Print pagina

Interview met Steven Durnez

L: Aan de lijn hebben wij een naja, ja toch wel een bijzonder iemand. We hebben elke week in dit programma het item "Bellen met Belgen" maar dat hoeven we nu eigenlijk niet meer te doen want we hebben al een Belg aan de lijn. En die Belg heet Steven en is fan van het A-Team, toch?

S: Goeiemiddag.

L: Hallo, goeiemiddag, goeieavond eigenlijk, zeventien over zeven. Jij bent fan van het A-Team?

S: Inderdaad, dat klopt.

L: Er is nu inmiddels een site, dat is www.ateamfans.nl en op die site komen alle A-Team fans samen uit Nederland en België. 't Is een Nederlandstalige site. Ik bel je omdat ik zelf echt enorm A-Team fan ben. Ik ben blij dat ik eens soortgenoten heb gevonden. Misschien dat jij het even aan onder andere Peter, dat is de jongen die hier naast mij zit - die heeft helemaal niks met het A-Team - misschien kun jij het hem even uitleggen. Wat is er nou zo leuk aan het A-Team?

S: Wel, the A-Team, dat is een van de eerste echte actieseries van de jaren tachtig. Er zijn veel series die gevolgd zijn na the A-Team, maar the A-Team was echt de pionier, de allereerste serie, waar dat er actie in kwam, want The A-Team was echt de eerste serie met zoveel actie. Daarom zijn er ook zoveel mensen tegen die serie geweest. Maar als je nu de series van vandaag bekijkt, zit er tien keer zoveel meer actie in dan in the A-Team. In the A-Team is er nooit iemand gewond geraakt, je zag nooit bloed, er is nog nooit iemand doodgeschoten geweest.

L: Dat is ook een beetje de kritiek die op het A-Team geweest is. Maar dat vind je er eigenlijk wel leuk aan, dat er eigenlijk geweld is, maar dat het eigenlijk ook allemaal steeds weer goed komt.

S: Dat is juist leuk. Moeten wij series zien waar dat er elke minuut mensen in doodgeschoten worden enzo? Bloed, dat is niet nodig. The A-Team, dat was actie, humor, sterke dialogen, goeie spelers die erin meespeelden. Het was een combinatie van alles, die eigenlijk voor heel het succes heeft gezorgd.

L: Ik wil heel even een klein testje met je doen, niks om je zorgen over te maken, alleen een klein testje. De persoon die Murdock speelde, hoe heet die in het echt?

S: Dwight Schultz.

L: Okay, De persoon die Hannibal speelde?

S: George Peppard.

L: Face?

S: Dirk Benedict.

L: En, nou, B.A?

S: Mr. T.

L: Mister T! En nu is er sprake van dat er een film gaande is, zeg maar, die gaat gemaakt worden van het A-team. Tenminste, Dat zeggen ze al jaren, gewoon.

S: Ja, dat klopt.

L: Weet jij daar iets van?

S: Wel, het was eigenlijk de bedoeling dat ze een film gingen maken toen George Peppard nog leefde. Ze gingen dan een vervolg maken op seizoen vijf. Maar toen hij gestorven is, hebben ze die plannen opgedoekt, en nu zouden ze opnieuw een film willen maken, maar ik ben daar geen voorstander van.

L: Ah, okay, waarom niet?

S: De hoofdrolspelers gaan er niet in meespelen, en ik denk niet dat dat hetzelfde gaat zijn, want de vier hoofdrolspelers hadden echt iets unieks: het was echt alsof die elkaar al jaren kenden, en ik denk niet dat andere acteurs dat opnieuw gaan kunnen... 'k Denk niet dat dat gaat lukken.

L: Volgens mij was er sprake van, ooit... Mel Gibson zou dan Hannibal spelen, Jim Carrey Murdock, Face door Brad Pitt. En dan hadden ze eigenlijk het probleem dat niemand B.A. kon spelen.

S: Dat is ook waar, dat klopt. Niemand kan B.A. achterdoen.

L: Okay. Wat vind je zelf de leukste uitzending van het A-team? Trouwens, Peter, jij ziet hier nog altijd naast me. Als je nu snapt...

P: Wha, ik snap het al helemaal niet meer.

L: Wat mis je dan?

P: Ik heb het hele A-team sowieso nooit helemaal echt gesnapt. Nee, er wordt me niet echt veel duidelijker.

L: Ik snap het niet. 't Is zo'n fantastisch serie.

P: En die wordt altijd misgeschoten en zo.

L: Nee, hij wordt niet misgeschoten. Hij wordt juist zo geschoten dat de mensen wel worden gepakt, maar daar hoeft niet altijd iemand dood, en da's het fijne van...

P: Nou, dat vind ik leuk.

L: Ja, nou goed. Ja, nou, dat kan, ik bedoel, hè: smaken en zo... Hoeveel mensen hebben jullie op het forum staan die lid zijn van jullie site?

S: Voor 't moment hebben we 235 leden.

L: Echt waar? 235?

S: Ja, en de site bestaat sinds augustus.

L: Zo, dat doe je goed zeg!

S: Elke dag komen er nog nieuwe leden bij, dus...

L: Jullie weten nu ongeveer hoeveel A-team fans er zijn in Nederland en België?

S: Euhm, nou, ik zou het niet weten.

L: Maar toch aardig wat, blijkbaar.

S: Ja, ik denk da't er veel zijn.

L: Ja, tof zeg. Dat vind ik echt fantastisch. Wij in Nederland hebben een klein nadeel, namelijk dat het A-Team niet meer wordt uitgezonden. Is dat bij jullie wel zo, in België?

S: Bij ons momenteel, is The A-team nu bezig bij ons. Op onze site zijn wij bezig met volledige afleveringen online te plaatsen. 't Is de bedoeling dat er elke maand één volledige aflevering op Internet komt, en die kan dan gedownload worden door de bezoekers.

L: Oow, kijk eens aan. Dus we kunnen binnenkort via www.ateamfans.nl de A-Team afleveringen weer gaan bekijken?

S: Inderdaad. Wie geen zender heeft die The A-Team uitzendt, kan terecht op onze site.

L: Handig, handig. Wat is eigenlijk je favoriete A-Team aflevering?

S: Wel het zijn er zoveel, eigenlijk zijn ze bijna allemaal goed. Degene die ik heel leuk vind, is de eerste van seizoen drie. Bullets en Bikinis, dat is echt een hele grappige. Eigenlijk... het zijn er zoveel, ja...

L: 't Is lastig kiezen altijd. Ik weet nog hoe ik vroeger altijd met mijn broer op de bank naar het A-Team zat te kijken, en we keken altijd naar de - hoe heet dat - niet aftiteling, maar voortiteling van de serie.

S: De opening?

L: Ja, inderdaad, die credits die er altijd komen. En we zaten altijd te kijken als Decker erin meedeed, jeweetwel, die kolonel.

P: Die ken ik dan wel.

L: Heel goed, Peter. Die vonden we dus altijd heel tof. Mijn favoriete aflevering is 'n beetje aan het einde van het seizoen. Dan zijn ze al in de macht van die man - ik ben zijn naam even kwijt.

S: Stockwell.

L: Stockwell, ja, inderdaad! Daar zijn ze al in de macht van, en er is ook een nieuw lid van het A-Team, hoe heet die ook al weer?

S: Euhm (S heeft de vraag niet goed verstaan.)

L: Ja, hoe heet die man ook al weer? Iets met Tony of zo. Nou goed. En dan moeten ze in een grote villa, moeten ze mensen gaan bevrijden. En dan hebben ze een scène van ongeveer - nou, wat zou het zijn - toch een dikke twee minuten. En in die scène hebben ze allemaal explosieven neergelegd. En dan komt Murdock eraan en dan gaat het beginnen. Murdock zit in zijn helikopter en dan zegt ie: "I love the smell of hot peppers in the morning." Ken je die?

S: Ja, die ken ik.

L: En dan komen de Beatles erachter, met Revolution.

S: 't Is juist.

L: Fantastische scène is dat; echt, schitterend. Ik word er helemaal enthousiast van. Maar goed, we moeten afkappen, helaas, want ik heb van de programmaleiding gehoord dat ik niet teveel over het A-Team mag praten.

S: Oei oei.

L: Jah, niks aan te doen. Alles over het A-Team kunnen we vinden op jullie site, dat is www.ateamfans.nl.

S: Inderdaad.

L: En ik wens je er heel veel succes mee.

S: En ik jullie ook, met jullie programma.

L: Dat gaat helemaal goed komen. Ja, okay. Groeten aan iedereen van de site.

S: Zal ik doen, tot ziens!

L: Steven van ateamfans.nl. Bekijk die site en word fan van het A-Team, fantastische serie is dat.

> Terug naar Media


 
Gratis Forum