Print pagina

Seizoen 3 (24)

18/09/'84 - 14/05/'85

(36) 1 Bullets And Bikinis 18/09/'84
(37) 2 The Bend In The River (dubbel) 25/09/'84
(38) 3 Fire 02/10/'84
(39) 4 Timber! 16/10/'84
(40) 5 Double Heat 23/10/'84
(41) 6 Trouble On Wheels 30/10/'84
(42) 7 The Island 13/11/'84
(43) 8 Showdown! 20/11/'84
(44) 9 Sheriffs Of Rivertown 27/11/'84
(45) 10 The Bells Of Saint Mary's 16/10/'84
(46) 11 Hot Styles 11/12/'84
(47) 12 Breakout! 18/12/'84
(48) 13 Cup A' Joe 08/01/'85
(49) 14 The Big Squeeze 15/01/'85
(50) 15 Champ! 22/01/'85
(51) 16 Skins 29/01/'85
(52) 17 Road Games 05/02/'85
(53) 18 Moving Targets 12/02/'85
(54) 19 Knights Of The Road 26/02/'85
(55) 20 Waste 'Em 05/03/'85
(56) 21 Bounty 02/04/'85
(57) 22 Beverly Hills Assault 09/04/'85
(58) 23 Trouble Brewing 07/05/'85
(59) 24 Incident At Chrystal Lake 14/05/'85

1. Bullets And Bikinis

18/09/'84

Geschreven door: Mark Jones
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Paul Sylvan - Rocky
Wanda Penalver - Verpleegster
Kelly Andrus - Hostes
Richard Brose - Tony
Libby Charlton - Tami
Paul Heckmann - Chief Purser
Vincent Baggetta - Joey Epic
Jeana Tomasina - Denise
Betsy Russell - Tina Kelson
Kimberly Ross - Sandy Kelson
Ben Piazza - Michael Prescott
 
Omschrijving:
Tina en Sandy runnen het Beach Cove hotel in Miami . Concurrent Joey Epic die heel veel hotels bezit waaronder het grote Sunset Hotel wil persé het hotel van hen kopen omdat hij de grond wil hebben voor zijn eigen plannen. Maar de dames willen dit niet zodat Joey's mannen hen bedreigd en wil dwingen het hotel alsnog aan hem te verkopen. De dames huren het A-team in om van Joey verlost te worden. BA wil natuurlijk weer eens niet vliegen dus drogeren ze hem bij de tandarts.Vervolgens moet Murdock net doen alsof hij BA met de auto naar Florida heeft gereden. Het A-team neemt tijdelijk de leiding over het hotel over en doet zich voor als de nieuwe eigenaar. Face zet zijn charmes in om te zorgen dat het hotel weer ‘hot' wordt. Als Hannibal duidelijk maakt aan Joey's mannen dat ook hij het hotel niet aan hem wil verkopen wordt Hannibal door de vriendin van Joey meegelokt en ontvoerd naar Joey's kantoor in het Sunset Hotel. Daar proberen ze Hannibal te dwingen de papieren te ondertekenen zodat het hotel van Joey wordt. Dat is Hannibal niet van plan en doet net alsof hij weet waarom Joey dat hotel zo graag wil hebben. Als Joey en zijn mannen Hannibal vervolgens willen vermoorden wordt hij gelukkig gered door de rest van het team en houdt er alleen wat gekneusde ribben aan over. Dan is het de beurt aan het A-team om informatie te winnen, want zij willen nu wel eens weten waarom Joey dat hotel persé wil hebben. Face moet het liefje van Joey inpalmen door net te doen alsof hij verdrinkt en zich door haar laten redden. Het lukt hem om een date te krijgen en hij denkt dat ze er is ingetrapt maar helaas blijkt later dat dit niet zo is. Joey heeft ondertussen een afspraak met ambtenaar Michael Prescott om te vragen of hij iets heeft losgelaten over de plannen die Corlin, de baas van Joey heeft met het hotel. Prescott heeft de vergunningen geregeld voor het casino dat Corlin wil laten bouwen op de plek waar het hotel nu staat. Helaas voor Joey luistert het A-team dit gesprek af en ontvoeren Prescott om hem een papier te laten ondertekenen dat er nooit een gokvergunning zal worden afgegeven. Als ze vervolgens Prescott weer vrijlaten en hem vertellen dat hij beter weg kan vluchten omdat Joey nu zeker zal denken dat Prescott het A-team de plannen heeft doorverteld worden ze opgewacht door Joey en zijn mannen. Zij sluiten het A-team op en eisen de papieren terug die ze door Prescott hebben laten ondertekenen en de bandopname van het gesprek tussen Prescott en Joey. Maar het A-team geeft ze dat uiteraard niet en ze worden opgesloten door Joey die samen met zijn mannen Tina en Sandy gaan ophalen om zo het A-team te dwingen om het bewijsmateriaal alsnog terug te geven. Maar natuurlijk vinden ze in de ruimte waar ze zijn opgesloten genoeg materiaal om een tegenaanval in te kunnen zetten en als Joey terugkomt maakt hij geen enkele kans meer, worden de meisjes bevrijdt en wordt Corlin die inmiddels ook is gearriveerd ook aangepakt.
 
T-shirt Murdock:
Een rode T-shirt met de tekst: There's A Creep In Your Future. Daarna afwisselend twee verschillende Hawaiaans T-shirts, een paarse met ara's (papegaaien) erop en een blauwe met hawaiaanse huisjes en rotsen. In de slotscene draagt hij zijn blauwe T-shirt met witte tekst: Minds Are For People Who Think.
foto 1 - foto 2 - foto 3 - foto 4
 
Beoordeling: 79%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

2. The Bend In The River (dubbel)

25/09/'84

Geschreven door: Frank Lupo ; Stephen J. Cannell
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Marla Heasley - Tawnia Baker
Marta DuBois - Bobby Cardina
Barry Van Dyke - Brian Lefcourt
Mike Preston - Carson Doyle
Sergio Calderon - El Cajon
Richard Moll - Churlisco
Don Perdo Colley - Christopher
Eric Holland - Roidermann
Michael Chieffo - Assistent
Roberta Stuart - Verpleegster
Devoy White - Ramirez
Ivan Sandoval - Arbeider
Roger Hoopman - Luitenant
 
Omschrijving:
Brian, de vriend van Tawnia, en tevens eigenaar van de krant waarvoor zij werkt, is op zoek naar een verloren stad van El Rio in de amazone dat culturele schatten zou bevatten. De piraat Mr. Coffin beheerst echter de rivier en laat niemand voorbij de bend in the river. De vriend van Tawnia is daar nu ook verdwenen en het A-team gaat hem zoeken. Mr. Coffin heeft hem ontvoerd want niemand mag voorbij de bocht in de rivier komen. Mr. Coffin werkt voor Mr. Doyle en iedereen die Mr. Coffin tegenhoudt draagt hij over aan Doyle die hen laat werken voor de mensen die hem weer hebben ingehuurd.. Het A-team gaat naar de bend in the river waar de vriend van Tawnia is verdwenen. Ze komen terecht op een boot en schieten Mr. Coffin's boot aan flarden en overmeesteren hem. Ze komen er echter achter dat de eigenaresse van de boot op wie ze meevoeren de dochter is van Mr. Coffin want zij heeft stiekem onderdelen uit hun wapens gehaald. Als Doyle de volgende dag langskomt om te praten over Brian kunnen Doyle en Coffin het A-team gevangen nemen omdat de wapens niet meer werken. Doyle neemt het A-team mee en zet ze gevangen. Ze ontsnappen echter en ineens komt de dochter van Mr. Coffin opdagen om hen te helpen Brian te bevrijden. Ze wil niet dat Doyle hen iets zal aandoen en laat hen meevaren op haar boot. Maar ze weten nog steeds niet wat ze achter de bocht in de rivier aan het bouwen zijn en voor wie Doyle nu eigenlijk werkt. Ze besluiten Brian te helpen zoeken naar de verloren stad en ondertussen willen ze ook uitvinden wat Doyle achter die bocht in de rivier aan het bouwen is. Doyle heeft ze echter expres laten ontsnappen omdat hij de schatten van de verloren stad wil hebben. En hij volgt het A-team die uiteindelijk de verloren stad vindt. Maar Hannibal is ook niet gek en heeft het plan van Doyle door en ze zetten een val voor hem in de verloren stad. Als hij vervolgens het A-team wil aanvallen overmeesteren ze hem. Het A-team neemt Doyle mee, hij moet hen laten zien wat er achter de bocht in de rivier wordt gebouwt. Ze komen erachter dat Doyle voor een stelletje Nazi's werkt die een kernreactor bouwen. Natuurlijk moeten ze deze Nazi's weerhouden van hun bouwplannen en deze bende oprollen en de reactor vernietigen. Als de dochter van Mr. Coffin hoort dat Doyle voor Nazi's gaan ze terug naar haar vader om hem te vragen het A-team te helpen de Nazi's aan te vallen.Als Coffin hoort van de Nazi's helpt hij het A-team omdat hij ook een hekel aan Nazi's heeft. Met zijn allen vernietigen ze de reactor en verslaan de Nazi's. Aan het einde van de aflevering trouwt Tawnia met Brian en verlaat hierbij meteen de serie.
 
T-shirt Murdock:
In het begin draagt Murdock een witte wijde blouse zonder print. Daarna een wit strak t-shirt zonder print. Dan draagt hij een groen T-shirt met witte tekst "God, Guns & Guts made America Let’s keep all three" met twee sterretje aan beide kanten van de tekst "& Guts". De woorden "God Guns & Guts" zijn groot geschreven en de rest is klein. Murdock eindigt met T-shirt met een Amerikaanse vlag erop.
foto 1 - foto 2 - foto 3 - foto 1
 
Beoordeling: 81%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

3. Fire

02/10/'84

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Alan Fudge - Charles Farnell
Charles Napier - Kolonel Briggs
Paul Gleason - Roy Kelsey
Christopher Pennock - Palin
Stepfanie Kramer - Annie Sanders
Buddy Garion - Vince Rogan
Brad English - Casey
Donna Anderson Marshall - Alma
Danny Colby - Junge
 
Omschrijving:
Een kleine brandweerkazerne uit Haleyville wordt door een concurrent lastig gevallen. Deze andere brandweerkazerne van ene Kelsey wil het contract voor Haleyville overnemen en bied haar veel geld, meer dan het contract waard is maar de eigenaresse Miss Sanders wil dit niet en nu bedreigt de concurrent Kelsey haar en haar mannen. Zij wil het contract niet uit handen geven omdat het bedrijf haar aan het hart gaat en het bedrijf van Kelsey haar niet aanstaat. Het A-team wordt door haar ingehuurd om de concurrent Kelsey van zich af te houden omdat haar eigen mannen niet meer durven uit te rukken. Als het A-team vervolgens bij een brand uitrukt komen ze bijna te laat omdat ze worden opgehouden door de bad guys zodat bijna een kind in de vlammen omkomt. Ondanks het feit dat Kolonel Briggs met zijn MP's hen op de hielen zit besluiten ze de opdracht af te maken en Murdock (Fireman Fred) en Face plaatsen bij de concurrent een bommetje en afluisterapparatuur. Zodra ze weer uitmoeten rukken laten ze het ontploffen zodat de bad guys snel terug moeten naar hun kazerne om de brand in hun eigen kazerne te blussen! Dankzij de afluisterappartuur komt het A-team achter dat Vince Rogan het gebied wil hebben dus word Face erop uitgestuurd om in het kantoor van Varnell de advocaat van Rogan wat in de kluis te snuffelen. Helaas wordt Face gesnapt door Kelsey die hem gevangen neemt en voor de neus van Face de plannen bespreekt van Rogan. Face komt er zo achter dat er een brand zal worden gesticht in de rechtbank en Kelsey maffiabaas Vince Rogan zal bevrijden uit de handen van de politie. Een probleempje, de rechtbank ligt niet in hun gebied maar in Haleyville dus wilden ze dat gebied koste wat het kost erbij krijgen. Het is echter niet gelukt en nu gaan daarom zoiezo uitrukken naar de brand naar de rechtbank, maar ook Sanders gaat uiteraard reageren op deze melding. Hannibal, BA en Murdock zijn inmiddels op de vlucht geslagen voor Briggs in de brandweerwagen en bevrijden Face uit het kantoor van Varnell. Ze besluiten op de brandmelding te reageren om zo Sanders te beschermen, de bevrijding van Rogan te voorkomen. Maar Briggs zit hen ook nog op de hielen. Maar het A-team zou het A-team niet zijn als ze het niet zouden redden.
 
T-shirt Murdock:
In het begin draagt Murdock een wit T-shirt met een zwarte sierlijke print en daarna draagt hij de rest van de episode een rode blouse.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 79%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

4. Timber!

16/10/'84

Geschreven door: Jeff Ray
Regie: David Hemmings
 
Gasten:
Joe Lambie - John Lawrence
Tracy Brooks Swope - Samantha Lawrence
Beau Starr - Bull McEwan
Andre Gower - Billy
Wiley Harker - Ralph Claymont
Ray Bickel - George
 
Omschrijving:
Samantha en haar broer John Lawrence hebben een houthakkersbedrijfje maar worden dwarsgezeten door een grote concurrent Macquen. Je moet lid zijn van een union van Macquen wil je als bedrijfje mogen werken. In de praktijk betekend dat dat je Macquen veel geld moet betalen wil je je bedrijf kunnen uitvoeren. Macquen perst dus in feite de bedrijfjes af. John Lawrence wil niet betalen en Macquen steekt zijn truck in de brand en slaat hem in elkaar. Ze kunnen nergens meer in de buurt dingen kopen omdat iedereen bij Macquen is aangesloten. Lawrence besluit het A-team in te huren om tegen Macquen in opstand te komen zodat Lawrence alsnog zijn hout kan kappen en naar de zagerij kan brengen om het te laten zagen en te verkopen.Murdock wil ondertussen in het bos op zoek naar Big Foot, Hij is er zeker van dat hij het beest kan vinden en heeft een lokfluitje waarmee hij Big Foot wil lokken en blijft dit de hele aflevering volhouden.Als het A-team wat voorraden voor Lawrence willen inslaan horen ze dat niemand voor de Lawrences mag werken dus dat word knokken. Het A-team besluit vervolgens te helpen met het hout te hakken en het te transporteren naar de houtzagerij. Hannibal hoopt dat als de andere houthakkers zien dat het Lawrence wel lukt om tegen Macquen in opstand te komen zij ook tegen Macquen in opstand durven komen. Macquen komt langs bij Lawrence en het A-team en bedreigd hen daarom laat Hannibal BA op wacht staan als ze hout gaan hakken. Ondertussen moet Face een nieuwe truck ritselen want de andere is immers uitgebrand. Tijdens het houthakken ontdekken ze dat ze in de gaten worden gehouden door mannen van Macquen. Ze worden door hen aangevallen en ze steken de machine in brand waarmee ze het hout op de truck moeten hijsen. Murdock raakt tijdens de aanval onder een boomstam bekneld en BA moet hem bevrijden. Hannibal besluit dat het tijd wordt voor een tegenaanval terwijl Macquen denkt dat hij gewonnen heeft. Het A-team valt zijn kantoor aan en halen geld om de machine te vervangen bij Macquen op. Die is niet blij en zijn mannen achtervolgen de truck van het A-team als ze op weg zijn naar de houtzagerij. Als ze daar aankomen zouden ze daar veilig moeten zijn, maar wat blijkt ook de houtzagerij werkt voor Macquen. De mannen van Macquen staan hen daar op te wachten. Het A-team wordt vastgebonden in afwachting van Macquen die hen wil ombrengen. BA weet zich echter los te trekken en bevrijdt de rest van het team. Ze zorgen dat Macquen een warm welkom krijgt en verslaan hem.
 
T-shirt Murdock:
Een wit T-shirt met korte zwarte mouwen, de blouse heeft zwarte verticale strepen met daarop de zwarte sierlijke tekst: Litratcy.
foto 1
 
Beoordeling: 84%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

5. Double Heat

23/10/'84

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
Dana Elcar - George Olsen
Steven Williams - Eddie Devane
Michael Baseleon - Thommy Largo
Leah Ayres - Jenny Olsen
Daniel Greene - Ray Evans
 
Omschrijving:
De dochter van George Olsen wordt ontvoerd omdat hij tegen maffiabaas Tommy Largo moet getuigen in de rechtbank voor wie hij als accountant werkte. Zijn rivaal Eddy Divane wil er zeker van zijn dat Olsen zal getuigen tegen de maffiabaas omdat hij zo van zijn concurrent verlost zal worden. Hij heeft Jenny Olsen daarom laten ontvoeren om haar vader onder druk te kunnen zetten. Maar Olsen denkt echter dat Largo het meisje heeft ontvoerd en huurt het A-team in om haar terug te vinden. Als naar het restaurant rijden waaruit het meisje is ontvoerd om ene Ginger te ondervragen die volgens het vriendje van Jenny bij de ontvoering betrokken zou zijn zijn ze net te laat en wordt Ginger al ontvoerd door wat maffioso. Het A-team zet de achtervolging in en weet haar te bevrijden. Zij vertelt hen vervolgens geen Tommy Largo te kennen maar dat ze voor Eddy Divane werkt en dat hij achter de ontvoering zit. Het A-team zit nu tussen twee strijdende maffioso in en Hannibal vindt het een uitdaging. Ze moeten nu Divane zien te vinden omdat Hannibal denkt dat Largo wel weten waar Divane zit brengen ze een bezoekje aan Largo en moeten Face en Murdock ondertussen een Helikopter scammen. Ze zeggen tegen Largo dat ze voor Divane werken en dat Largo een bezoekje moet brengen aan Divane om over de zaak Olsen te praten. Largo wordt zo kwaad dat hij inderdaad naar Divane toegaat. Hannibal gooit fluoriserende vloeistof op het dak van de auto van Largo voordat hij wegrijdt zodat Face en Murdock vanuit de lucht de auto van Largo kunnen volgen en de locatie aan Hannibal en BA kunnen doorgeven die met de Van de achtervolging inzetten. Op deze manier komen ze achter de verblijfplaats van Divane. Als Largo en Divane met elkaar in gesprek raken komen ze erachter dat het A-team door geen van beiden is ingehuurd. Divane concludeert dat Olsen ze moet hebben ingehuurd. Hannibal laat zich op ludieke wijze gevangen nemen door Divane en het A-team weet vervolgens Jenny te bevrijden. Nu Jenny op vrije voeten is besluiten de twee maffiabazen dat ze samen moeten gaan werken tegen het A-team. Divane wil niet gearresteerd worden voor de ontvoering van Jenny en Largo wil niet dat Olsen gaat getuigen. Als de vader van Jenny haar belt en zegt waar hij verblijft komen de badguys erachter omdat ze de telefoon afluisteren. Het A-team heeft dit echter door en voorkomt dat Olsen door Largo en Divane zijn mannen wordt vermoord. Olsen kan nu getuigen en beide maffiabazen komen in het gevang terecht.
 
T-shirt Murdock:
Een wit T-shirt met een rode cirkel waarin een zwarte helikopter staat. De helikopter vliegt boven een soort oranjerood met blauw airforce wapen. Bovenin de rode cirkel staat in zwart geschreven: U.S. AIRFORCE.
foto 1
 
Beoordeling: 81%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

6. Trouble On Wheels

30/10/'84

Geschreven door: Mark Jones
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Joe Santos - Rudy Garcia
Melinda Moreno - Mrs. Garcia
Michelle Rosas - Melody Garcia
James Luisi - Jimmy Durkee
 
Omschrijving:
Rudy Garcia werkt in een autofabriek. In die fabriek gebeuren een aantal duistere zaken. Auto onderdelen worden constant gestolen, en nooit wordt de gestolen waar weer teruggevonden. Als Rudy de dieven op het spoor is, wordt hij ontvoerd. Er wordt hem verteld dat hij zich nie met andermans zaken moet bemoeien, omdat dat hem wel eens duur kan komen te staan. Voor Rudy is nu de maat vol. Hij huurt het A-team in.
Hannibal gaat in de fabriek werken. Hij doet hier precies hetzelfde als de dieven doen: auto onderdelen stelen, en doorverkopen aan handelaren. Alleen zijn deze handelaren niemand minder dan zijn eigen drie vrienden.
Vanwege Hannibal zijn diefstallen wordt ook hij ontvoerd. Door een slim truckje, met een microfoontje in Hannibal's horloge, weet het team later precies waar het hoofdkwartier van de dieven is. Ze brengen een bezoekje bij het pakhuis, en stelen daar een vrachtwagen vol onderdelen. Als reactie hierop worden Rudy, zijn vrouw en zijn dochtertje ontvoerd.
Om voorgoed af te rekenen met de dieven, begint het A-team een auto te verbouwen. Met de ontstane tank, én met Murdock achter het stuur, weet het A-team de hele zaak te ontmantelen.
 
T-shirt Murdock:
In het begin heeft Murdock een blauwe geruite houthakkersblouse aan. Daarna heeft hij een lichtblauw T-shirt aan met daarop links een gele halve maan met een gezichtje erin. Rechts van de maan de tekst “Moon over MY AMI”. De tekst “Moon over” is in geel geschreven met twee sterretjes aan beide kanten van het woordje over. De woorden MY en AMI staan onder elkaar geschreven in het donkerblauw. De tekst is een woordgrapje met de zin: Moon over Miami. Dit is een bekend liedje. (Face en Hannibal zongen een regel uit dat liedje in Bullets and Bikini’s). Tijdens zijn crazy Willy act draagt hij even een wit pak maar daarna gewoon weer zijn T-shirt.
foto 1 - foto 2 - foto 3
 
Beoordeling: 80%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

7. The Island

13/11/'84

Geschreven door: Mark Jones
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Paul Drake - Jhonny Vescari
Carole Davis - Falani
James Callahan - Kapitein Fallone
Sonny Landham - Ryker
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Alejandro Garay - Mickey
Diego Palacios - Melo
Loyda Ramos - Nora
Gordon Ross - Jacobs
 
Omschrijving:
De rust op een eiland wordt plotseling bruut verstoord. Een klein leger, onder leiding van Viscari, bestormt het eiland en weet op die manier het eiland te bezetten. Dokter Fallone raakt gewond. Hij stuurt Mickey erop uit om hulp te zoeken bij het A-team.
Op het eiland aangekomen laat Face zich gevangen nemen. In de gevangenis ontmoet hij de dokter. Ze zitten in dezelfde cel. Dankzij een zendertje dat Face heeft doorgeslikt weet de rest van het team hem te vinden. Face en de dokter worden bevrijdt. De truck waarmee het team ontsnapt raakt kapot. De truck komt tot stilstand, recht tegenover een 40 jaar oude tank!
Met deze tank bestookt het A-team viscari en zijn troepen, om zo het eiland te bevrijden van de bezetters.
 
T-shirt Murdock:
Een wit T-shirt met een rode ring en de rode tekst: LOVE. Daaronder een rood hartje met daarin twee kleine zangvogeltjes die samen op een takje ziten. Daaronder de rode tekst: Nuptial Vine.
foto 1 - foto 4
 
Beoordeling: 75%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

8. Showdown!

20/11/'84

Geschreven door: Milt Rosen
Regie: James Fargo
 
Gasten:
Morgan Woodward - Kapitein Winnetka
Bill Lucking - Kolonel Lynch
John Carter - Parker
D.D. Howard - Carrie Winnetka
Michael DeLano - Kyle Mason
Xander Berkeley - Wilson
Lynnda Ferguson - Verpleegster
 
Omschrijving:
"The A-team, helden of schurken?", zo luidt de krantenkop van The Daily Chronicle. Het A-team misdraagd zich namelijk tegenover een circus. De circusbaas, captain Winnetka, weigerd namelijk om zijn circus te verkopen aan Kyle Mason. Door de geplande Europese tour van het circus, kan Mason namelijk heel eenvoudig drugs smokkelen. Om de verkoop af te dwingen heeft hij het A-team op Winnetka afgestuurd. Maar is dit wel het ECHTE A-team??!
Natuurlijk is het niet het echte team. Het echte team zit veilig thuis in LA. Maar bij het lezen van de valse krantenberichten, wordt het tijd voor het A-team om de naam te zuiveren.
De teamleden nemen alle vier baantjes aan bij het circus, op deze manier kan Colonel Lynch, van wie het wel eens een val kan zijn, ze niet herkennen. Hannibal bedenkt een subliem plan, waardoor ze uiteindelijk Mason en zijn nep A-team uit weten te schakelen. Tegelijkertijd weten ze ook nog eens aan Lynch te ontsnappen.
 
T-shirt Murdock:
Zwart t-shirt met twee katjes erop die samen voor een raam zitten en naar buiten kijken naar de maan. Het raam is wit en halfrond en de halfvolle maan geel. Het rechterkatje heeft een tekstballon bij zijn kopje en zegt wat tegen de andere kat maar dat is te klein om te lezen. Daarna draagt Murdock een idianenpak.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 80%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

9. Sheriffs Of Rivertown

27/11/'84

Geschreven door: Mark Jones
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Robert Davi - Boyle Dubrio
Wendy Kilbourne - Nicki
Edmund Gilbert - Wilkins
Ismael Carlo - Cordoba
James Lough - Nathan
Will MacMillan - Joe
Curtis Taylor - Flint
Bryan McGuire - Lupis
Chip Johnson - Craig
 
Omschrijving:
Het A-team wordt ingehuurd door een oliebedrijf om in San Marcos, Zuid Amerika als Sheriff in het tijdelijke stadje Rivertown dat daar is opgericht.In de loop van het jaar zijn al 20 man personeel door ongelukken verdwenen maar hun lichamen zijn nooit gevonden. Het oliebedrijf werkt samen met de zuid amerikaanse regering en moeten zorgen dat het in Rivertown ordelijk verloopt maar naast de mysterieuze verdwijningen van de werklui inclusief enkele Sheriff's is er heel wat mis met de orde in het stadje. Ene Boyle heeft het stadje in zijn greep hij is o.a. verantwoordelijk voor het illegale gokken in het stadtje. Bij de laatste explosie in een tunnel is o.a. Greg Monroe als vermist opgegeven. Zijn zus Nikkie is naar Rivertown gekomen heeft aangepapt met Boyle en probeert zo meer uit te vinden over haar broer. Zij denkt namelijk dat hij niet dood is. Als Murdock en BA op patrouille gaan worden ze aangevallen door Lupus een handlanger van Boyle als ze hem betrappen terwijl hij de spullen in het kluisje van Greg Monroe aan het doorzoeken is. BA wordt bijna geplet door een heftruck maar Murdock kan de heftruck nog net op tijd tot stilstand brengen.Hannibal begrijpt niet waarom Lupus de spullen van de verdwenen Monroe doorzocht en gaat op onderzoek uit in het kantoor van Boyle naar meer informatie over Monroe. Hij ontdekt dat Monroe verdwenen is na een explosie in een van de mijnen die al twee maanden buiten gebruik was. Hij vertrouwt het zaakje niet. Face gaat ondertussen op onderzoek uit in het huis van Boyle maar er wordt er ingebroken in het huis terwijl hij bezig is. Face slaat de inbreker neer maar dit blijkt Nikkie te zijn. Face neemt haar mee naar het bureau en zij vertelt het A-team dat Greg haar broer is en dat Boyle de ring van haar broer draagt. Hannibal laat haar kijken in het kluisje van Monroe om te kijken wat Lupus heeft meegenomen. Ze ontdekt dat de medicijnen van haar broer verdwenen zijn en nu weten ze zeker dat Monroe nog moet leven. Boyle blijkt in het geheim een raket aan het maken te zijn voor de terrorist Cordoba. Hij doet dit met behulp van de mannen die zogenaamd gedood zijn in de explosies. Monroe is een explosieven expert en was daarom nodig om te helpen bij het ontwikkelen van de raket. Boyle dwingt de mannen mee te werken aan het fabriceren van deze raket die afgevuurd moet gaan worden op het paleis van president Ortega van San Marcos. Als er weer een explosie plaatsvindt en er opnieuw mensen verdwijnen gaat het A-team over tot actie. Boyle verdwijnt 's avonds altijd maar niemand weet waarheen ze komen erachter waar hij naartoe gaat door een zendertje te plaatsen in de aansteker van Boyle. Als ze Boyle volgen komen ze terecht in de verlaten mijn waar de mannen te werk zijn gesteld om de raket te maken. De raket is inmiddels klaar en helaas voor het A-team worden ze ontdekt en opgesloten de mijn. Boyle blaast namelijk de ingang van de mijn op zodat ze samen met de werkers zitten opgesloten. Het A-team maakt via de materialen in de mijn een soort boor zodat ze door de stenen heen kunnen boren en uit de mijn kunnen ontsnappen om de aanslag op het presidentiele paleis te voorkomen.
 
T-shirt Murdock:
Een zwart T-shirt met een witte print. Het is een afbeelding van twee zwarte katjes die ’s nachts naar buiten kijken, er staat ook een gele halve maan op het shirtje. Er staat ook een tekstballon bij de ene kat, maar dit is opnieuw onleesbaar omdat het zo klein staat geschreven. De rest van de ep draagt hij een uniform, alleen in de slotscene heeft hij zijn uniform weer verwisseld voor zijn normale kleren en draagt hij dus ook weer het T-shirt.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 88%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

10. The Bells Of Saint Mary's

16/10/'84

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Joseph Wiseman - Zeek Westerland
Robert Desiderio - Dave Luna
Reginald Dorsey - Bill Rey
Deborah Lacey - Charlotte King
Michael Alldredge - Kolonel Twill
Dawn Mangrum - Marcia
Leslie Kawai - Jennifer
Lisa Antille - Lilianna
Kathleen O'Malley - Schwester Catharine
Robert Hanley - Mel
Thomas Patton - Tim
 
Omschrijving:
Face maakt zich zorgen om Billy Ray, een speler uit het football team dat Face coacht. De zorgen blijken terecht. Het team achtervolgt Billy naar zijn halfzus. Daar kunnen ze nog net een ontvoering tegenhouden.
De halfzus van Billy, Charlotte King, is zangeres in het meidengroepje "The Bells". Ze worden door hun platenmaatschappij Lunar Records onder druk gezet om een nieuw contract te tekenen. Dit willen de dames niet, omdat het contract niet eerlijk is opgesteld.
Hannibal en Face geven zich uit als de nieuwe managers van The Bells. Om toch nog zijn zit te krijgen, weet platenbaas Zeek Westerland nog maar één oplossing: hij ontvoerd Billy Rey. Dit is voor het A-team natuurlijk het teken om eens flink in actie te komen, en een einde te maken aan de praktijken van Zeek Westerland.
 
T-shirt Murdock:
Een créme T-shirt met daarop de afbeelding van een grote roofvogel, de vogel heeft eeen rode borst met zwarte vlekjes en blauwe vleugels en hij zit op een boomtak. Het is waarschijnlijk een havik of een adelaar.
foto 1
 
Beoordeling: 73%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

11. Hot Styles

11/12/'84

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Markie Post - Rina Mathews
Richard Lynch - Jonny Turian
Andy Romano - Walter Dubrio
John Moschitta jr. - Jason Burnett
Eve Smith - Irma
Susanne Wasson - Lou Ella
Robb Madrid - Barris
Benjamin Gregory - Eric
Ralph Redpath - Vaarder
 
Omschrijving:
Face date sinds enige tijd met Rina, zij is model en hij heeft haar wijsgemaakt dat hij een computerverkoper is. Zij weet echter niet dat hij eigenlijk een fugitive is en lid van het A-team. Tijdens een afspraakje met Face wordt ze ontvoerd door maffiabaas Johnny Turian. Face zet de achtervolging in met zijn Corvette maar het lukt hem niet haar te bevrijden Hij roept de hulp in van de rest van het A-team. BA is er echter niet en in zijn afwezigheid past Murdock op de Van en mag er tijdelijk in rijden tot BA weer terug is. Face snapt niet waarom Rina is ontvoerd want volgens hem is ze een heel gewoon meisje. Hannibal denkt dat zij ook tegen Face heeft gelogen over haar werkelijke achtergrond. Face kan het niets schelen hij wil dat het A-team haar gaat redden uit de handen van Turian. Face heeft het nummerbord van de limo genoteerd waarmee zijn vriendin ontvoerd is. De limo blijkt op naam van Ravel Fashions te staan en daar vinden ze haar en bevrijden haar. In plaats van dat ze dankbaar is wordt ze boos op Face en wil dat hij haar direkt weer laat gaan zodat ze terug kan gaan naar Turian. Ze roept tegen Face zich niet met haar zaken te bemoeien en zegt dat ze hem nooit meer wil zien. Face snapt er helemaal niets meer van en kan niet begrijpen dat zij vrijwillig met Turian wil omgaan. Het A-team volgt haar daarom en ziet dat ze samen met Turian naar zijn jacht gaat. Face weet nu zeker dat ze tegen hem gelogen heeft. Als Turian een feestje op zijn jacht geeft weet Face ongemerkt aan boord te komen om met Rina te praten terwijl Hannibal en Face afwachten. Face krijgt Rina te spreken op het jacht en daar blijkt dat ze toch niet zo vrijwillig met Turian is meegegaan als Face dacht. zij vertelt hem namelijk dat zij ooit met de broer van Turian een relatie had. Ze dacht dat hij anders was als zijn broer maar ze had ongelijk. Na nog geen jaar samen met hem te zijn werd haar man gearresteerd voor moord. Ze veranderde haar naam en wilde haar verleden achter zich laten. Johnny Turian zocht echter weer contact met haar omdat hij de ontwerpen van de mode ontwerper Jason Burnett wil stelen om deze aan een ander maffiso Dubrio te geven die kopieen van deze ontwerpen wil uitbrengen voordat de nieuwe ontwerpen van Jason op de markt komen. Rina moet de nieuwe designs van Jason showen en er foto's van maken voor Turian en hem het fotorolletje overhandigen. Face, Murdock en Hannibal besluiten om haar te helpen. Zij gaan hun eigen mode ontwerpen en maken hier foto's van. Murdock moet de kleding ontwerpen en een aantal dames uit het bejaardentehuis naaien de kleding voor hen inelkaar en als ruil mogen ze de naaimachines houden. Face geeft vervolgens het rolletje met de nepfoto's aan Rina zodat ze deze kan verwisselen met het rolletje met de echte ontwerpen van Jason Burnett. Helaas voor Face verraad ze hem en geeft toch het echte rolletje (denkt ze) aan Turian. Face wordt samen met haar en haar zoontje door Turian opgesloten op het jacht. Turian blijkt namelijk Rina's zoontje te hebben ontvoerd om een pressiemiddel te hebben zodat hij er zeker van zou zijn dat ze hem de foto's zou leveren. Face had echter al gedacht dat ze te bang zou zijn om het rolletje te verwisselen en gaf haar daarom niet het neprolletje maar het echte rolletje terug. Turian pakte van Face het neprolletje af terwijl hij dacht dat Face de echte foto's had. Nu heeft hij de echte designs alsnog weggegooid zodat het doel van Face is bereikt. Turian wil Face, Rina en haar zoontje ombrengen en het is aan Murdock en Hannibal om ze te redden. Zij vermommen zich als waterpolitie en bevrijden Face, Rina en haar zoontje en brengen de boot van Turian tot zinken.
 
T-shirt Murdock:
De bovenkant van het T-shirt heeft een verenpatroon (soort van camouflage idee,) de veertjes waaieren uit in een halve cirkel als een soort kraag en stoppen iets boven borsthoogte. Daaronder staat een rode tekst die bestaat uit vier woorden. De bovenste twee woorden zijn onleesbaar omdat het goud erover heen hangt. Maar de onderste twee woorden zijn "Chicken Breast". Dat verklaard ook de veren op het T-shirt, het moeten kippenveren voorstellen.
Hij eindigt in een uniform van de waterpolitie.
foto 1 - foto 2 - foto 3
 
Beoordeling: 76%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

12. Breakout!

18/12/'84

Geschreven door: Mark Jones ; Stephen Katz
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Steve Sandor - Deke Logan
Jeff Doucette - Malcom Jones
Robert Donner - Sheriff Bickford
Lenore Kasdorf - Callie Russel
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Justin Gocke - Toby Russell
Patrick Cameron - Sheriff Deputy
 
Omschrijving:
BA en Murdock rijden na een missie samen in de Van terug naar L.A. Hannibal is al apart teruggegaan en Face blijft nog even om wat van vrouwelijk gezelschap te genieten.
Alles gaat goed totdat ze gaan tanken. Als BA de Van uitstapt word het tankstation overvallen. Als de auto van de overvallers vervolgens niet wil starten kapen ze de Van en dwingen Murdock om hen te rijden. BA zet de achtervolging in met de auto van de overvallers (nadat hij deze eerst even heeft gerepareerd) en ook de politie komt achter hen aan. Helaas wordt de Van door de politie aangehouden en BA en Murdock worden samen met de twee overvallers opgepakt. Als ze op het bureau zitten geven de overvallers BA en Murdock overal de schuld van. Hun vingerafdrukken worden door de computer gehaald en zo komt Decker erachter dat BA is opgepakt. Hij gaat op weg om BA op te halen. Murdock kan nog net Hannibal bellen om om hulp te vragen. BA en Murdock worden ondertussen naar een strafkamp gestuurd samen met de twee overvallers. Hannibal doet zich voor als Decker en komt de ontslagpapieren voor BA bij de politie ophalen. Als in het werkkamp de overvallers worden bevrijd door het vriendinnetje van een de twee overvallers wordt een van de bewakers neergeschoten .BA en Murdock besluiten dan de bewaker naar het ziekenhuis te brengen ondanks het gevaar dat ze zelf opgepakt kunnen worden door Decker. Ze zitten ook nog eens aan elkaar vast met handboeien. In het ziekenhuis belt Murdock snel even met Hannibal om hem te vertellen dat de overvallers op weg zijn naar een vrouw en haar willen bedreigen/ombrengen omdat er in haar huis een buit van een andere misdaad zou zijn verstopt die de overvallers willen hebben.Hannibal moet er heen om haar te helpen en BA en Murock zullen hem zo snel mogelijk volgen. Ze ontsnappen uit het ziekenhuis met een ambulance en ontkomen maar net aan Decker. Hannibal weet ondertussen tijd te rekken totdat BA en Murdock arriveren. Maar die twee hebben geen geluk want de ambulance begeeft het zodat ze een andere oplossing moeten zoeken om bij Hannibal te komen. Uiteindelijk bouwen ze de ambulance om en rijden zo naar het huis waar Hannibal inmiddels heftig onder vuur heeft gelegen en door de overvallers gedwongen wordt om naar de buit te zoeken. Uiteindelijk pakken Hannibal, BA en Murdock de overvallers aan en weten zo de vrouw te helpen. Face komt in deze aflevering praktisch niet in beeld.
 
T-shirt Murdock:
Murdock draagt een zwart T-shirt met daarop een cartoon afbeelding van een koe. Daarna draagt hij een blauw gevangenispak met daaronder een effen wit T-shirt.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

13. Cup A' Joe

08/01/'85

Geschreven door: Dennis O'Keefe
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
John Ashton - Jack Slater
Lisa Denton - Patty Dutton
Claude Earl Jones - Skeeter
Dave Shelley - Joe Dutton
Toni Sawyer - Edith Dutton
David A. Penhale - Sgt. Burlow
 
Omschrijving:
Het A-team wordt ingehuurd door Patty Dutton dochter van Joe Dutton die wegrestaurant Cup A'Joe bezit. Hij wordt door concurrent Slater, eigenaar van restaurantketen Cactus Jack onder druk gezet om het restaurant aan hem te verkopen. Het A-team gaat in het restaurant werken en Murdock werpt zich op als kok. Ze hebben spullen nodig dus stelen ze alle etenswaren die ze nodig hebben uit het magazijn van Cactus Jack Slater Het blijkt dat Cactus Jack een groot winkelcentrum wil neerzetten op de plaats waar nu Cup A' Joe staat. Face gaat vervolgens terug naar Slater en geeft zich uit als verzekeringsagent die zogenaamd heeft gehoord van de diefstal uit het magazijn van Cactus Jack zodat hij het kantoor kan binnendringen om op onderzoek uit te gaan. Hij plaatst ook nog even een microfoontje in het kantoor van Slater zodat ze hem kunnen afluisteren. Face heeft in het kantoor tekeningen gezien van het winkelcentrum dat Slater wil bouwen op de plaats van Cup A' Joe maar snapt niet waarom Slater deze op de locatie van Cup A'Joe wil bouwen omdat er niet veel verkeer langs de Cup A' Joe komt. Slater en zijn mannen zijn inmiddels onderweg om het A-team een kopje kleiner te maken want ze zijn er achtergekomen dat zij achter de diefstal van het eten zitten en dat ze ingehuurd zijn door Dutton om de Cup A' Joe te verdedigen. Slater en zijn mannen verliezen uiteraard en druipen af. Hij ontvangt in zijn kantoor handlanger Caplan en met hem spreekt hij over een nieuwe weg die langs de plek wordt aangelegd waar Cup A'Joe nu staat.. Hij vertelt ook dat hij een paar mensen gaat inhuren die de Cup A'Joe gaan opblazen met explosieven. Het A-team luistert dit gesprek af dankzij het microfoontje. Face en Murdock lenen explosieven opsporingshond shotgun van het leger zodat deze hond de explosieven kan opsporen voordat ze ontploffen. De hond vindt de explosieven die in een truck zijn verstopt. Murdock houdt de mannen onderschot die de explosieven hebben geplaatst terwijl de rest naar buiten gaat om de explosieven onschadelijk te maken.Hannibal weet nog net op tijd de truck weg te rijden van de Cup A' Joe en voorkomt zo een kleine ramp. Murdock wordt echter overmeesterd door de bad guys en zij ontvoeren Patty en haar moeder. Zo willen ze het A-team dwingen weg te gaan en alsnog Joe Dutton dwingen om het restaurant te verkopen. Joe Dutton ligt in het ziekenhuis en als de handlangers van Slater bij hem langsgaan om hem te dwingen te tekenen heeft Hannibal zijn plaats ingenomen. Hannibal ondertekend het formulier en de handlangers van Slater bellen Slater om te vertellen dat ze het restaurant in handen hebben. Na dat telefoontje worden ze echter door Hannibal meegenomen en zij moeten vertellen waar Patty en haar moeder worden vastgehouden. Het A-team bevrijdt vervolgens Patty en haar moeder uit de handen van Slater en Slater wordt achter de tralies gezet voor zijn praktijken.
 
T-shirt Murdock:
Een wit T-shirt met aan beide kanten een zwart met rode opdruk met een gezicht erop en daaronder het jaartal 1984 in het zwart geschreven. Leuk om te weten is dat deze aflevering pas in 1985 werd uitgezonden, blijkt dat deze aflevering dus iets te lang op de plank heeft gelegen.
foto 1
 
Beoordeling: 85%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

14. The Big Squeeze

15/01/'85

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Arnold Laven
 
Gasten:
Joseph Sirola - Nathan Vincent
Wings Hauser - Jack Lane
Al Ruscio - Gino
Janine Turner - Theresa
Marshall Teague - Travis
William Dyer - Claude
Tony Ciccone - Bediening
Clint Carmichael - Aide
 
Omschrijving:
Eigenaar Gino Gianni wordt afgeperst door Jack Lane hij moet hoge rente betalen over geld dat hij van maffiabaas Vincent geleent heeft. Alles loopt via Jack.
Hij wordt ook nog verplicht een jukebox en linnengoed van de maffiabaas te huren voor een enorm geldbedrag. Het A-team komt de restauranteigenaar helpen. Maar als ze net te laat zijn na weer een bedreiging krabbelt de eigenaar van het restaurant terug en wil niet meer meewerken. Hannibal besluit daarom een eigen restaurant te openen. The Naked Lady (hij gebruikt hier voor de set van een film) en leent als Shawn O'shay geld van Jack om het restaurant zogenaamd te kostigen. Vervolgens organiseert hij een openings avond van het restaurant waar alle door de maffiabaas afgeperste restauranthouders samen komen. Als Jack vervolgens onuitgenodigd ook langskomt, komt Hannibal tegen de crimineel in opstand en laat weten dat alle afgeperste mensen zich zulllen verenigen en niet meer 10% rente per week zullen betalen en dat Jack er niets tegen kan doen. Jack voelt zich bedreigd in zijn handeltje en vermoord Hannibal, tenminste dat denkt hij. Hannibal droeg een kogelvrij vest maar houdt zich dood. Als de maffiabaas vervolgens op zijn uitvaart verschijnt grijpt Hannibal hem vast en duwt de maffiabaas de doodskist in. Vervolgens dreigen ze hem te verdrinken als ze hij niet vertelt voor wie hij werkt. Als hij de naam van zijn baas mr. Vincent heeft gegeven leveren ze hem daar af op de oprit met doodskist en al. Nathan Vincent is woedend en Jack zweert dat hij zich zal wreken op Hannibal. Ondertussen installeert het A-team een camera in het restaurant want ze verwachten uiteraard een wraakactie die ze op willen nemen als bewijs. Als Jack vervolgens verhaal komt halen in The Naked Lady zit deze vol met agenten die uitgenodigd zijn door Hannibal om te lunchen. Jack moet daarom op de vlucht slaan achtervolgt door de agenten. Vervolgens dumpt het A-team ook nog eens alle jukeboxen te water voor de ogen van Nathan Vincent die op zijn jacht zit en het A-team blaast ook nog een van zijn linnentrucks op. Hannibal laat weten dat het afpersen nu is afgelopen en dat Vincent beter kan afdruipen. Vincent pikt het niet en besluit zelf in actie te komen.
Vincent kidnapped de familie Gianni en dwingt hen te vertellen wie de 4 mannen zijn die The Naked Lady runnen. Zo komen ze erachter dat het het A-team is die hen dwarszit. Vincent gaat vervolgens naar The Naked Lady om verhaal te halen terwijl hij Gino en zijn dochter gegijzeld houdt in zijn Limo. Hij dreigt de familie te vermoorden als het A-team hun wapens niet neerlegt. Hannibal doet wat Vincent zegt. Maar BA zit verstopt achter een wandje en neemt alles op video op. Vincent wil Hannibal vermoorden maar BA rijdt de Van dwars door de muur zo het restaurant in en na een flinke schiet en knokpartij wint het A-team het van Vincent.
 
T-shirt Murdock:
Naast twee verschillende ober outfits draag Murdock een zwart T-shirt met de gele tekst: I am an american Tragedy. Het woord Tragedy is groter afgebeeld dan de rest van de tekst. Daaronder een afbeelding van een palmboom en een rode auto in een blauwe achtergrond.
foto 1
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

15. Champ!

22/01/'85

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Alex Rocco - Monroe
Bruce Tuthill - Cook
Lou Filippo - Ringrechter
Jimmy Lennon Sr. - Himself
Herman Poppe - Rourke
Greg Collins - Billy Marquette
Holly Gagnier - Tina Marquette
Dick Balduzzi - Mick Halligan
Daniel Faraldo - Billy Marquette
Joe E. Tata - Mc Grudy
 
Omschrijving:
Face heeft geinvesteerd in bokser Billy Marquette. Het A-team is voor 60% eigenaar geworden.De rest van het A-team vindt het echter een zeer slechte investering en als ze de bokser gaan bekijken blijken ze groot gelijk te hebben. Op het moment dat ze arriveren is de bokser net in elkaar geslagen door mannen die voor de crimineel Sonny Monroe werken. Monroe is eigenaar van het syndicaat dat de overige 40% van de bokser in handen heeft. Monroe is een crimineel die Marquette wil dwingen om de partij tegen bokser Dixie Joe te verliezen zodat Monroe veel geld kan verdienen door veel geld op de tegenstander in te zetten. Met de opbrengst wil hij drugs kopen van drugsdealer Carrenza. Het A-team luistert Monroe af in een oesterbar waar hij vaak komt. Monroe wil de zus van Marquette haar arm breken om zeker te zijn dat hij het gevecht gaat verliezen en besluit om aan het trainingskamp van Marquette een bezoekje te brengen. Marquette moet beslist verliezen anders heeft Monroe geen geld om de coke te betalen. Het A-team wil Marquette helpen om niet alleen zijn zus te beschermen maar ook om te zorgen dat de drugs niet op straat terechtkomen. Ze moeten er dus achter komen wanneer precies de drugsdeal gaat plaatsvinden BA moet de plaatsinnemen van Marquette in het Dixie Joe gevecht. BA wordt sparringpartner van Marquette. Als Monroe langskomt doet BA (die zich voordoet als ene Volcano Johnson) alsof hij de hand van Marquette breekt zodat deze niet meer de partij tegen Dixie Joe kan boksen. Zo krijgt Monroe geen argwaan. Hannibal doet zich voor als Jimmie Pearl, manager van Volcano Johnson, als Monroe verhaal bij hem komt halen en voorsteld dat Volcano Johnson de plaats inneemt van Marquette wil Hannibal daar zogenaamd niets van weten.Murdock is de trainer van Volcano Johnson en wordt door Sonny Monroe gekidnapt. Murdock vertelt aan Monroe dat Jimmy Pearl gokschulden heeft bij ene Mcgurdy en dat Monroe Volcano's contract kan overnemen door deze schulden in te lossen. Het A-team zorgt dat er fake gokbriefjes bij Mcgurdy liggen en als Monroe zogenaamd de schulden van Pearl aflost verdienen zij op deze manier hun slechte investering terug. Monroe laat triomfantelijk aan Pearl weten dat hij nu eigenaar is van Volcano Johnson en BA gaat dus vechten tegen Dixie Joe en moet opzettelijk het gevecht verliezen. Uiteraard is hij dat niet van plan. Via de vriendin van Sonny komen ze achter de cijfercombinatie van zijn kluis waar opnames liggen van telefoongesprekken met Carrenza. De tijd en plaats van de drugsdeal worden hierin genoemt een loods in San Pedro na het gevecht tussen Dixie Joe en Volcano Johnson. Het loopt allemaal iets anders dan geplant. BA wordt gedrogeerd door de mannen van Monroe omdat hij te goed bokst. Hij weet uiteindelijk toch te winnen maar omdat Carrenza het niet meer vertrouwde is hij naar de bokswedstrijd gegaan om te kijken of alles wel goed gaat en om daar de deal te sluiten. Als BA wint bezoeken Carrenza en Monroe de kleedkamer van Volcano Johsnson om verhaal te halen. Uiteraard ontstaat er een groot gevecht tussen het A-team en Carrenza die het A-team uiteraard wint. Ze pakken de drugs van Carrenza af en de criminelen verdwijnen achter de tralies. Marquette is uit de problemen en het A-team zet hun 60% op naam van Marquette. Ze hebben immers goed verdient door de verkoop van de gokbriefjes van Pearl aan Monroe.
 
T-shirt Murdock:
Een zwart T-shirt met een rode roos en daaromheen donkerrode golfjes.
foto 1
 
Beoordeling: 77%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

16. Skins

29/01/'85

Geschreven door: Mark Jones
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
John Quade - Mc Kaydoo
John Calvin - Madrid
Daphne Maxwell - Kamarra Keboko
Darien Taylor - Kim Keboko
Jessie Lawrence Ferguson - Navarro
Mike Moroff - Seegar
Tony O'Neil - Steele
 
Omschrijving:
In een wildpark in Kenya is ranger Kim Keboko een bende stropers op het spoor. Als hij de stropers wil oppakken wordt hij vermoord. Kamarra, de zus van Kim, schakeld het A-team in om de bende op te rollen.
Voor deze opdracht vliegt het A-team naar Kenya. B.A. stapt vrijwillig het vliegtuig in, om zich groot te houden tegenover Kamarra. Het blijkt echter dat B.A. toch wel heel erg bang is om te vliegen, al blijft hij dit zelf ontkennen.
Aangekomen in Kenya weet het A-team te voorkomen dat een groep olifanten wordt geslacht. Hannibal waarschuwt de stropers dat ze beter kunnen stoppen met hun praktijken. Vreemd genoeg houden de stropers zich hier niet aan. Ze gaan gewoon door met hun praktijken, en laten ivoor en dierenhuiden transporteren. Later zullen deze illegale dingen worden doorverkocht.
Als de stropers ook nog Kamarra ontvoeren, komt het team hard in actie, en weet op die mannier de stropers, en de doorverkopers te stoppen.
Deze aflevering bevat enkele prachtige scènes, waaronder die met Face en Murdock als Engelse parkwachters (inclusief Engels accent).

 
T-shirt Murdock:
Een geel T-shirt met een blauwe ring op en een sierlijke grote tekst, helaas onleesbaar. De rest van de aflevering draagt hij een kaki ranger pak.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 73%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

17. Road Games

05/02/'85

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Nicholas Sgarro
 
Gasten:
Edward Winter - Jonny Royce
Daphne Ashbrook - Patty Sullivan
Frank Marth - Jim Sullivan
Kaz Garas - Meekes
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Candy Olsen - Sally
Michael Buccelato - Kevin
Nick Cavanaugh - Tony
Brad Fisher - Thompson
Don Maxwell - Hansen
Lia Yoon - Kind 1
DeSha Bynum - Kind 2
Brian Autenrieth - Kind 3
Katy Baldwin - Ginger
 
Omschrijving:
Gentelman Jim draagt zorgt samen met zijn dochter voor 5 pleegkinderen. Hij is een oudgokker en als hij zijn baan verliest en bang is de hypotheek van het tehuis niet meer te kunnen betalen maakt hij de fout door voor een keer nog te gaan gokken bij het illegale casino van de crimineel Royce. Helaas verliest hij bij het dobbelen 30.000 dollar en deze schulden kan hij niet afbetalen. Als de handlangers van Royce bij hem thuis langskomen om het geld op te eisen moet hij zijn huis overdragen aan Royce. Binnenkort zal hij, zijn dochter en de pleegkinderen het huis uit worden gezet en op straat komen te staan. De dochter huurt daarom het A-team in om ervoor te zorgen dat dit niet zal gebeuren. Face moet infiltreren in de organisatie van Royce en doet alsof hij werkt voor Tommy Naples een grote crimineel. Als hij bij Royce de platen in de jukebox verwisseld overvalt de rest van het A-team de zaak van Royce. Omdat Face de bezittingen van Royce verdedigd besluit deze daarom Face in te huren die zich voor de gelegenheid Russ Dorcette noemt.
Het is aan Face om het A-team de locatie van het illegale casino door te geven en hen op de hoogte te houden van Royce plannen. Dit lukt omdat Face tijdens het passen van een smoking aan Hannibal de locatie van het casino doorgeeft in code. Verder heeft BA in de manchetteknopen van Face een klein microfoontje verstopt zodat Face informatie kan doorgeven. Via dit microfoontje hoort het A-team dat het casino elke dag op een andere locatie zit. Dat is lastig want zo kan het A-team de apparatuur van het casino niet opnieuw gaan afstellen. Ze overvallen daarom het casino en schieten alles kapot zodat Royce nieuwe appartuur moet kopen. Face scamt voor Royce nieuwe appartuur en hierdoor krijgt het A-team de gelegenheid om in het pakhuis waar het is opgeslagen de apparatuur af te stellen. Ondertussen trekt Royce de conclusie dat Gentleman Jim de mannen die hem al twee keer hebben overvallen heeft ingehuurd. Hij stuurt dan ook zijn mannen op Gentleman Jim af maar Hannibal heeft inmiddels Decker gebelt met het nieuws dat hij het A-team Gentleman Jim bedreigd. De mannen van Royce krijgen een warm welkom van Decker en slaan op de vlucht. Hannibal gaat zich bij Royce voordoen als gokker en wil zo via de bewerkte apparaten en dobbelstenen het tehuis van Gentleman Jim terugwinnen. Face loopt rond als werknemer van Royce. Als BA en Murdock in de Van Hannibal en Face in de gaten moeten houden en hen moeten volgen naar de nieuwe goklocatie ontstaat er een probleem. Royce heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten er een mobiel casino van te maken en alle appartuur in een vrachtwagen gezet. Murdock moet nu vanuit de lucht de vrachtwagen gaan opsporen zodat BA met de Van de achtervolging kan inzetten en ze Face en Hannibal kunnen helpen. Terwijl iedereen in het casino vanwege het geknoei aan de apparaten ontzettend aan het winnen is vinden BA en Murdock de vrachtwagen. Met behulp van Murdock in de helikopter en BA stoppen ze de vrachtwagen. Hannibal en Face vallen dan de mannen van binnenuit aan en Murdock en BA van buitenaf. Ze overmeesteren Royce en rollen zijn bende op. De eigendomspapieren van het tehuis krijgt Gentleman Jim terug en met de winst die Hannibal heeft gemaakt met het gokken betalen ze de hypotheek van het tehuis.
 
T-shirt Murdock:
Een groen T-shirt met de witte tekst "HOMES FOR" met daaronder een afbeelding van een koe. Onder de afbeelding van de koe staan twee woorden waarvan het tweede woord COWS is en daaronder staat nog de tekst MOOOW. Voor het woord COWS staat dus nog een woord maar dat onleesbaar is, zou bijvoorbeeld MILK of OLD kunnen zijn.
foto 1
 
Beoordeling: 74%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

18. Moving Targets

12/02/'85

Geschreven door: Mark Jones
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
John Saxon - Kaleem
Sue Kiel - Salina
Frank Annese - Senebet
Jack Heller - Jabar
Maurice Sherbanee - Fahd
John Hamelin - Abdul
 
Omschrijving:
Het A-team wordt ingehuurd om Salina de dochter van staatshoofd Sjeik Kamal Fahd veilig naar haar huwelijk met prins Hassan te escorteren. Ze trouwt echter met een prins uit een land waar haar eigen land al heel lang slechte banden mee heeft. Het huwelijk zal deze banden verbeteren. Jabar zou zorgen dat Salina veilig aan zou komen maar haar vader denkt dat hij niet goed genoeg is. Dit blijkt ook want het A-team kan Jabar en zijn mannen zo in het paleis overvallen. Het A-team krijgt daarom de leiding over de operatie. Een aantal rebellen onder leiding van Kalem (gespeeld door John Saxon die ook de gestoorde geestelijke speelde in Children of Jamestown) willen het huwelijk voorkomen omdat ze de stabiliteit in het gebied willen voorkomen. Als het A-team met de prinses via een list veilig aan boord van het vliegtuig is gekomen waarin ze de prinses naar haar toekomstige man brengen blijkt dat Kalem wist dat Salina niet in de limousine zou zitten er is dus een verklikker onder de mannen van de Sjeik.Gelukkig had Hannibal niet zijn complete plan aan Jabar vertelt zodat Salina toch veilig aan boord is gekomen. Dan blijkt dat er ook nog met het vliegtuig geknoeid is. Er is veel te weinig brandstof aanboord terwijl de meters aangeven dat de tank vol is. Murdock moet al snel na het opstijgen een noodlanding maken. Het is wel duidelijk dat de rebellen daarachter zitten. Hannibal geeft vanwege de lek in de beveiliging van de Sjeik alleen via de radio aan Jabar door dat ze gecrasht en ongedeerd zijn maar geeft niet hun locatie door. Ze moeten nu te voet verder. Ze vermoeden inmiddels dat Jabar de verrader is en gaan ervan uit dat de rebellen niet al te ver achter hen zitten. Als ze overnachten weet de prinses Face te verleiden die op wacht staat. Door zijn onoplettendheid kunnen de mannen van Kalem hem overmeesteren en slaan hem neer. BA weet echter net op tijd te voorkomen dat de mannen van Kalem de neergeslagen Face vermoorden. Ze kunnen een van de mannen gevangen nemen maar kunnen niet voorkomen dat de rest van de rebellen Salina meenemen. De gevangen genomen rebel vertelt aan het A-team dat Salina zelf hen had vertelt over haar vermomming op het vliegveld en dat zij bij haar eigen kidnapplannen is betrokken. Zij had ook expres Face verleidt zodat de rebellen het A-team kon aanvallen. Salina wil namelijk helemaal niet met prins Hassan trouwen maar is het liefje van Kalem. Deze zit op een boot met een twintigtal tot de tanden toe gewapende handlangers en is van plan de volgende ochtend uit te varen. Het A-team besluit hem op de boot te verrassen. Hun aanval mislukt omdat Kalem ineens zijn Salina het mes op de keel zet en haar dreigt te vermoorden als het A-team zich niet overgeeft. Kalem heeft al die tijd Salina voor de gek gehouden en hield helemaal niet van haar. Hij wilde alleen maar voorkomen dat ze ging trouwen met prins Hassan. Er zit niets anders op dan te doen wat Kalem zegt. Ze worden vervolgens samen met Salina opgesloten in het ruim van het schip. BA weet met wat hulp van de rest de tralies om te buigen en zo ontsnappen ze uit hun cel. In het ruim ligt voldoende materiaal om Kalem en zijn mannen mee aan te vallen. Ze lokken Kalem het ruim in, weten hem en zijn mannen uiteraard te verslaan en brengen Salina weer veilig terug bij haar vader.
 
T-shirt Murdock:
Een blauw T-shirt met bruine pijl die naar boven wijst, in de pijl staat geschreven "This Space Is Unoccupied". De tekst "Unoccupied" is verticaal geschreven.
foto 1
 
Beoordeling: 71%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

19. Knights Of The Road

26/02/'85

Geschreven door: Steven L. Sears ; Burt Pearl
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Don Stroud - Walter Tyler
Carlo Romero - Zunigan
Jim McMullan - Robert Carson
Deborah Goodrich - Jenny Carson
Ji-Tu Cumbuka - Bubba
Jimmie F. Skaggs - Carl
Galyn Görg - Cathy
Russ McCubbin - Freddy
John Kelly - Man
Marty Imsland - Jessie
Carlos Rivas - Politi
 
Omschrijving:
Corson heeft een sleepwagen bedrijf. Een concurrent sleepwagenbedrijf Tyler wil echter dat Corson stopt met zijn bedrijf en doet er alles aan om hem dwars te zitten. Tyler is een crimineel en maakt auto's onklaar om vervolgens te repareren tegen hoge bedragen. Ze pakken sleepklussen af en bedreigen Corson en zijn dochter Jenny. Als Corson en zijn dochter een auto op willen halen komen mannen van Tyler ook met een sleepwagen aan en slaan Corson in elkaar. Het wordt tijd dat ze hulp in roepen en ze huren het A-team in.
Hoewel Corson maar een klein bedrijf heeft wil Tyler perse het bedrijfje overnemen omdat zij een vergunning hebben om over de grens in Mexico Amerikaanse auto's op te halen die daar gestrand zijn. Het A-team gaat voor Corson werken en draaien de rollen om. BA plaatst samen met Murdock een tap op de radio's van de auto's van Tyler zodat ze zijn ritten kunnen afpikken. Nu is het Tyler die ritten verliest en dat zit hem niet lekker want hij wil perse die vergunning van Corson overnemen. Het A-team hoort over de radio van Tyler dat de mannen van Tyler naar een bepaalde auto toe moeten gaan en daar achterin pakje moeten stoppen en de auto vervolgens moeten wegslepen. Corson mag deze auto beslist niet wegslepen. Hannibal wil graag weten wat erin het pakje zit dus stopt zijn eigen pakje in de auto: Murdock. Murdock verstopt zich onder de motorkap en ziet dat ze de nummerplaten van de auto veranderen voor ze deze wegslepen. Dan blijkt dat de mannen van Tyler de auto over de grens naar Mexico slepen en er nummerplaten ophebben gezet van het consulaat zodat het een diplomatenauto is die niet mag worden doorzocht. Hier had Hannibal niet op gerekend want nu kunnen ze Murdock niet volgen. Het A-team kan immers niet zomaar de normale manier de grens over omdat ze gezocht worden. Ze besluiten terug te gaan naar Corson zodat Murdock hen kan bereiken. Murdock komt terecht in het huis van drugshandelaar Zuniga. Achterin de auto blijkt geld te zitten dat Tyler aan Zuniga gaat betalen in ruil voor drugs. De drugs wordt vervolgens in de auto van Zuniga verstopt en die auto moet weer terug over de grens naar Amerika gesleept zodat de drugs bij Tyler kan worden gebracht. Murdock geeft echter aan Hannibal de omschrijving van de auto die weer diplomtenplaten heeft door zodat zij de auto van Zuniga kunnen onderscheppen en de auto met drugs kunnen vernietigen. Murdock jat ondertussen het geld dat Tyler aan Zuniga heeft betaald en gaat naar het postkantoor om dit te posten naar Corson. De rest van het team brengt de door hen gesloopte auto weer bij Zuniga hem terug. Tyler wilde de vergunning van Corson hebben zodat hij toestemming had om met iedere auto in en uit Mexico te gaan zodat ze de auto's voor de drugssmokkel met Zuniga konden gebruiken. Hannibal, Face en BA brengen Zuniga en zijn mannen naar de politie in Mexico.....maar helaas werkt die voor Zuniga zodat niet hij maar het A-team gevangen wordt gezet. Gelukkig kan Murdock hen bevrijden en vallen ze Zuniga voor een tweede keer aan. Nu krijgen ze hem wel te pakken en ontmantelen zijn drugspraktijken en rollen ook de praktijen van Tyler op.
 
T-shirt Murdock:
Een kaki T-shirt met zwarte tekst "I AM NOT AN ANIMAL". Het woord "ANIMAL" is echter in de kleur wit geschreven en de gehele tekst is door een soort gele ster omlijnt als extra highlight.
foto 1
 
Beoordeling: 83%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

20. Waste 'Em

05/03/'85

Geschreven door: Stephen Katz ; Mark Jones
Regie: Sidney Hayers
 
Gasten:
Richard Herd - Jonathan Durcell
Joseph Hacker - AJ Perry
Stacey Nelkin - Lisa Perry
John Dennis Johnston - Archer
Mitchell Ryan - Ike Hagen
Bruce Tuthill - Louis
 
Omschrijving:
A.J. en Lisa Perry hebben hun eigen couriersservice. Ondanks wat problemen hier en daar gaat het goed met hun bedrijfje. Zo goed zelfs, dat ze graag willen verbouwen. Dan worden ze opeens bijna doodgereden door een vuilniswagen. Ike Hagen zit erachter. Hij wil koste wat het kost hun bedrijfje en het daarbij horende pand uitkopen.
A.J. en Lisa schakelne het A-team in. Ze hebben Ike al meerdere malen laten weten niet te willen verkopen, en toch blijft hij hen lastigvallen.
Het A-team gaat op onderzoek uit. Zo komen ze erachter dat Ike niet de hoogste baas blijkt te zijn. Hij werkt voor Jonathan Durcell. Deze heeft een hoop chemisch afval, dat hij goedkoop wil dumpen. Daarvoor is hij bij Hagen aan het goede adres. Ike Hagen dumpt het afval namelijk onder de grond, in een oud kanaal. En laat dit kanaal nou net onder het bedrijf van A.J. en Lisa door lopen. Dus zodra de verbouwing begint, zal men achter het illegale dumpen van Hagen komen. Daarom wil hij zo graag het pand opkopen.
Tijd voor het A-team om een eind te maken aan deze duistere praktijken.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtblauw T-shirt met de tekst "What Ever Happened to the Baltimore COLTS?".
foto 1
 
Beoordeling: 77%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

21. Bounty

02/04/'85

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Gene Evans - Darrow
Wendy Fulton - Dr. Kelly Stevens
Billy McKinney - Royko
Paul Koslo - Tannen
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Edy Robert - Verpleegster
Mike Tully - Verpleger
Michael Chieffo - Mel
Don Maxwell - Sheriff Bellows
Hugh Liggett - Deputy
 
Omschrijving:
Een paar bounty hunters ontvoeren Murdock met veel geweld uit de VA. Ze nemen hem mee en binden hem vast. Al gauw blijkt dat het ze niet om Murdock gaat maar dat ze het A-team willen om zo de beloning die op hun hoofden staat op te strijken. Als Face het VA bezoekt om uit te vinden wat er precies gebeurt is komt hij Decker tegen die hetzelfde wil als hij. Informatie.Terwijl het A-team op de vlucht slaat voor Decker dwingen de bounty hunters ondertussen Murdock om contact met het A-team te zoeken. Hij belt naar de mobiele telefoon van de Van en de bounty hunters laten Hannibal weten dat ze zich beter kunnen overgeven anders zullen ze Murdock ombrengen. Als Hannibal de telefoon in een restaurant moet gebruiken om aanwijzigen te ontvangen naar waar ze naartoe moeten rijden heeft BA een tap op deze telefoon gezet. Als vervolgens een van de bountyhunters met de zelfde telefoon naar het huis belt waar Murdock wordt vastgehouden komt het A-team via het nummer en een scam van Face al gauw achter de verblijfplaats van Murdock. Ze gaan snel op weg om hem te bevrijden.
De bountyhunters vertrekken inmiddels bij het huis naar de locatie waar ze het A-team gaan opwachten. Maar Murdock zit niet stil en ontsnapt. Alleen net iets te vroeg zodat de bountyhunters zijn ontsnapping merken en hem achtervolgen. Hij weet echter te ontkomen. Als het A-team aankomt bij het huis is Murdock inmiddels ontsnapt. Decker zit hen echter op de hielen en ze ontkomen maar net, een van de kogels van de mp schiet de antenne van de telefoon van de Van kapot. Als Murdock vervolgens vanuit een telefooncel bij een tankstation naar de Van wil bellen krijgt hij geen contact meer. Hij verstopt zich daarom achterin de auto van dierenarts Kelly Stevens. Zij neemt hem uiteindelijk mee naar huis en Murdock en Kelly worden verliefd op elkaar. Murdock heeft de radio aangezet omdat hij uit ervaring weet dat het A-team via de radio contact met hem zal proberen te zoeken. Het A-team probeert inmiddels inderdaad via een radiostation contact te zoeken met Murdock. Dit lukt maar ook Decker hoort de uitzending en krijgt hen bijna weer te pakken. Als Murdock weer herenigd is met de rest van het team blijken de bounty hunters achter de identiteit van Kelly te zijn gekomen en zij gijzelen haar. Als Murdock vervolgens naar Kelly's huis belt om te vertellen dat hij terug is bij zijn team en dat ze ontsnapt zijn aan Decker laten de bounty hunters weten dat ze beter om kunnen keren en terug kunnen rijden naar Kelly'huis om zich over te geven anders zullen ze Kelly wat aandoen. Murdock wordt razend maar is ook doodsbang dat de bounty hunters Kelly wat aan zullen doen. Het A-team bouwt de Van om en gaan terug naar het huis van Kelly waar ze haar bevrijden van de bounty hunters.
 
T-shirt Murdock:
Een crème T-shirt met groene tekst "We Will Be Bosom Pals", de tekst slaat op zijn relatie met Kelly waar hij in deze aflevering verliefd op wordt.
foto 1
 
Beoordeling: 90%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

22. Beverly Hills Assault

09/04/'85

Geschreven door: Paul Bernbaum
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
Lloyd Bochner - Stefan Shawn
Dennis Franz - Brooks
Maylo McCaslin - Peggy
Charles Dierkop - Dieb Tepper
Branscombe Richmond - Blair
Cherie Michan - Carolyn
Garnett Smith - Elliott
Michael Young - Evans
David Westgor - Speed
Kimberly Foster - Tina
Tony Ciccone - Veiligheidsambtenaar
Linda De Soto - Moeder
Nik Celozzi - Kind
 
Omschrijving:
Schilder Speedy Miller wordt al een maand vermist. Zijn vrienden maken zich zorgen. Ze huren het A-team in om uit te zoeken wat er met Speedy is gebeurd.
Het blijkt al snel dat Speedy voor "The Gallery" werkt. Deze winkel verkoopt kunst, waaronder de schilderijen van Speedy. Door een slimme list van Face, komt ook de 'getalenteerde schilder' Murdock voor The Gallery te werken. De eigenaar, Mr. Shawn, blijkt te handelen in vervalsingen van dure schilderijen. Dat is ook waar hij Murdock voor nodig heeft, om de vervalsingen te maken. De valse schilderijen worden vervolgens bij mensen thuis omgewisseld voor de echte schilderijen. Tijd voor het A-team om hier een einde aan te maken.
 
T-shirt Murdock:
Een rose T-shirt met een afbeelding van twee Panda’s in een blauwe cirkel erop.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 74%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

23. Trouble Brewing

07/05/'85

Geschreven door: Steven L. Sears ; Burt Pearl
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Suzanne Barnes - Maryanne Rogers
Claudia Christian - Cathy Rodgers
Robert Dryer - Drake
Anthony James - Connors
Louis Giambalvo - Jason Webb
 
Omschrijving:
De zussen Cathy en Maryann Rogers bezitten een eigen frisdrankbedrijfje. Ene Jason Webb wil het bedrijf graag van de dames overnemen, en is bereid om hier veel voor te doen.
De gezusters Rogers weigeren hun bedrijf te verkopen. Als Webb hun auto saboteerd, om zo druk uit te oefenen, weten Cathy en Maryann wat hen te doen staat: ze schakelen het A-team in.
Het A-team gaat Webb en z'n handlangers op gepaste wijze te lijf, en weet zo voor goed met ze af te rekenen.
 
T-shirt Murdock:
Een licht T-shirt met daarop een getekend beest en tekst ernaast. Het is niet duidelijk te zien wat er precies op staat.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 75%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

24. Incident At Chrystal Lake

14/05/'85

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Kristen Meadows - Jenny Sherman
Robert Gray - Candy
Ken Swofford - Roy
Robert Tessier - Mute
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Mindi Iden - Kelly
Beau Billingslea - Wachter
 
Omschrijving:
Nadat het A-team op het nippertje weet te ontsnappen aan Decker, vinden ze het tijd worden voor een vakantie. Murdock weet hier de ideale locatie voor. Het is er rustig, afgelegen en vrij van afleiding: Crystal Lake.
Face weet toch een afleiding te vinden, namelijk de parkranger Jenny. Zij herkent Face echter als lid van the A-team.
Net nadat Jenny Colonel Decker heeft ingelicht over the A-team, wordt het rangerstation binnengevallen door gewapende criminelen. Als deze vragen waar ze een vluchtauto kunnen vinden, weet Jenny wat haar te doen staat. Ze stuurt de criminelen op het A-team af.
Het A-team moet nu dus afrekenen met deze gevaarlijke criminelen. Tegelijkertijd moeten ze ook uit de handen van Decker zien te blijven. Een moeilijke opgave dus.
 
T-shirt Murdock:
Het T-shirt is grijs met zwarte tekst: De letters IRS groot onder elkaar geschreven (een afkorting voor de belastingdienst). Murdock heeft er zijn eigen afkorting van gemaakt: I. nequitable R.apacious S.elf serving.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top


 
Gratis Forum