Print pagina

Seizoen 5 (13)

26/09/'86 - 08/03/'87

(82) 1 Dishpan Man 26/09/'86
(83) 2 Trial By Fire 03/10/'86
(84) 3 Firing Line 10/10/'86
(85) 4 Quarterback Sneak 17/10/'86
(86) 5 The Theory Of Revolution 24/10/'86
(87) 6 The Say Uncle Affair 31/10/'86
(88) 7 Alive at Five 07/11/'86
(89) 8 Family Reunion 14/11/'86
(90) 9 Point of No Return 21/11/'86
(91) 10 The Crystal Skull 28/11/'86
(92) 11 The Spy Who Mugged Me 02/12/'86
(93) 12 The Grey Team 30/12/'86
(94) 13 Without Reservations 08/03/'87

1. Dishpan Man

26/09/'86

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Sandy McPeak - Josh Curtis
Judith Ledford - Carla
Stanley Brock - Mr. Rubinick
John Durbin - Ramon Soulay
Richard Whitaker - Able Three
Patrice Chanel - Nieuwsvrouw
Thomas Stoviak - Notarzt
Douglas Johnson - Verpleger
Houshang Touzie - Akim
Frank Moon - Dokter
Robert Gallo - Controller
Kelly Lynn Pushkin - Melinda
Tery McPhie - Margaret
 
Omschrijving:
Na opgenomen te worden in het ziekenhuis als resultaat van een ongeval op een filmset veroorzaakt door ‘special effects man’ Frankie Santana, wordt Hannibal ontvoerd door Stockwell, een teruggetrokken generaal die leeft in een vliegtuig. Stockwell wil dat Hannibal en het A-Team de gijzelaars van een in Spanje gekaapt vliegtuig moeten redden. Hannibal, die vermoed dat Stockwell betrokken is in internationale spionageacties slaat het aanbod af. Maar dan vertelt Stockwell dat op datzelfde gekaapte vliegtuig hun ex-legerkapitein John Curtis gevangen zit. Curtis, die aanvankelijk als dood opgegeven was, getuigde dat het A-Team in Vietnam hun orders van Kolonel Morrison hadden gekregen. Maar nu bleek dat Curtis nog leefde kon hij hen laten vrijspreken van alle beschuldigingen die hen ten laste waren. Eenmaal in Spanje begint het team met hun reddingsoperatie waarbij ze eerst de passagiers bevrijden die van het vliegtuig werden weggehaald en in busje waren overgebracht. Frankie, die door Hannibal als teamgenoot is opgenomen om met zijn speciale effecten hun missies bij te staan, wordt betrapt op het rapporteren aan Stockwell. Frankie bekend dat Stockwell ermee gedreigd heeft het pensioen van zijn vader te laten tegenhouden indien Frankie hem niet op de hoogte hield van de evoluties in de kapingzaak. Het team begrijpt Frankies standpunt, en het incident wordt vergeten. Daarna wordt verder gewerkt aan het plan. Murdock wordt als piloot het vliegtuig ingeloodst. Ondertussen brengt Frankie alles in orde op de begane grond. Het vliegtuig zal immers nooit opstijgen. Murdock zal doen alsof hij vliegt, maar in werkelijkheid zal er voor de cockpit een vliegsimulatie geprojecteerd worden, en zullen rookkanonnen voor de nodige mist zorgen. Terwijl de kapers denken dat ze hoog in de lucht zitten, dringen Hannibal, BA, en Face het vliegtuig binnen. Ze worden overmeesterd, en de passagiers en Curtis worden gered. Curtis wordt door het team meteen meegenomen naar een veilige plaats waar ze vrijuit kunnen praten. Hij belooft het team om in hun voordeel te getuigen. Maar wanneer op het einde van de episode plots Stockwell en zijn handlangers binnenkomen; veranderd Curtis zijn verhaal, en spreekt hij in hun nadeel. Het team wordt opgepakt en meegenomen. Gelukkig was Murdock juist naar een plaatselijke supermarkt achter etenswaren. Hij ziet nog net hoe zijn vrienden hardhandig weggevoerd worden.
 
T-shirt Murdock:
Een crèmekleurig T-shirt, met de zwarte tekst "Stamp Out Cellulite" geschreven in een ovaal. Boven de ovaal staat nog iets kleins geschreven, maar dit is zo klein dat het onleesbaar is.
foto 1
 
Beoordeling: 86%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

2. Trial By Fire

03/10/'86

Geschreven door: Tom Blomquist
Regie: Les Sheldon.
 
Gasten:
Judith Ledford - Carla
Lance LeGault - Kolonel Decker
David Ackroyd - Laskov
Byrne Piven - Conway
Sandy McPeak - Josh Curtis
J.A. Preston - Rechter
Lisa Mordente - Stewardes
Rod Britt - Wachter
Guy Christopher - Kolonel Morrison
Tiiu Leek - speelt zichzelf
 
Omschrijving:
Wanneer de episode begint zien we het A-Team in hun cellen, met bedrukte en levensloze gezichten, wachtend op hun proces wegens de moord op kolonel Morrison, dat naar gelang van de beschuldigingen hoogstwaarschijnlijk op de doodstraf kan eindigen. Ondertussen huurt Frankie, Benny Conway in. Dit is de advocaat die het team zou moeten verdedigen. Frankie doet dit omdat hij kwaad is op Stockwell die hem tegen het A-Team manipuleerde. Het proces begint, en gaat meteen slecht van start daar de openbare aanklager Laskov met ernstige bewijslasten op de proppen komt. BA, zoals zijn bijnaam ‘Bad Atitude’ al doet vermoeden, kan zijn woede wegens de valse beschuldigingen niet inhouden, en verliest de controle over zijn kalmte. De tafel waaraan ze zitten moet eraan geloven, en het team kan de bewakers overmeesteren en kan beslag leggen op enkele wapens. Maar zoals altijd zijn ze eerlijk, en geven alle wapens mooi terug aan de bewakers. Later, nadat Curtis zijn verklaring heeft afgelegd, wordt het team op verschillende punten schuldig gesteld door tijdens hun avonturen verschillende wettenniet nageleefd te hebben. Laskov speelt het spel zo gemeen dat hij Hannibal in een situatie manoeuvreert dat Hannibal wel schuldig moet pleiten bij de vraag of hij tijdens de oorlog mensen vermoord heeft. Hannibal verklaart dat in een oorlog de stegenstanders de vijand zijn, en dat hij inderdaad mensen van de vijand gedood heeft. Hannibal verklaard ook dat hij stevige vermoedens had dat Curtis in het geheim informatie doorspeelde aan de vijand. Als reactie hier op schieten Murdock en Frankie meteen in actie, en gaan ze op zoek naar de Vietnamese kolonel die voor Morrison werkte. Maar wanneer Curtis plots vermoord wordt, heeft ook dit plan geen kans op slagen meer. Murdock en Frankie geloven dat ze het team gered hebben wanneer ze de vroegere kolonel te pakken krijgen, en die verklaard dat Morrison ze naar de bank had gezonden als onderdeel van een vijandelijk plan om de oorlog te winnen. Jammer genoeg veranderd ook deze generaal zijn verhaal wanneer hij in de rechtszaal komt getuigen. Op het einde van de episode bekent het team tot ieders verbazing dat ze schuldig zijn aan de moord op Morrison en het bestelen van de bank van Hanoi. Ze doen dit omdat ze bang zijn dat Murdock bij de moord zal betrokken worden, en zo ook in beschuldiging zal gesteld worden.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtblauw T-shirt met donkerblauwe tekst: "Sensuous & Strong". Wanneer hij zich verkleed als Nighthawkes Commando draagt hij een zwart effen T-shirt.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 79%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

3. Firing Line

10/10/'86

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Frank McCarthy - Underwood
Judith Ledford - Carla
Rodney Saulsberry - Sergeant Reager
Katherine Heard - Verpleegster
Dan Woren - Sergeant
Tony Ciccone - Krankenpfleger
Alison Rinehart - Vrouw in bikini
Bill Dyer - Pater Stellini
 
Omschrijving:
Het laatste deel van deze driedelige reeks begint met Murdock die ontsnapt uit de V.A. en Frankie opzoekt. De twee infiltreren vervolgens in het vliegtuig van Stockwell en confronteren hem met de gebeurtenissen van de afgelopen dagen waar het team in verzeild was geraakt, en nu veroordeeld is tot de doodstraf. Stockwell gaat verder met zijn vreemde spelletjes en voorziet Murdock van plannen van de Barrier Island gevangenis waar het team zit vastgehouden. Wanneer het hem te heet wordt onder zijn voeten laat hij Murdock en Frankie inslapen door hen bloot te stellen aan slaapgas, en laat hij ze in hun ondergoed achter in een vuilniscontainer. Later, gaat Stockwell zelf op bezoek naar de gevangenis, waar hij Hannibal een voorstel doet: als hij en het team voor hem komen werken, en een bepaald aantal missies voor hem uitvoeren, zal hij hen volledige gratie verlenen. Het team dient wel zonder zijn hulp en op eigen kracht uit de gevangenis te ontsnappen, dat is zijn voorwaarde. Oog in oog met de dood, gaat Hannibal in op het voorstel van Stockwell. Even later wordt Murdock gearresteerd wanneer hij verkleedt als priester bij het team wil infiltreren. Frankie, die eveneens vermond als priester het eiland betreedt, en doet alsof hij door Murdock overvallen was, geraakt wel tot in de cellen van het team. Frankie bezorgt hem valse bloedtabletten en pillen die een kunstmatige dood zullen simuleren. Bovendien vervangt hij de munitie van de executiewapens door valse kogels. Alles verloopt volgens plan, en ontwaken op een veilige plaats in gezelschap van Stockwell. Alvorens in dienst te treden van Stockwell negeren ze hem en zijn handlangers, en gaan achter de criminelen aan die Curtis gedood hebben. Achteraf beseft Hannibal dat Stockwell hen tijdens de hele Curtis kwestie gemanipuleerd had. Het team wordt spoedig overgebracht naar hun nieuwe huis in Langley, Virginia. Murdock werd overigens gezond verklaard en woont nu op zijn eigen en zoekt werkt. Ook Frankie neemt zijn intrek in het huis, enigszins onder dwang, want ook hij staat nu op de lijst van meest gezochte misdadigers ter wereld.
 
T-shirt Murdock:
Een grijs T-shirt met daarop de afbeelding van een boon waarin "Beans for Health" staat geschreven met rode letters.
foto 1
 
Beoordeling: 91%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

4. Quarterback Sneak

17/10/'86

Geschreven door: Paul Bernbaum
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
Joe Namath - T.J. Bryant
Alan Autry - Mike "The Hammer" Horn
Bo Brundin - Dr. Warren Strasser
Ray Reinhardt - Brecht
Lyman Ward - Ijsman
Anna Rapagna - Maggie
Peter Frankland - Wachter 2
Frank Holms - Agent
Michelle Hart - Reporterin
Marion McGann - Susan
Raymond Elmendorf - Wachter 1
Robert Anton - Wachter
Sven Thorsen - Rolf
George Fisher - Wachter 3
 
Omschrijving:
Het A-Team begint aan hun strijd voor hun uiteindelijke gratie te verkrijgen door Stockwells eerste opdracht te aanvaarden. Ditmaal moeten ze een wetenschapper helpen, genaamd Dr. Warren Strasser. Om Strasser in hun land te krijgen doet Hannibal zich voor als de miljonair Billy Bob Smith, en daagt een bezoekend Oost – Duits voetbalteam uit. Zoals verwacht, ervoor vrezend dat de reputatie van zijn land op het spel staat, maar toch met tegenzin, gaat het Oost – Duitse Eisler toch akkoord. Het A-Team gaat spoedig aan het werk, en stelt een ploeg samen en gaat het team in Oost – Duitsland te werk. BA is het niet helemaal eens dat quarterback T.J. Bryant bij het team hoort, omdat Bryant vele jaren geleden hun satellietsysteem wou vernietigen. Eens in Oost – Duitsland wordt Face vermomd als airconditioner hersteller, en dringt zo het laboratorium binnen waar Strasser wordt vastgehouden. De twee komen in gesprek, maar Strasser weigert mee te gaan met Face zolang zijn vrouw Marlena er niet bij is. Ondertussen neemt Strasser Face in vertrouwen door hem een ultra geheime chemische oorlogvoeringsformule te geven, genaamd Vulture. De voetbalwedstrijd begint, maar de Amerikanen verliezen als resultaat van T.J. Die zich laat manipuleren door bedreigingen van het Oost – Duitse team. Ondertussen wordt Murdock gevangen genomen tijdens zijn pogingen om Marlena te vinden. Eisler gebruikt de vangst van Murdock als hefboom tegen het Amerikaanse team. Gelukkig komt Face op de proppen verkleed als militair, en kan hij Marlena bevrijden. Terug in de wedstrijd verandert T.J. van standpunt, en helpt de Amerikanen te winnen. Later gebruikt Eisler Murdock om het Project Victory terug in handen te krijgen. T.J. draagt uit schrik voor Eisler het project over aan hem. Nochtans, in feite is het een rookbom waaraan de Oost – Duitsers worden blootgesteld, waardoor het team, Strasser, Marlena en de voetbalspelers allen kunnen ontsnappen.
 
T-shirt Murdock:
Een zwart T-shirt met de witte tekst DOWN ROAD vijf keer onder elkaar geschreven.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 86%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

5. The Theory Of Revolution

24/10/'86

Geschreven door: Steven L. Sears ; Burt Pearl
Regie: Sidney Hayers
 
Gasten:
Alejandro Rey - Commandant
Pepe Serna - Thomas Jefferson
Castulo Guerra - Martien
Tasia Valenza - Bonita
Vladimir Skomarovsky - Anatoly Terensky
 
Omschrijving:
Stockwell stuurt het A-team naar het eiland San Marcos om drie Amerikanen te redden die gevangen zijn genomen door dictator Martien. Hun jacht is door de man opgeblazen. De informatie van Stockwell blijkt onvolledig. De eilandbewoners blijken te worden onderdrukt door Martien en voeren op hun eigen manier een guerillaoorlog tegen hem. Omdat het A-team onder tijdsdruk moet werken en op tijd moet aankomen op de rendevous plek waar ze zullen worden opgepikt door Stockwell hebben ze niet veel tijd de bevolking te helpen. Face moet zorgen dat hij ook gevangen wordt genomen door Martien en blaast daarom een wapendepot op. De eilandbewoners helpen hem hierbij omdat zij ook daar profijt van hebben. Via een zendertje in de schoen van Face wordt zijn locatie in de gevangenis bepaald en blazen ze de gevangenis op zodat het A-team met behulp van de guerillastrijders Face en de drie andere gevangene kunnen bevrijden. Face is er echter ondertussen achter gekomen dat het geen Amerikaanse burgers zijn die gevangen zijn gezet maar drie CIA agenten. Hun jacht is niet opgeblazen zoals Stockwell beweerde maar is opgeslagen in een schuur bij Martien’s paleis die het jacht wil verkopen aan de Russen. Het ding zit namelijk vol met spionageapparatuur. Als het A-team na hun reddingsactie het eiland wil verlaten horen ze dat de dictator een aantal burgers heeft opgepakt als wraak voor de ontsnapping van de Amerikanen. Als de gevangenen niet worden teruggebracht zal hij deze burgers ombrengen. Het A-team besluit dan zich niet aan de afspraak met Stockwell te houden en gaat de burgers bevrijden. Het wordt een spectaculaire aanval en het A-team verslaat Martien door zijn halve paleis op te blazen. Murdock jat natuurlijk een helikopter en blaast met een raket de schuur op waarin de boot staat.
(Let op de mooie pedal turn die de helikopter maakt na het opblazen van de schuur!)
 
T-shirt Murdock:
Een rood T-shirt met gele tekst: "Growing Harmony The Danger Rests In The Controversy".
foto 1
 
Beoordeling: 88%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

6. The Say Uncle Affair

31/10/'86

Geschreven door: Terry D. Nelson
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
David McCallum - Ivan
James Saito - Kwai Li
Judith Ledford - Carla
Toni Attell - Reynolds
Robert Covarobias - Kubaanse Officier
Wendy Gordan - Anchorwoman
David Gamburg - Russische Soldaat
April Wayne - Lydia
Pearl Huang - Chinese Maid
 
Omschrijving:
Het A-team heeft van Stockwell een vliegtuig van de Russsen gepikt en Stockwell’s oud collega Trigorin (Brown Fox) wil dit vliegtuig hebben voor zijn opdrachtgever en ontvoerd Stockwell om achter de verblijfplaats van het vliegtuig te komen. Maar Stockwell heeft deze informatie nog niet gekregen en weet het dus niet. Als Trigorin hier ooit achter komt zal hij Stockwell vermoorden. Karla laat het A-team weten dat Stockwel vermist is na een afspraak met Brown Fox en dat het A-team Stockwell moet zien op te sporen en redden. Als het hen niet lukt zal de hele deal met Stockwell met zijn dood/verdwijning komen te vervallen en zullen ze nooit de pardon krijgen die hij hen heeft beloofd. Trigorin doet zich voor als professor van de universiteit van Oxford en geeft momenteel lezingen aan de universiteit in LA. Frankie en Face moeten hem daar volgen. De KGB blijkt ook op zoek te zijn naar Stockwell dus Brown Fox werkt niet voor hen. Het A-team komt erachter dat het de Chinese geheime dienst is die het vliegtuig hebben wil. Ze breken in in het Chinese consulaat omdat ze denken daar Stockwell te kunnen vinden in een geheime kamer. Stockwell is daar niet maar er staat wel een computer waar de verblijfplaats van Brown Fox in staat, een pshychiatrische inrichting. Murdock moet zich geheel tegen zijn zin (want hij is immers op papier niet meer gek) op laten nemen in de inrichting en op onderzoek uitgaan. Murdock doet alsof hij denkt dat hij Frank Sinatra is (Dwight Schultz blijkt een uitstekende zanger te zijn) en ontdekt tijdens zijn verblijf dat het er niets klopt aan de inrichting. Murdock en Hannibal ontdekken dat het gebouw een geheime etage heeft die de lift normaal gesproken overslaat zodat mensen het niet merken. Door net te doen alsof er een aardbeving is creeërt het A-team paniek in het gebouw. Trigorin vlucht met Stockwell naar het dak en met een Helikoper ontkomen ze maar Hannibal springt echter aan boord. Hij stelt Trigorin voor dat ze ruilen, Hannibal krijgt Stockwell in ruil voor het vliegtuig. Ze vliegen naar de filmstudio’s waar het vliegtuig zogenaamd verstopt zou zijn. Dit blijkt echter nep, het echte vliegtuig is verstopt net buiten Barstow, maar dat weten Trigorin en Stockwell niet. De rest van het A-team schiet Hannibal te hulp en Stockwell weet Trigorin uit te schakelen. Trigorin blijkt een van de weinige slechterikken te zijn die daadwerkelijk aan het einde van een ep wordt gedood.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtblauw T-shirt met gele tekst: "I LOVE L.A.".
Later een rood T-shirt met witte tekst:"Wong For The Road, Chinese Delivery". Deze T-shirt heeft hij aan als hij Chinees eten gaat afleveren.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 88%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

7. Alive at Five

07/11/'86

Geschreven door:

Bill Nuss

Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
Richard Romanus - Joey Tedesco
Valerie Wildman - Sally Vogel
Red West - Brooks
Linden Chiles - Notting
Dennis Fimple - Cates
Paul Sylvan - Brick Peterson
Parker Whitman - Chief Watkins
Hope North - Nadia
Jim McIntire - Deputy
 
Omschrijving:
Face stelt de rest van het team voor om na de volgende missie aan Stockwell te ontsnappen maar de rest voelt er weinig voor. Hij belsuit dan alleen het A-team te verlaten want hij heeft er echt genoeg van. Hij besluit om het A-team nog te helpen met het redden van Sally, een journaliste die undercover werkt. Haar cover is dat zij de vriendin geworden is van maffiabaas Tommy Tadesco om zo achter zijn misdadige plannen te komen. Ze komt er tijdens haar verblijf bij Tadesco achter dat hij vakbondsleider Peterson wil laten vermoorden door huurmoordenaar Stark in te huren voor deze klus. Zij wil Peterson hiervoor waarschuwen maar moet daarom wel eerst weg zien te komen bij Tadesco zonder haar cover te verraden want anders zal Tadesco zijn criminele activiteiten verplaatsen en daar is de FBI niet blij mee. Het A-team moet daarom van Stockwell net doen alsof ze haar ontvoeren zodat Tadesco geen argwaan krijgt. Het A-team doet net alsof ze bij de brandweer werken en faken een brand in het huis van Tadesco. Zo dringen ze het huis binnen en nemen Sally mee. Sally vertelt hen vervolgens van de plannen van Tadesco. Helaas is Tadesco niet op zijn achterhoofd gevallen en komt hij achter de ware identiteit van Sally en komt hij er ook achter dat het A-team haar heeft helpen ontsnappen. Nu moet het A-team niet alleen Peterson zien te waarschuwen en de aanslag op hem zien te voorkomen maar moeten zij ook Sally beschermen tegen Tadesco omdat zij immers weet hoe de huurmoordenaar eruit ziet. Face probeert tijdens deze episode iedere keer weg te gaan bij het team maar hij moet steeds terugkeren naar de rest van het A-team om hen te waarschuwen voor gevaar. Aan het einde van de aflevering besluit hij dan toch maar te blijven.
 
T-shirt Murdock:
Lichblauw T-shirt met donkerblauwe tekst: Sensuous & Strong. Dezelfde T-shirt als in Trial By Fire.
foto 1

 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

8. Family Reunion

14/11/'86

Geschreven door: Steven L. Sears
Regie: James Darren
 
Gasten:
Jeff Corey - A.J. Bancroft
Clare Kirkconnell - Allen Bencroft
John Carter - Jacob Edwards
Cory McClendon - Margaret
Joe Faust - Kapitein
Terri Treas - Nep Allen Bencroft
Beau Billengslea - Owens
 
Omschrijving:
Stockwell stuurt het A-team erop uit om Ellen, de dochter van crimineel A.J.Bancroft te vinden. Bancroft wil terugkeren naar de US zodat hij samen met haar Thanks Giving kan vieren. In ruil daarvoor zal Bancroft aan Stockwell belangrijke documenten overhandigen die belastend zijn voor hoge functionarissen in Washington waaronder ene Edwards die hogerop wil komen. Het is echter geen typische A-team klus maar Bancroft wil persé dat het A-team hem helpt, Stockwell geeft hen de opdracht omdat hij de documenten wil hebben om zo te voorkomen dat Edwards zijn doel bereikt. BA en Frankie halen Ellen op en Face, Murdock en Hannibal halen Bancroft op. Als het A-team de dochter van Bancroft meeneemt naar een restaurant blijken ze de verkeerde vrouw meegenomen te hebben, zij is niet zijn dochter maar is ingehuurd door Edwards om Bancroft op te blazen. Zij heeft explosieven in haar handtasje om zo te voorkomen dat de belastende documenten in handen van Stockwell komen. Gelukkig komt Hannibal erop tijd achter en weten ze de aanslag te voorkomen. Als Murdock en Bancroft dan alleen zijn omdat de rest achter de nep Ellen aanzit en Murdock op Bancroft moet letten valt er een fotolijstje uit Bancrofts jasje. Nu blijkt waarom Bancroft persé het A-team wilde voor deze klus. Murdock ziet namelijk dat er niet alleen een foto van de dochter van Bancroft in zit maar ook een foto van Face als tiener. Bancroft biecht dan aan hem op dat Face zijn zoon is maar smeekt Murdock om dit geheim niet aan Face te vertellen en hem 24 uur de tijd te geven om het Face zelf te vertellen. Bancroft is stervende en vraagt dit aan Murdock als laatste wens. Alhoewel hij het moeilijk vindt zijn mond te houden zegt Murdock daarom niets tegen Face. Wel vraagt Murdock aan Stockwell om uit te zoeken of het verhaal van Bancroft zou kunnen kloppen Daarna sporen ze de echte dochter van Bancroft op. Kort nadat Bancroft en zijn dochter zijn herenigd sterft Bancroft zonder dat hij aan Face zijn grote geheim heeft kunnen vertellen. Nu moet Murdock alsnog aan Face het geheim opbiechten, Face is woedend op Murdock en ze krijgen de grootste ruzie die ze ooit hebben gehad maar maken het wel weer goed. Stockwell is er inmiddels achter gekomen dat Bancroft de waarheid sprak en dat Face inderdaad de zoon van Bancroft was. Face blijkt dus nu ineens toch familie te hebben, zijn vader zal hij nooit kunnen leren kennen maar hij heeft nu wel een halfzusje die namens haar vader de belastende documenten alsnog weet te overhandigen aan de juiste instanties en Edwards kan zijn carriere wel vergeten.
 
T-shirt Murdock:
Donkerblauw T-shirt met een witte print van een oog.
foto 1
 
Beoordeling: 89%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

9. Point of No Return

21/11/'86

Geschreven door:

Burt Pearl

Regie: Robert Bralver
 
Gasten:
Rosalind Chao - Alice Heath
Judith Ledford - Carla
Nancy Kwan - Lin Wu
Shelly Desai - Kajiv
Bob Kino - Luk Toy
Pamela Kwong - Iris
Nathan Jung - Chi
Tau Logo - Chang
 
Omschrijving:
Hannibal is alleen op een missie uitgestuurd naar Hong Kong om een partij plutonium op te sporen dat uit een kerncentrale uit India is gestolen. Hij is echter tijdens deze missie verdwenen nadat hij had doorgegeven aan Stockwell dat hij een belangrijke ontdekking had gedaan. Stockwell is het contact met Hannibal comopleet verloren en ook met de contact persoon van Hannibal Alice Heath. Alles wijst erop dat Hannibal dood is maar dat wil de rest van het team uiteraard niet geloven. Ze willen op zoek naar Hannibal in Hongkong maar Stockwell wil zelf naar Hongkong gaan zonder het A-team. Daar gaan ze uiteraard niet mee akkoord zodat ze samen met Stockwell naar Hongkong afreizen om Hannibal te redden uit de klauwen van de plutoniumdieven. Alice Heath blijkt uiteindelijk een dubbelspionne te zijn en dankzij haar is Hannibal gevangen genomen. Face en Murdock ontsnappen tot twee keer toe aan Stockwell zodat ze op eigen houtje op onderzoek kunnen gaan omdat ze Stockwell’s manier van opsporen niet vertrouwen. Ze vinden Bobby een bestuurder van een fietstaxi die een vriend van Hannibal blijkt te zijn. Ze vertellen dit niet aan Stockwell. Dankzij Bobby’s hulp weten ze te achterhalen waar Hannibal zit. Samen met de rest van het team en Stockwell weten ze Hannibal uiteindelijk te bevrijden en vinden ze ook het plutonium op tijd terug. Ze moeten bijna allemaal behandeld worden voor stralingsziekte want het plutoniumvat was gaan lekken.
 
T-shirt Murdock:
Een crèmekleurig, effen T-shirt. Later een zwarte blouse.
foto 1
 
Beoordeling: 85%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

10. The Crystal Skull

28/11/'86

Geschreven door: Bill Nuss
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Manu Tupou - Chief Sikahama
Sam Hiona - Chief Walekino
Rochelle Ahsana - Leesa
Art Tizon - Kolou
Jack Verbois - McVee
 
Omschrijving:
The A-team heeft, in opdracht van Stockwell, the Crystal Skull gestolen. Murdock, Face en Frankie vluchten met het vliegtuig, terwijl Hannibal en B.A. de slechterikken nog even van zich afhouden. Het vliegtuig gaat echter stuk, waardoor de drie teamleden met parachute het vliegtuig moeten verlaten. Face en Frankie landen als eerste. Bij hun landing worden ze meteen omringd door een groep eilandbewoners die hen met speren bedreigd. Gelukkig komt Murdock de eilandbewoners verjagen, door met zijn geweer enkele schoten af te vuren. Omdat Murdock ook de Crystal Skull bij zich heeft, wordt hij al snel aangezien als de God Murdocka.
Als de eilandbewoners hun nieuwe God aan het aanbeden zijn, wordt de stam aangevallen. De vijandige stam blijkt samen te werken met monniken, die op het eiland een diamantmijn laten uitgraven.
Het A-team raakt verstrikt in de problemen op het eiland, maar weet het uiteraard allemaal goed op te lossen...
 
T-shirt Murdock:
Een rood T-shirt met gele tekst: If Your Breath Stinks, Kill It!
foto 1
 
Beoordeling: 69%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

11. The Spy Who Mugged Me

02/12/'86

Geschreven door: Paul Bernbaum
Regie:

Michael O'Herlihy

 
Gasten:
Karen Kopins - Dominique
Roy Dotrice - Charles Jourdan
Professor Toru Tanaka - Frobe
Bill Dyer - Douglas
Elias Jacob - Kolonel Safir
Jean Lubin - Ambtenaar
Robin Sims - Maxwell
Renata Scott - Gravin
Ron Barker - Kapitein
 
Omschrijving:
Het A-team moet ‘The Jaguar’ gaan ontmaskeren een van de gevaarlijkste terroristen in de wereld. Stockwell heeft agent Logan Ross eerst op deze zaak gezet maar de hotelkamer van Logan Ross is inmiddels opgeblazen door een bom. Stockwell laat het A-team weten dat Logan Ross een door hem verzonnen figuur was om the Jaguar uit de tent te lokken. Stockwell denkt dat Charles Jordan ‘the Jaguar’ is. Deze Jordan heeft een casino in Monte Carlo en een zeer mooie vriendin Dominique. Over 24 uur heeft Jordan een afspraak met een client over de zaak ‘undertow. Het A-team heeft dus ook 24 uur de tijd om uit te zoeken wie deze client is, wat de operatie undertow inhoudt en moet deze operatie undertow stoppen. Hannibal wil dat iemand van het A-team Jordan af gaat leiden zodat de rest op onderzoek uit kan gaan. Murdock moet zich daarom voordoen als special agent Logan Ross. Hij meet zich het accent aan van Sean Connery en denkt bijna dat hij 007 zelf is. Face baalt ervan dat Murdock deze taak op zich mag nemen en mag alleen Murdock advies geven via een oortje wat tot hilarische momenten lijdt. Uiteindelijk blijkt Jordan niet the Jaguar te zijn en komt er een verrassend einde aan deze aflevering. Murdock heeft van het hele team het meeste plezier tijdens deze missie.
 
T-shirt Murdock:
Hij droeg in het begin een grijze overall en later een pak als Logan Ross.
 
Beoordeling: 90%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

12. The Grey Team

30/12/'86

Geschreven door: Tom Blomquist
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Lew Ayres - Bernie Greene
Michael Shannon - Randy Anderson
Tony Steedman - Saroff
Moya Kordick - Paula Anderson
Eddie Quillan - Man 1
Roger Harris - Staffery
Leigh Kilton - Erica
Allan Graf - Man 2
Bob Orrison - Busbestuurder
 
Omschrijving:
Agent Anderson moet net doen alsof hij geheime documenten over Star Wars wil verkopen aan de Russen om hen te ontmaskeren. Niemand bij de FBI weet echter dat de documenten die hij aan de Rus Sarnof wil geven vals zijn om te voorkomen dat de Russen achter het plan komen.Anderson’s dochter Paula hoort per ongeluk een telefoongesprek tussen Sarnof en haar vader en zij denkt dat haar vader een verrader is en dat hij echt deze geheime informatie aan de Russen wil geven. Omdat zij dit wil voorkomen steelt ze het koffertje met documenten van haar vader en slaat op de vlucht. Zij wordt meteen achterna gezeten door twee agenten van de FBI die het koffertje met documenten terug willen want zij weten immers niet dat de documenten vals zijn. Het A-team krijg van Stockwell de opdracht om Paula te vinden en de koffer terug te bezorgen bij haar vader. Stockwell weet als een van de weinige dat de documenten vals zijn maar vertelt dit niet aan het A-team Als zij echter bij Anderson langs gaan laat hij hen weten dat de documenten vals zijn. Anderson vertelt hen dat de Russen er alles aan zullen doen om Paula te vinden omdat ze de informatie over Star Wars willen hebben. Wat Anderson echter niet weet is dat ook de FBI achter zijn dochter aanzit. Paula vraagt haar bejaarde vriend Bernie Green om hulp. BA en Frankie gaan op aanraden van Paula’s vader naar Bernie’s huis maar de FBI agenten zijn er net iets eerder. BA en Frankie komen dat in een knokpartijtje met deze agenten terecht en ondertussen vluchten Bernie en Paul weg. Samen duiken ze onder in het bejaarden tehuis waar een vriend van Bernie woont Het A-team moet haar vinden voordat de Russen haar te pakken krijgen. Het A-team komt er dus achter dat ook de FBI achter de documenten aan zit. Hannibal heeft schoon genoeg van de leugens van Stockwell en laat hem weten dat ze Paula in veiligheid zullen brengen omdat ze haar vader een aardige man vinden maar niet omdat Stockwell dit zo graag wil. Terwijl Frankie en BA op zoek gaan naar Paula nemen Face en Hannibal foto’s van een ontmoeting tussen Anderson en Sarnof. Anderson laat weten aan Sarnof niet aan de documenten van Star Wars te kunnen komen. Ondertussen moet Murdock zich voordoen als een professor die alles over Star Wars weet, hij laat zich interviewen door een tv station om zogenaamde leugens die de regering over Star Wars zou vertellen te weerleggen. Het A-team hoopt nu dat de Russen Murdock zullen ontvoeren om alsnog via hem achter de Star Wars geheimen te komen. Op deze manier kan het A-team achter de verblijfplaats van de Russen komen. Ondertussen beschermen de bejaarden van het bejaardentehuis Paule en Bernie tegen de geheim agenten en Sarnof maar ook Frankie en BA ontkomen niet aan de bejaarden. Face, Murdock en Hannibal stuiten op Sarnof die de bejaarden uiteindelijk onder schot houdt. Aangezien Face de auto rijdt moet hij een oplossing bedenken... en dat doet hij dan ook.
 
T-shirt Murdock:
Een zwart T-shirt met witte tekst: Fini
foto 1
 
Beoordeling: 81%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

13. Without Reservations

08/03/'87

Geschreven door:

Bill Nuss

Regie:

John Peter Kousakis

 
Gasten:
Lonny Chapman - Henderson
Alfred Dennis - Sal
Bobby Di Cicco - Joey
Ely Pouget - Gina
Mills Watson - Lou Canter
Lew Ayres - Bernie Greene
 
Omschrijving:
Het A-team komt terug van een moeilijke missie (hiervoor is een fragment uit holiday in the hills gebruikt met Frankie eringeplakt) en ze zijn toe aan wat vrije tijd. Hannibal en BA besluiten om football te gaan kijken en Murdock nodigd Frankie en Face uit om in het italiaanse restaurant te komen eten waar hij als ober werkt. Het lijkt een rustig avondje te worden. Helaas ontdekt Murdock echter dat een van de gasten aan een van de tafeltjes in het restaurant een wapen draagt. Murdock denkt dat deze man en zijn handlanger het restaurant willen gaan overvallen want er zijn de laatste tijd veel overvallen in de buurt geweest. Hij vraagt Frankie en Face om hem te helpen deze overvallers uit te schakelen. Het plan mislukt echter want als ze de mannen willen overmeesteren word Face neergeschoten door nog een handlanger van de mannen die aan een ander tafeltje zit. Dan blijkt ook dat het helemaal geen overvallers zijn maar huurmoordenaars die de procureur generaal Liebster die die avond in het restaurant met zijn vrouw komt eten in opdracht van de maffia willen vermoorden. Een zwaargewonde Face wordt naar de keuken gesleept en iedereen moet van de huurmoordenaars net doen alsof er niets aan de hand is zodat ze alsnog hun moordplannen kunnen uitvoeren. Murdock weet Hannibal en BA op ludieke manier in te seinen dat ze in de problemen zitten door het woordje HELP op de pizza te zetten die BA komt ophalen om tijdens het football op te eten.Als Hannibal en BA te hulp schieten mislukt ook dit plan omdat de buurtagent is omgekocht en het A-team onder schot neemt nadat ze de huurmoordenaars dachten te hebben uitgeschakeld. Face zijn toestand wordt alsmaar kritieker en Murdock wordt al banger dat het fout gaat aflopen maar gelukkig weet Hannibal uiteindelijk de keuken op te blazen door het gas aan te zetten en dit te laten ontploffen. Zo overmeesteren ze alsnog de bad guys. De aanslag op de procureur generaal wordt hiermee verijdeld en Face kan snel naar het ziekenhuis worden gebracht zodat hij daar weer kan worden opgelapt.
 
T-shirt Murdock:
Hij draagt eerst een witte blouse met rood ober vestje. Aan het einde van de episode draagt hij een rode T-shirt met witte tekst: Almost Fini
foto 1

 
Beoordeling: 94%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top


 
Gratis Forum