Murdock:
Lichtblauw met zwarte tekst: Rich Boy Poor Boy $ verder natuurlijk nog een oranje gevangenispak en een generaals uniform.
foto 1
 
Beoordeling: 70%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

7. Blood, Sweat and Cheers

19/11/'85

Geschreven door: Tom Blomquist
Regie: Sidney Hayers
 
Gasten:
Ken Olandt - Kid Harmon
Stuart Whitman - Jack Harmon
Lance LeGault - Kolonel Roderick Decker
Carl Franklin - Captain Crane
Kit Fredericks - Blonde
Robert Sutton - Scarface
Arthur Taxier - Escalus
Toni Hudson - Dana Harmon
Jeff Sanders - Soldaat
Deborah Scardilli - Verpleegster
 
Omschrijving:
Onderweg naar een controle in het ziekenhuis worden Dana en haar schoonvader Jack van de weg gereden. Het is een actie van Kyle Ludwig om de man van Dana, Kid Harmon, onder druk te zetten. Kyle en Kid zijn namelijk grote concurrenten in de titelstrijd van het autorace kampioenschap. Door Kid onder druk te zetten, hoopt Kyle dat het kampioenschap voor hem wordt. Omdat Kyle steeds verder gaat in zijn acties, wordt het voor Kid tijd zijn oom Johny om hulp te vragen. Oom Johny, beter bekend als Hannibal, en zijn team komen Kid graag helpen.

Om te beginnen moet het A-team zorgen dat Kid weer een auto heeft waarin hij kan racen. Zijn auto is namelijk helemaal kapot geslagen door Kyle. Met het geld dat Face heeft kunnen "lenen" van Kyle, herbouwen ze de racewagen. Met deze auto weet Kid de volgende race te winnen.
Voor de volgende, beslissende, race heeft Kyle weer een nieuw plannetje in gedachten om Kid te dwarsbomen. Hij heeft drie andere coureurs betaald om het Kid moeilijk te maken en Kyle het kampioenschap te bezorgen.
Tijdens de race weet B.A. een auto te bemachtigen en mee te racen, om zo Kid bij te staan. B.A. werkt de drie coureurs van de baan, waardoor Kid op het nippertje nog van Kyle weet te winnen. Zo wint Kid dankzij het A-team de race en het kampioenschap.

Weetje: Toni Hudson, de vriendin van Dirk Benedict met wie hij later trouwde en twee kinderen kreeg, speelde in deze aflevering de rol van Dana.
 
T-shirt Murdock:
Lichtgroen met witte tekst die bijna niet leesbaar is. Dat is expres foggy geschreven want het laatste woord is FOG (mist).
Er staat waarschijnlijk: WATCHING through the FOG. Ben van het woord watching niet helemaal zeker omdat het expres foggy is geschreven. Maar dat staat er volgens mij wel. Later draagt hij als Figoratti een pak en laten we die hilarische tuinbroek niet vergeten. Aan het einde van de aflevering weer het groene FOG t-shirt.
foto 1
 
Beoordeling: 74%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

8. Mind Games

26/11/'85

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
David Hedison - David Vaun
Shelagh McLeod - E.G. Fowler
James Hong - Generaal Chow
Barney McFadden - Pell
Jack Ging - Generaal Harlan "Bull" Fulbright
Rod Stryker - Sergeant Case
Johnny Mountain - Nieuwslezer
Hal Rayle - Chuck-A-Luck the Chicken
Wendy Sherwood - Receptioniste
Rodney Saulsberry - Ambulance dokter
Inez Pedroza - Nieuwslezer
Dennis Kelley - Mason Sever
Scott Ellsworth - Verslaggever #1
Hettie Lynn Hurtes - Verslaggever #2
Cal Printer - Miller
 
Omschrijving:
Face krijgt ineens een pardon omdat iemand getuigd dat Face niet bij de rest van het team hoorde toen ze op missie werden gestuurd.
Dit klopt natuurlijk niet en de rest van het team gelooft er niets van, maar Face is in zijn nopjes en gaat de papieren voor zijn pardon ophalen. Daar treft hij voor het eerst Generaal Fulbright, die hem vertelt dat hij voortaan achter hem en het A-team aan zal zitten in plaats van Decker. De pardon is inderdaad niet helemaal in orde. Wat blijkt, ene Vaughn, agent van de CIA, zit erachter en heeft de pardon van Face geregeld. Hij wil Face als lokaas gebruiken om Generaal Chow, een generaal van de Vietcong en een grote oorlogscrimineel, op te pakken. Vaughn weet dat de generaal in Amerika is en wil hem via Face uit de tent lokken. Face heeft namelijk iets met de dochter van de generaal gehad (wat hij overigens blijft ontkennen gedurende de aflevering) en haar eer geschonden. De generaal wil nu wraak en Face te grazen nemen. Murdock neemt ondertussen de rol van Face over, alle maniertjes en kleding gaan hem goed af. Alleen lukt het hem niet de dames te versieren. Het blijft maar mislukken.
Face is ondertussen benaderd door een dame die voor de CIA werkt (maar dat weet hij niet). Ze zegt dat ze zijn agent wil worden en hij gaat akkoord. Als Face naar een televisie interview gaat besluiten Hannibal en BA hem te volgen omdat ze het zaakje niet vertrouwen. Murdock volgt in de vette omdat hij zich nog steeds voordoet als Face, onder de naam Hunkman. Dan worden Hannibal en BA door Vaughn en zijn mannen gepakt en hij bedreigd hen. Ze moeten Face niet achtervolgen maar met rust laten. Gelukkig kan Murdock hen bevrijden en ze besluiten met zijn drieën uit te zoeken wat er nou aan de hand is. Als ze in de tv-studio Face geprobeerd hebben te waarschuwen dat hij in gevaar is luistert die niet. Wanneer Face vervolgens de tv-studio verlaat wordt hij ontvoerd door de mannen van Generaal Chow, en meegenomen in een helikopter. Hannibal, BA en Murdock ontdekken dat de CIA achter het pardon van Face zit en pakken Vaughn terug. Hij moet nu hen gaan vertellen waar Face heen is ontvoerd en gelukkig weet Vau ghn dit. De CIA houdt de generaal namelijk al een tijdje in de gaten en Vaughn weet dus precies waar Face is. Het A-team bevrijdt Face uit de klauwen van Chow. Face is zijn pardon weer kwijt, want die was niet op de juiste manier verkregen. Aan het einde van de aflevering is Face weer terug bij het team maar Murdock blijft hem maar imiteren. Face heeft er zo genoeg van dat hij nu Murdock gaat nadoen en de kleding van Murdock aantrekt. Hij springt op een piano en doet een aap na (echt zo grappig). Als de mensen van de VA Murdock dan vervolgens willen oppakken nemen ze per ongeluk Face mee.
 
T-shirt Murdock:
Groen met verschillende kleuren tekst: Black Bush, Red Bush, Green Bush.
Black Bush is in het zwart geschreven, Red Bush in het rood en Green bush in het groen.
foto 1
 
Beoordeling: 81%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

9. There Goes the Neighbourhood

03/12/'85

Geschreven door: Bill Nuss
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Valerie Stevenson - Stevi Faith
John Aprea - Woody Stone
Walter Olkewicz - Joe Skrylow
Victor Campos - Mr. Juarez
Julius Carry - Mussaf
Steve Eastin - Taylor
Richard McGonagle - Pete Peterson
Jennifer Roach - Penny Peterson
 
Omschrijving:
Zangeres Stevi Faith wil de opbrengsten van haar nieuwe single en van haar aanstaande optreden schenken aan een Derde Wereld fonds. Een bende uit het Afrikaanse Noord-Trianna is het hier niet mee eens, en laat dit duidelijk merken. Ter bescherming van zichzelf huurt Stevi het A-team in.
Face heeft een huis gekocht in een rustige buurt. Daar kunnen ze Stevi gemakkelijk verborgen houden. De buurt blijkt echter niet zo rustig als het lijkt. Er zijn namelijk tegelijk met het A-team ook twee Hells Angels komen wonen, en zij nemen het niet zo nauw met de rust en veiligheid van hun buurtbewoners. Als deze heren de volgende ochtend de hond van een klein meisje beschieten, wordt BA woedend. Hij stampt op de heren af, bevrijdt de hond en pakt vervolgens de twee Hells Angels aan.
Als ze liggen bij te komen van de klappen, krijgen de Hells Angels bezoek van hun baas, Mr. Juares. Samen gaan ze naar het huis van het A-team om duidelijk te maken wie er eigenlijk de baas is in de buurt. Helaas voor Mr. Juarez... hij is dat niet. Murdock en BA volgen enkele mannen van Juarez, en komen erachter dat er een grote drugssmokkel plaatsvindt. Met zijn tweeën weten ze alle smokkelaars op te pakken en vast te binden.
Ondertussen is gebleken dat Woody Stone, de manager van Stevi, achter de bedreigingen van de Noord-Triannezen zat. Híj is degene die wil voorkomen dat Stevi het geld schenkt aan de Derde Wereld. Als Face even de enige is die Stevi beschermd, weet Woody hen te overmeesteren. Hij vraagt waar de rest van het team is. Slim als hij is, stuurt Face Woody op Mr. Juarez af. Een massale schietpartij is het gevolg. Met het A-team natuurlijk als grote winnaar.
 
T-shirt Murdock:
Bordeaux rood met zilverachtige tekst: I Like Champagne, met een champagne glas erop afgebeeld.
Daaronder .....& Back (het woord voor het & teken was onleesbaar).
foto 1
 
Beoordeling: 79%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

10. The Doctor is Out

10/12/'85

Geschreven door: Richard Christian Matheson en Thomas Szollosi
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
Richard Anderson - Dokter Richter
Jeannetta Arnette - Betty/Sarah/Marissa
Geoffrey Lewis - Kolonel Mack Stoddard
Richard Partlow - Sergeant Ratcliff
Daniel Davis - Phillips
Danny Mora - Shelton
Rodney Saulsberry - Price
Karyn O'Bryan - Wendy
Richard Duran - Pablo
 
Omschrijving:
Dokter Richter, de therapeut van Murdock, wordt tijdens een sessie ontvoerd. Murdock wordt gedrogeerd, en een dossier van ene Kolonel Mack Stoddard wordt verbrand. Hoewel Murdock compleet van de wereld is, weet hij toch het huis van Face te bereiken en zijn verhaal te doen.
De rest van het team heeft eerst wat moeite om Murdock te geloven, maar ze besluiten toch maar op onderzoek uit te gaan. Als ze een kijkje gaan nemen in de achtertuin van dokter Richter, zien ze dat zijn dochter ontvoerd wordt. Het team grijpt in, en bevrijdt haar. De ontvoerders weten helaas te ontkomen. Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat de rest van het team Murdock nu wél gelooft. Face krijgt opdracht om uit te zoeken wie of wat Mack Stoddard is. Het blijkt snel dat hij in Curaguay is, een land in Zuid-Amerika. BA krijgt een injectie, en de reis naar Curaguay kan beginnen.
Wanneer het A-team in een dorpje vraagt waar ze Stoddard kunnen vinden, wordt hen verteld dat ze beter weg kunnen gaan. Als Hannibal besluit dit niet te doen, begint een grote vechtpartij. BA is nog niet wakker geworden sinds zijn injectie, en kan dus niet helpen vechten. Hierdoor verliest het team het gevecht, en worden ze gevangen genomen. Vlak voordat ze zullen worden doodgeschoten, helpt de dochter van Richter hen met ontsnappen. Zo kan het team verder met de missie.
Het team sluipt het kamp van Stoddard binnen en bevrijdt dokter Richter. Als dit wordt gezien ontstaat er een massale schietpartij. Het A-team weet te ontkomen... denken ze. Maar dan worden ze onder schot gehouden door Stoddard. Hij sluit het team en Richter op in bamboe kooien. Stoddard en zijn mannen vertrekken uit het kamp, om de president uit te schakelen. Het A-team ontsnapt uit de kooien en weet Stoddard tot stoppen te dwingen.
 
T-shirt Murdock:
Rood met gele tekst: Excellent.
foto 1
 
Beoordeling: 86%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

11. Uncle Buckle-Up

17/12/'85

Geschreven door: Danny Lee Cole
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Arte Johnson - Sydney (Uncle Buckle-Up)
Jonathan Goldsmith - Bruce Solomon
Susan Scannell - Kelly
Art Metrano - Nick Gretsch
Lewis Dauber - Designer
Anthony McLaughlin - Axel
 
Omschrijving:
Hannibal doet auditie voor de rol van Ruff the Bear in de kinderserie Uncle Buckle-Up. Maar Uncle Buckle-Up blijkt te worden bedreigd door mensen die de merchandising sinds kort in zijn bedrijf regelen. Zijn vaste marketingman Herman Price ging plotseling met pensioen. Ene Preston regelt sinds kort de merchandise en heeft zijn eigen mensen meegenomen. Na 15 jaar is Preston overgestapt naar een andere speelgoedfabrikant die goedkope troep in Azië laten maken in plaats van het kwaliteitsspeelgoed dat Uncle Buckle-Up altijd verkocht. Daar is hij het niet mee eens. Als het A-team met Hannibal meegaat als hij auditie doet voor de rol van de beer, ziet Murdock dat Uncle Buckle-Up wordt bedreigd. Twee gemaskerde mannen zeggen hem dat hij niet naar de speelgoedbeurs mag gaan anders zullen ze hem vermoorden. Murdock schiet Uncle Buckle-Up te hulp maar kan niet in zijn eentje voorkomen dat ze Uncle Buckle-Up ontvoeren. Ze zetten daarom met zijn allen de achtervolging in en bevrijden Uncle Buckle-Up. Als dank k rijgt Hannibal daarom de rol van de beer. Als het A-team van de problemen van de man hoort besluiten ze hem te helpen. Ze ontdekken uiteindelijk dat het syndicaat dat achter de marketing switch zit drugs wil smokkelen in de goedkope speelgoedbeertjes. Terwijl Hannibal, Murdock en BA met Uncle Buckle-Up verhaal halen bij de bad guys zit Face met de dochter van Uncle Buckle-Up gezellig in de studio. Ze worden daar overmeesterd en meegenomen door de bad guys naar het speelgoedmagazijn waar de rest van het team de bad guys aan het bedreigen was. Het A-team wordt daar nu in opgesloten omdat de bad guys anders het meisje wat aandoen. Uncle Buckle-Up wordt gedwongen een reclamefilmpje op te nemen waarin hij het slechte speelgoed aanprijst en daarna willen ze hem samen met het A-team ombrengen. Maar het A-team weet in het magazijn van speelgoed effectieve wapens te maken zodat ze de bad guys bij terugkomst overmeesteren en deze achter slot en grendel verdwijnen.
 
T-shirt Murdock:
Rood met zwarte tekst: I’m Up Here, daarboven een pijl die naar boven wijst.
foto 1
 
Beoordeling: 70%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

12. Wheel of Fortune

14/01/'86

Geschreven door: Bill Nuss
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
Lydia Cornell - Jody Joy
George McDaniel - Joshua
Richard Evans - Stein
Pat Sajak - Speelt zichzelf
Vanna White - Speelt zichzelf
Jack Clark - Speelt zichzelf
Bernie Pock - Jeremy Woods
Rowena Balos - Amelia
Trisha Hutton - Verpleegster
Dian Gallup - Tweelingzus
Denise Gallup - Tweelingzus
Bill Nuss - Deelnemer in Wheel of Fortune
 
Omschrijving:
Murdock doet mee aan het programma Wheel of Fortune. Hij heeft samen met Face een systeem bedacht waardoor ze beslist zullen winnen. Murdock wint inderdaad flink wat prijzen, waaronder een vakantie naar Hawaï. Hij belooft Face dat ze samen zullen gaan maar als Face Murdock wil ophalen uit de VA is hij al weg. Eerst denkt Face dat Murdock stiekem zonder hem naar Hawaï is gegaan, maar als hij alles natrekt blijkt dit niet zo te zijn. Murdock is ontvoerd door een stelletje criminelen (zij doen zich bij Murdock voor als CIA) die een geavanceerde Helikopter willen stelen en daarmee een overval willen plegen op een geldtransport. Murdock moet hun eigen piloot leren om met de helikopter om te gaan. Na het stelen van de helikopter komt Murdock erachter dat het verhaal van de mannen niet klopt en dat ze gewoon in Las Vegas zijn. Ze sluiten hem dan op en willen na hun overval Murdock vermoorden. Hij ontsnapt echter en hij krijgt een lift van een meisje, Jody Joy. Ondertussen zijn Face en BA ook naar Murdock op zoek, want zij willen uiteraard hun vriend uit de problemen helpen. Hannibal zit ondertussen lekker vakantie te vieren dus BA en Face staan er alleen voor. De bad guys hebben Murdock en Jody Joy weer opgespoord en nemen hen nu samen gevangen. BA en Face zijn intussen achter de plannen van de bad guys gekomen. Dit dankzij een boodschap op een spiegel achtergelaten door Murdock toen hij zich in een toilet verstopte voor de bad guys. Ze bevrijden Murdock en Jody Joy en voorkomen dat de overval lukt. Helaas voor Face gaat Murdock uiteindelijk met Jody Joy op vakantie naar Hawaï zodat hij zijn reisje alsnog misloopt.

Weetje: Eén van de kandidaten aan 'The Wheel of Fortune' is niemand minder dan Bill Nuss, de schrijver van deze en andere afleveringen.
 
T-shirt Murdock:
Kaki met zwarte tekst: "I Stand Firmly Behind This". Verder o.a. een pak tijdens Wheel of fortune.
foto 1
 
Beoordeling: 81%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

13. The A-team is Coming, The A-team is Coming

21/01/'86

Geschreven door: Steve Beers
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
William Smith - Dimitri Shastakovich
Gene Scherer - Pedavich
John Considine - Leon
Daryl Anderson - Bertka
David Kagen - Willis
Jack Ging - Generaal Harlan "Bull" Fulbright
Vachik Mangassarian - Tour Manager
Stephen Corvin - Bewaker
Michael B. George - Danser
 
Omschrijving:
Het A-team helpt de Russische Katarina om tijdens een balletvoorstelling te ontsnappen. Ze nemen haar mee naar een hotel, waar ze zullen wachten totdat Katarina herenigd kan worden met haar broer. 's Nachts wordt er in de hotelkamer ingebroken. Gelukkig heeft het A-team de inbreker door, en houden hem onder schot. Het blijkt Dimitri Shastovich te zijn. Hij verteld dat hij het team wil inhuren. Een Russische kolonel, Ivan Padavich, wil namelijk een oorlog uitlokken tussen Rusland en Amerika. Hij wil dit doen door het Amerikaanse geheime wapen, de Abraxis, te stelen. Dit is een extreem gevaarlijk wapen, dat absoluut niet in verkeerde handen mag komen. Het A-team ziet zich genoodzaakt om in te grijpen.
Met een slim plannetje van Hannibal, steelt Murdock informatie over Ivan uit de Russische ambassade. Ivan Padavich, ook wel Ivan de verschrikkelijke genoemd, werkt nauw samen met ene Bertka. Face en Murdock weten Bertka te vinden, en ondervragen hem met behulp van een waarheidsserum. Tijdens de ondervraging komt Padavich binnen, en ontstaat er een vuurgevecht. Padavich en Bertka ontsnappen aan het A-team, maar Bertka had de belangrijkste informatie al aan Face verteld. Hij zal namelijk ene meneer Panchov ontmoeten op de markt. Het A-team is eerder ter plaatse, en vervangt Panchov door... Murdock. Als Murdock samen met Bertka bij een laatste bijeenkomst is, maakt Murdock aantekeningen van de aanvalsplannen. De aantekeningen komen in het bezit van de rest van het team, waardoor zij precies weten wat er gaat gebeuren.
Net op het punt dat het A-team de hele operatie wil stoppen, worden ze onder schot gehouden door Fulbright en enkele CIA agenten. Hannibal legt hen de ernst van de zaak uit, en ze besluiten samen te werken. Met zijn allen weten ze de Russen tegen te houden. Als de Padavich en zijn mannen zijn ingerekend, pakt Fulbright het A-team op. Gelukkig wil Dimitri Shastovich het team nog bedanken, en hij doet dit door hen te bevrijden.
 
T-shirt Murdock:
Effen rood, daarna een pak, later nog een blauwe coltrui. In de slotscene draagt hij een blauw t-shirt met wisselend gekleurde kleur letters, blauwe A, gele T en groene A staan op de eerste regel. Helaas is het shirt zo kort te zien dat niet is te lezen wat er op staat.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 83%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

14. Members Only

28/01/'86

Geschreven door: Bill Nuss
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Kevin McCarthy - Bob Mc Keever
Betsy Russell - Adrian Prescott
Barrie Ingham - Chuck
Scott Colomby - Frank
Shecky Greene - Speelt zichzelf
Jack Ging - Generaal Harlan "Bull" Fulbright
Ben Hartigan - Ober
Julie Rhodes - Serveerster
 
Omschrijving:
Face neemt Hannibal mee voor een lunch bij de Beverly Bay Country Club. Dit is volgens Face een ideale manier voor Hannibal om in contact te komen met filmregisseurs. Wanneer de heren plaatsnemen aan een tafeltje, worden ze herkend door... Murdock! Hij is samen met zijn dokter Richter aan het lunchen bij de Country Club. Face krijgt niet de tijd om te bekomen van deze schrik, want hij moet mee met mevrouw Prescott. Zij is van plan om Face te koppelen met haar dochter, Adrian.
Adrian blijkt echter meer oog te hebben voor haar golfcaddy, Frank. Samen met hem vindt ze een golftas, vol met geld. Als Frank gezien wordt met deze tas wordt hij meteen achtervolgd. Twee mannen proberen al schietend om Frank staande te houden, maar Frank weet te ontkomen. Samen met Adrian zoekt het A-team Frank op, om te kijken wat er nou met die golftas aan de hand is. Het geld dat in de tas zit blijkt vals te zijn...
Na enig onderzoek wordt bekend dat de golftas eigenlijk van Bob McKeever is. Deze bankdirecteur heeft met het nepgeld een slimme mannier gevonden om extra geld te verdienen. Om de zaak nog verder uit te zoeken, daagt Hannibal Bob uit voor een potje golf. Bob had echter al een afspraak staan, met niemand minder dan Generaal Fulbright.
Nu moet het A-team én de zaak van het nepgeld oplossen, én Fulbright ontlopen. Uiteraard weet het team deze situatie prachtig op te lossen, met het verstoren van Fulbright's feestje als hoogtepunt.
 
T-shirt Murdock:
Naast het dragen van een golfoutfit draagt hij een Lichtblauw t-shirt met donkerblauwe tekst: Watch These Spots Further Develop.
Op het shirt staat rechtsboven (voor de kijkers links) een pijl die naar boven wijst naar 2 of 3 stippen (spots).
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 83%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

15. Cowboy George

11/02/'86

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Boy George - Speelt zichzelf
L.Q. Jones - Chuck Danford
Taylor Lacher - Kurt Miller
Ben Slack - Herm
Jim Boeke - Butch
Johnny Lee - Cagen
London Donfield - D.J.
Jon Ross - Culture Club
Michael Craig - Culture Club
Roy Hay - Culture Club
 
Omschrijving:
Face heeft café "The Floor’m" afgehuurd en zanger Cowboy George is gecontracteerd om daar op te treden. Samen met Murdock gaat hij naar de Floor’m toe en wil hij Cowboy George afhalen van het vliegveld. Volgens Face gaat dit een grote winst voor het A-team opleveren, maar Murdock heeft zo zijn twijfels.
De twijfels blijken terecht. Face heeft in zijn hebberigheid de kleine lettertjes van het contract niet goed gelezen, en de act die in het Floor’m komt optreden is gewijzigd. Boy George blijkt nu te komen in plaats van Cowboy George. Het A-team hangt nu een schuld van 1,3 miljoen dollar boven het hoofd in plaats van de winst die Face dacht te maken. Face moet namelijk 60% van de opbrengsten van zijn vorige optreden aan Boy George betalen, en dat was 2 miljoen dollar! Face neemt Boy George mee naar de Floor’m, maar de eigenaar van de tent is helemaal niet blij met Boy George. Zonder Cowboy George kan hij de tent niet vol krijgen en hij bedreigd Face. Cowboy George moet komen optreden en niemand anders want de mijnwerkers moeten allemaal komen kijken naar het optreden. Het is erg vreemd dat de eigenaar zo boos is op Face, want de man heeft gewoon de zaalhuur van Face ontvangen dus zou het hem niet moeten uitmaken wie er optreed.
Face belt Hannibal om hulp en die moet in de huid kruipen van Cowboy George. Ook Hannibal vindt het een vreemd verhaal en hij en BA zijn ook erg boos op Face omdat hij het A-team met zo een grote schuld heeft opgezadeld. Gelukkig is Boy George de kwaadste niet en wil in het voorprogramma optreden van Cowboy George zodat het A-team kan uitzoeken wat eraan de hand is. Ze komen erachter dat de eigenaar van de Floor’m met zijn handlangers het loon van de mijnwerkers willen stelen en daarom moeten die allemaal naar het optreden komen. Het A-team voorkomt de overval, pakt de bende op en brengen deze naar de sheriff. Helaas zit deze ook in het complot en is nep. De echte sheriff ligt vermoord in het politiebureau en het A-team wordt opgesloten in de gevangenis. Ze krijgen de schuld van het roven van het geld. Gelukkig voor het team was Murdock niet opgepakt want die zat in een radiostudio plaatjes te draaien. Murdock helpt samen met Boy George het A-team met een list te bevrijden, zodat het A-team alsnog de echte overvallers kan pakken.
 
T-shirt Murdock:
Roestbruin met witte tekst: E=mc^2-A.E.
foto 1
 
Beoordeling: 73%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

16. Waiting For Insane Wayne

18/02/'86

Geschreven door: Stephen J. Cannell en Frank Lupo
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
Barry Corbin - J.J. Kincaid
Jesse Vint - Insane Wayne
Moosie Drier - Bobby Sherman
Red West - Red Avory
Gillian Grant - Julie Kincaid
Chris Caputo - Tully
Darwin Swalve - Fat Rat
Bill Dyer - Dominee
 
Omschrijving:
Het A-team is onderweg naar een test instituut waar Murdock een psychologische test zal ondergaan. Als ze in een dorpje stoppen om even wat te gaan drinken, worden ze aangesproken door een vreemdeling. Hij verteld het team dat hij namens Kincaid komt, en vraagt hen of ze Insane Wayne en zijn mannen zijn. Hannibal besluit om het spel mee te spelen, en komt er zo achter dat Insane Wayne is ingehuurd voor een ‘klusje’. Nieuwsgierig als het team is, besluiten ze om mee te gaan en Kincaid te ontmoeten.
Bij Kincaid aangekomen, wordt duidelijk wat het 'klusje' precies inhoudt. William Sherman heeft olie gevonden op een stuk land vlakbij de ranch van Kincaid. Omdat daar veel geld mee te verdienen is, probeert Kincaid het stuk grond in zijn bezit te krijgen. Sherman en zijn zoon Billy vechten terug tegen Kincaid en zijn mannen. Om toch zijn zin te krijgen zoekt Kincaid hulp bij Insane Wayne.
Het A-team beseft dat Kincaid fout zit, en zoeken daarom Sherman op om hem te helpen. William Sherman blijkt echter te zijn overleden. Zijn zoon Billy heeft de laatste dagen tegen Kincaid gevochten, en is niet van plan om dit op te geven. Na enig tegenstribbelen, accepteert hij de hulp van het team.
Als dan uiteindelijk het team van Insane Wayne komt opdagen, blijkt dat Billy ook mét het A-team een erg zwaar gevecht krijgt. Gelukkig is Insane Wayne niet opgewassen tegen het slimme plannetje van Hannibal, waardoor het A-team hem én zijn team weet te kan verslaan.
 
T-shirt Murdock:
Witte tekst: "THIS SIDE FORWARD". Aan het einde van de aflevering draagt hij echter een effen donkerblauw t-shirt.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 89%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

17. The Duke of Whispering Pines

25/02/'86

Geschreven door: Joyce E. Ehrich
Regie: Sidney Hayers
 
Gasten:
Sheila DeWindt - Deborah Duke
Jack Starrett - Wade Blackburn
Michael Bowen - Rusty
Don Hood - John Wells
Gary Grubbs - Sheriff Hopkins
Rick Fitts - Jason Duke
 
Omschrijving:
BA en Murdock zijn onderweg naar Deborah, een oude schoolvriendin van BA. Deborah heeft BA een telegram gestuurd met de boodschap dat ze hem zo snel mogelijk moet zien. De man van Deborah, Jason Duke, wordt namelijk vermist. Niemand wil Deborah helpen met het zoeken naar hem, en dus vraagt ze BA om hulp.
Om de zoektocht naar Jason te beginnen voeren Murdock en BA een scam uit. Dit gaat goed, totdat een sheriff zich ermee bemoeit. Deze sluit Murdock en BA op in de cel, alleen maar omdat ze vroegen naar Jason Duke. Midden in de nacht worden de twee echter uit de cel opgepikt door een stel mannen. Zei willen er graag achter komen waarom er naar Jason Duke gezocht wordt. Om BA te laten antwoorden, wordt Murdock opgehangen aan een boom. Gelukkig worden de twee op dat moment bevrijd door Hannibal en Face, die al schietend aan komen rijden.
Als het A-team even later bij Deborah aan de deur komt, doet zij alsof ze van niets weet. Ze wordt namelijk vanachter de deur bedreigd, waardoor ze niets kan zeggen. Als de bad guy het huis van Deborah verlaat begint Murdock een achtervolging. Hij komt erachter dat alles draait om een goudmijn. Als onderdeel van zijn plan, koopt Hannibal de mijn ernaast. Van hieruit kan het team graven naar de goudmijn, om zo te ontdekken dat in de mijn een gestolen waardetransport auto staat. De auto ligt vol met goudstaven, die worden omgesmolten tot goudklompjes zodat het goud zonder argwaan te verkopen is.
Het A-team zal de goudstaven omruilen tegen Jason Duke, maar wanneer het team klaarstaat voor de ruil gaat het fout. De bad guys krijgen het plannetje van Hannibal door en nemen het A-team, Deborah en Jason gevangen in de mijn. Voor het A-team is dit natuurlijk een ideale plaats om te gaan knutselen. Het resultaat is dat het A-team kan afrekenen met het hele zaakje.
 
T-shirt Murdock:
Rood met gele print. Er staan twee tekstbalonnetjes op het shirt, eentje op de plek waar je maag zit met het woord BELCH erin en daarnaast eentje met het woordje OOPS erin geschreven, alsof hij dus een boer laat en zich er daarna voor verontschuldigd. Tussendoor draagt hij voor zijn scam ook nog even een pak.
foto 1
 
Beoordeling: 75%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

18. Beneath the Surface

04/03/'86

Geschreven door: Lloyd J. Schwartz
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Paxton Whitehead - Morgan
Tom Villard - Berry Green
Kim Ulrich - Elaine Collier
Nancy Everhard - Rebecca Piper
Jack Ging - Generaal Harlan "Bull" Fulbright
A.J. Freeman - Pa Chuber
Garth Johnson - Alfred
Steve Vandeman - Teach
Tom Rosales - Walker
 
Omschrijving:
Face gaat naar een reünie van het weeshuis waarin hij heeft gewoond. Een mooie gelegenheid om zijn oude vrienden, en vooral vriendinnen, weer eens terug te zien. Op de reünie treft Face Elaine. Zij is de zus van een vroegere vriend van Face, Barry Green. Elaine vertelt dat ze ongerust is. Ze heeft Barry al twee weken niet gezien. Het A-team besluit om haar te helpen bij het zoeken naar Barry.
Na een korte zoektocht wordt Barry al gevonden. Hij is ontvoerd door Morgan, maar kan vrij gemakkelijk bevrijdt worden. Barry vertelt het A-team waarom hij ontvoerd werd. Hij weet namelijk een oud 17e eeuws scheepswrak te liggen, met daarin erg waardevolle spullen. Morgan wilde weten waar het wrak ligt, zodat hij er met de buit vandoor kan gaan.
Face regelt een boot, waarmee ze richting wrak vertrekken. Hier aangekomen duikt Murdock het wrak in, om terug te keren met een waardevol gouden kruis. Als hij boven water komt merkt hij dat Morgan het team onder schot heeft, en dat er maar één optie is: zichzelf en het kruis overgeven aan Morgan.
Het team wordt naar de haven getransporteerd. Maar het A-team zou het A-team niet zijn als ze de boot niet weten te overmeesteren. Het team weet zo Morgan te grazen te nemen, en het gouden kruis weer in handen te krijgen.
 
T-shirt Murdock:
Groen met zwarte letters met de tekst: ‘HARM acting the part without ever asking a question CAME.’ Ik ben niet helemaal zeker van de twee grote woorden HARM en CAME, ze waren niet goed te zien.
foto 1
 
Beoordeling: 78%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

19. Mission of Peace

11/03/'86

Geschreven door: Steven L. Sears en Burt Pearl
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
David White - Rudy/Charles Winston
Ann Doran - Nora
Jason Evers - Taggart
Nedra Volz - Babette
Ric Mancini - Ashton
Iron Eyes Cody -Opperhoofd Watashi
Jack Ging - Generaal Harlan "Bull" Fulbright
Rod Stryker - Sergeant Case
Tom Noga - Soldaat
George Fisher - Dockman
John Dresden - Biker
John Hudkins - Mickey
Glen Wilder - Ralph
 
Omschrijving:
Ashton wil ‘The Mission of Peace kopen, een bejaardenhuis wat, gezien de historie van het huis, ook een toeristische attractie is. De oudjes die eigenaar zijn willen niet verkopen, en wanneer ze worden bedreigd en lastig gevallen door Ashton en zijn mannen, roepen ze de hulp in van het A-team. Ashton wil het stuk land toevoegen aan zijn eigen land dat erom heen ligt. Hij kan namelijk een lucratieve deal sluiten met projectontwikkelaar Taggart, maar dan heeft hij ook het stuk land van de Mission of Peace nodig. De missie kan tot nationaal erfgoed worden uitgeroepen en het is aan Face om deze procedure te versnellen zodat Ashton niet meer aan het huis kan komen. Murdock stapt in de rol van Daniel David Bowie Boone Murdock, alias Pathfinder, om Ashton van het land van de missie af te jagen...
Kortom, een spannende en hilarische aflevering.
 
T-shirt Murdock:
GEEN t-shirt, alleen een rood ander shirt met knopen in het begin van de aflevering.
 
Beoordeling: 79%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

20. The Trouble With Harry

25/03/'86

Geschreven door: Bill Nuss
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
William Perry - Speelt zichzelf
Hulk Hogan - Speelt zichzelf
Paul Gleason - Harry Sullivan
Billy Jacoby - Jeffery Sullivan
Carl Strano - Richie Ifker
Denise Gallup - Ricky (tweeling)
Dian Gallup - Vicky (tweeling)
Jim Ishida - Dr. Chang
Tim Brantley - 20-jarige Richie
James DiStefano - Noodles Ifker
Pilar Delano - 16-jarige Natalie
Diana Dillon - Serveerster
Mick Regan - Agent
Loraine Marcus - Verpleegster
 
Omschrijving:
Harry 'The Hamer' Sullivan was eind jaren vijftig een groot bokser. Vlak voor een gevecht werd hij echter bedreigd. Noodles en Richie Ifker dwingen Harry om het gevecht te verliezen. Harry weigert. In een gevecht dat ontstaat, raakt Harry Noodles verkeerd, waardoor deze sterft. Harry vlucht voor de wraak van Richie, en verhuist van Chicago naar Los Angeles.

Ruim twintig jaar later lijkt er niets aan de hand te zijn. Totdat Harry zich in een dronken bui verspreekt, en mensen vertelt over het ongelukje met Noodles. Zo komt Richie hem weer op het spoor, en dus moet Harry wederom onderduiken. Hierdoor kan hij zijn werk, geld ophalen voor Fats, niet meer doen, maar dat neemt zijn zoon Jeffrey van hem over. Op een dag wordt Jeffrey achtervolgd door de mannen van Richie. Hij verstopt het geld van Fats en gaat naar huis. Hier wordt hij belaagd, maar Jeffrey weet te ontkomen en verstopt zich tijdens de nacht in het jeugdcentrum van BA.
Als Jeffrey zich de volgende ochtend erg vreemd gedraagt, besluiten Hannibal en BA om hem, samen met Hulk Hogan, te volgen.Face en Murdock krijgen van Hannibal de opdracht om bij het huis van Jeffrey en Harry te kijken. Dit tot grote ergernis van de heren, die nu een afspraakje met een tweeling moeten laten schieten.
Bij het huis aangekomen, worden Face en Murdock aangevallen door Fats en zijn mannen. Zij willen hun geld terug, en zullen onze vrienden vasthouden totdat ze het geld in bezit hebben.
Ondertussen is Jeffrey aangekomen bij een oud theater, waar zijn vader zich zit te bezatten. Ook Hannibal, BA en Hulk komen aan bij het theater, en zij besluiten dat Harry snel naar een ziekenhuis moet vanwege zijn drankprobleem.
Het A-team moet nu dus zorgen dat Harry in leven blijft, en daarbij moeten ze zowel Richie Ifker als Fats van zich af zien te houden. Een moeilijke taak voor het team, maar dankzij goed teamwerk weten ze de taak toch te volbrengen.
 
T-shirt Murdock:
GEEN. Murdock was de gehele aflevering gekleed in pakken omdat hij samen met Face een date had geplant met twee mooie dames. Die date mislukte echter telkens weer.
 
Beoordeling: 74%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

21. A Little Town With an Accent

06/05/'86

Geschreven door: Thomas Szollosi en Richard Christian Matheson
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Noble Willingham - Zack Trent
Robert Viharo - Sonny Marlini
Kathryn Leigh Scott - Sheriff Annie Plummer
Rex Ryon - Kelvin
Mark Lawrence - Sam Marlini
Joseph Burke - Mc Mahon
John Lawrence - Wilton
Michael Masters - Travers
Jim Bentley - Hulpshefiff
Bobby Bass - Slechterik
Jack Verbois - Slechterik
 
Omschrijving:
Zack wordt onder zware druk gezet om zijn tankstation te verkopen. "Als jij je station verkoopt aan Octoline, dan laten wij je leven", zo wordt hem verteld. Zack weet dat ook andere mensen zo zijn gedwongen tot verkoop. De politie meldt echter dat ze niets kan doen, aangezien er niet genoeg aangifte wordt gedaan. Zack zoekt en vindt hulp bij het A-team. Zij nemen het tankstation over, en zullen Zack helpen zich te verzetten.
Al snel krijgt het team bezoek. Ook Hannibal krijgt het verzoek om te verkopen. Maar Hannibal heeft daar een ander idee over. Na een paar rake klappen haken de bad guys af. Murdock en Face zetten een achtervolging in, en komen er zo achter wie de echte baas is. Dit is niemand minder dan Sonny Marlini, een vooraanstaand lid van de maffia. Van Hannibal krijgen ze de opdracht om nu Sonny in de gaten te houden. Dit brengt de twee naar een motel, waar ze ontdekken dat er een belangrijk transport aan komt. Het A-team onderschept dit transport, dat bestaat uit een antieke auto en allemaal dure meubels. Ook vinden ze een schilderij van maffiabaas Sam Marlini. Hij zou al jaren dood zijn, maar blijkt nu toch nog te leven.
Het team weet Sonny te pakken te nemen, en al snel blijkt wat er precies gaande is. Sam Marlini gaat stoppen met het maffia leven, en hij zal op een bijeenkomst zijn gebied verdelen onder zijn maffia vrienden. De maffiabaas van Miami, Tony Balloons, komt echter niet zelf. Hij stuurt de onbekende Carlos Mendoza naar de bijeenkomst. Omdat niemand hem kent, is het voor Murdock mogelijk om in de huid van Carlos te kruipen. Niemand zal het namelijk verdacht vinden.
Als de sheriff van het stadje opeens de rest van het team komt arresteren, en Sonny en Carlos bevrijdt, valt voor Murdock echter het doek. Men ziet hem als bedrieger, en hij wordt afgevoerd. Gelukkig weet Hannibal de sheriff te overtuigen van de ernst van de zaak, waardoor het A-team, samen met de politie, de maffia te lijf gaat...
 
T-shirt Murdock:
Grijs met Kilroy was Here ontwerp erop (een stenen muur met een neus en hoofdje die erboven uit steken)
Verder draagt hij nog een uniform van een pompbediende, dan trekt hij zijn grijze Kilroy t-shirt weer aan om zich vervolgens te verkleden als oude vrouw. Daarna als Carlos Mendoza in een wit pak met lichtblauwe blouse. Op het einde draagt hij weer zijn Kilroy was Here t-shirt.
foto 1 - Kilroy
 
Beoordeling: 84%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

22. The Sound of Thunder

13/05/'86

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Tia Carrere - Tia
George Kee Cheung - Kolonel Sieu
Haunani Minn - Mi Lin
Jack Ging - Generaal Harlan "Bull" Fulbright
Lena Pousette - Michelle Deveraux
Sandford Clark - Kelner
 
Omschrijving:
Kolonel Morrison, de enige man die de onschuld van het A-team kan bewijzen, blijkt in leven te zijn. Hij zit vast als krijgsgevangene in Vietnam. Generaal Fulbright vraagt het A-team om te helpen hem te bevrijden. Omdat dit de enige mogelijkheid is voor het team om vrijgesproken te worden, besluiten de heren om de opdracht aan te nemen.
Het vijftal vliegt naar Vietnam, waar ze tien kilometer buiten Hanoi landen. Lopend gaan ze naar Hanoi, waar Face een hotel regelt. In de rust van de hotelkamer denkt iedereen terug aan de tijd dat ze in Vietnam vochten. Plots schrikt Hannibal op. Fulbright is verdwenen, en moet snel gezocht worden.
Fulbright is in problemen geraakt. De chauffeuse van een fietstaxi beschiet hem. Het A-team is net op tijd om Fulbright te redden. De dame rent weg, en dankzij haar Kungfu kwaliteiten weet ze Murdock, Face en BA af te schudden zodat ze kan ontsnappen.
Terug in het hotel verteld Fulbright het A-team dat hij al jarenlang vader is, maar hier niets vanaf wist. Hij heeft pas geleden een brief van zijn zoon ontvangen, en wil hem nu opzoeken. Het verhaal van Kolonel Morrison heeft Bull zelf bedacht, omdat hij wist dat het team dan mee zou komen. Het A-team besluit dat ze, nu ze toch in Vietnam zijn, net zo goed Fulbright kunnen helpen met zoeken, en gaan met hem mee.
Tijdens een gesprek met een vroegere bekende van Fulbright blijkt dat hij helemaal geen zoon heeft, maar een dochter: Tia. Het is de Kungfu dame die hem eerder wilde vermoorden. Wanneer het A-team haar opzoekt en haar overhaalt om met Fulbright te praten, wordt Fulbright opeens gevangen genomen door de Vietnam Kolonel Sieu. Deze neemt Fulbright mee, en beveelt zijn mannen om ook Hannibal en Tia te pakken. Het liefst levend.
Het A-team gaat nu samen met Tia Fulbright te bevrijden. Een heftig vuurgevecht ontstaat, en onderweg naar een helikopter wordt Fulbright geraakt door een kogel. Net voordat ze met de helikopter ontsnappen, verteld Fulbright tegen Hannibal dat hij trots op zijn team is, en dat het goede mensen zijn. Het zijn de laatste woorden van de generaal...
Ook Murdock wordt geraakt door een kogel, maar kan het team toch nog naar het vliegtuig vliegen. Ze nemen Tia mee naar Amerika zodat ze daar een nieuwe toekomst kan opbouwen.
 
T-shirt Murdock:
Créme met zwarte tekst: "Everything Comes to an End".
Echter heel opmerkelijk, aan het einde van de aflevering draagt hij een rood t-shirt met de gele tekst: "STAR: someone to who you cannot tell the truth".
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 92%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top


 
Gratis Forum