Print pagina

Seizoen 2 (22)

20/09/'83 - 15/05/'84

(14) 1 Diamonds and Dust 20/09/'83
(15) 2 Recipe for Heavy Bread 27/09/'83
(16) 3 The Only Church in Town 11/10/'83
(17) 4 Bad Time on The Border 18/10/'83
(18) 5 When You Comming Back Range Rider (dubbel) 25/10/'83
(19) 6 The Taxicab Wars 01/11/'83
(20) 7 Labour Pains 08/11/'83
(21) 8 There's Always A Catch 15/11/'83
(22) 9 Water, Water, Everywhere! 22/11/'83
(23) 10 Steel! 29/11/'83
(24) 11 The White Ballot 06/12/'83
(25) 12 The Maltese Cow 13/12/'83
(26) 13 In Plane Sight 03/01/'84
(27) 14 The Battle Of Bel Air 10/01/'84
(28) 15 Say It With Bullets 10/05/'83
(29) 16 Pure-Dee Poison 31/01/'84
(30) 17 It's A Desert Out There 07/02/'84
(31) 18 Chopping Spree 14/02/'84
(32) 19 Harder Than It Looks 21/02/'84
(33) 20 Deadly Maneuvers 28/02/'84
(34) 21 Semi-Friendly Persuasion 08/04/'84
(35) 22 Curtain Call 15/04/'84

1. Diamonds and Dust

20/09/'83

Geschreven door: Patrick Hasburgh
Regie: Ron Satlof
 
Gasten:
Albert Salmi - Jonathan Fletcher
Kristen Meadows - Toby Griffin
Michael Halsey - Alan Scheckter
Sam Scarber - Landers
Brian Libby - Vanetta
Garnett Smith - Griffin
Peter Elbling - Morey Moran
Jophrey C. Brown - Verkoper
Steve Vandeman - Jaspers
Tony Epper - Baker
 
Omschrijving:
De opener van seizoen 2 brengt ons naar Afrika. Ze worden ingehuurd door Toby Griffen die het team wil inhuren om haar vaders mijn te beschermen. Die laatste werd vermoord door Jonathan Fletcher, een schurk die het op de diamandmijn gemund heeft, en daarvoor Toby’s vader vermoord heeft. Het A-Team neemt de opdracht aan, en besluit om met het vliegtuig richting Afrika te trekken. In een ‘scam’ doen Hannibal en Face zich voor als dokter, en is BA de slapende patient die dringens moet worden gerepatrieerd. Eenmaal in Afrika krijgen ze het aan de stok met Fletsher zijn mannen die het onderspit moeten delven. In een volgende scam verkrijgen Face en Murdock dynamietstaven om de mijn te ontginnen. Schecter, één van Fletchers mannen valt het team aan, maar moet een nederlaag aanvaarden. Uiteindelijk komen ze veilig bij de mijn aan, maar Fletscher en zijn mannen staan gewapend toe te kijken zodat het team vast zit in de mijn. Die nacht begint het team met materiaal uit de mijn hun uitgang naar de vrijheid te bouwen. ’s Morgens vallen ze aan. Fletscher wil vluchten met zijn helikopter, maar Murdock kan hem overmeesteren, net zoals de rest van het team doet met Fletscher zijn mannen.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtblauw T-shirt met donkere tekst (helaas onleesbaar) tijdens de "Bogey the Bear Show".
Hij draagt de rest van die aflevering echter hetzelfde T-shirt als in de laatste van seizoen 1, namelijk het gele T-shirt met de dinosaurus erop.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 79%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

2. Recipe for Heavy Bread

27/09/'83

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Bernard McEveety
 
Gasten:
Mako - Lin Duk Coo
Marjoe Gortner - Tom Anderson/Lt. Thomas Angel
John Fujioka - General Chow
Liam Sullivan ; Shawn Weatherly - Vrouw in de ondergrondse parking
Robert Destri - Parkender
Michael Voletti - Henri
Jophrey C. Brown - Ted
Jim Connors - Joey
Nick Dimitri - Solly
 
Omschrijving:
Tijdens een bezoek aan een luxe restaurant, herkent het A-Team Lin Duk Coo. Coo was hun Vietnamese kok in het gevangenenkamp en smokkelde heimelijk voedsel naar de gevangenen. Wanneer het team terug contact wil zoeken met hun goede vriend, wordt hij voor hun ogen ontvoerd. Het team volgt Lin tot aan bakkerij Engel, waar ze de ontvoerders aanvallen, en Lin bevrijden. Achteraf in het appartement van Face verklaart Lin de reden achter zijn ontvoering. Generaal Chow, de vroegere wrede leider van het Vietnamese gevangenenkamp stuurde hem naar de Verenigde Staten om daar een brief te bezorgen aan Tom Anderson. Anderson is in feite Tom Angel, een marine luitenant die zich tegen Chow gekeerd heeft en nu zijn eigen zaakjes runt. Lin realiseert zich dat Chow en Angel bij drugstransacties betrokken zijn. Hannibal, vermond al caddy, steekt zijn licht op in de golfclub van Angel, waar hij hem ontvoerd, en hij Angel verplicht alles op te biechten over de transacties. Het A-Team realiseert zich dat Chow hen nu elk ogenblik een bezoekje kan brengen, en beginnen daarom met het ombouwen van een gestolen bakkerswagen met verborgen drugs erin. Chow valt inderdaad aan, en met de hulp van Murdock in Chows helikopter kunnen ze de misdadigers stoppen. Amy zorgt dat Lin een visum krijgt om in de US te blijven. Maar, stopt het hier ook bij? Komt Chow terug, en kan hij het A-Team te grazen nemen?
 
T-shirt Murdock:
Dit is een ingewikkelde episode, wat T-shirts aangaat. Murdock draagt maar liefst 4 verschillende T-shirts, hij kon schijnbaar niet kiezen.
1. Murdock begint met een tux T-shirt (zie foto 1).
2. Daarna trekt hij zijn rode T-shirt aan met "WHY BE *MAD*" op. Het derde woord is langer, maar bevat de letters "MAD", helaas is het hele woord onleesbaar. Deze T-shirt had hij ook in Holiday in the Hills aan.
3. Vervolgens een golf T-shirt met een landelijk thema erop, huis, boompjes, weggetje enz.
4. Daarna trekt hij zijn rode T-shirt weer aan met "WHY BE *MAD*".
5. In de laatste scene draagt hij een geel T-shirt met het groene cartoonfiguurtje Gumby (ook te zien in Death Do Us Part).
foto 1 - foto 2 - foto 3 - foto 4
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

3. The Only Church in Town

11/10/'83

Geschreven door: Babs Greyhosky
Regie: Christian I. Nyby II
 
Gasten:
Markie Post - Leslie Bektall
Larry Duran - Sanchez
Tony Brubaker - Bantu
Elizabeth Hoffman - Oberin
Judd Omen - Marcos
Ismael "East" Carlo - Salvador
Beau Starr - Swain
Don Knight - Gibbens
 
Omschrijving:
Na vijftien jaar stilte ontvangt Face een pakje van zijn ex-verloofde Leslie. Leslie had hem zonder enige verklaring laten zitten op de universiteit, net toen hun relatie zo intens werd. In het pakje zit een speld in de vorm van een kruis. Face denkt dat Leslie in de problemen zit, en besluit om het A-Team in te huren. Die laatste geloven niet dat er wat aan de hand is, dus moet Face zoals alle andere klanten het team inhuren en voor de kosten opdraaien. Samen met het team bezoeken ze in Ecuador het weeshuis waaruit de spel verzonden werd. Ze geraken echter niet binnen. Even later ontmoet Face Leslie buiten de omheining, en is verrast wanneer hij vaststelt dat Leslie nu non is. Als hij haar vraagt wat er scheelt, zegt ze dat er niets aan de hand is. Het team realiseert zich dat er wel degelijk wat aan de hand moet zijn, en smokkelen Face en Murdock, vermomd als nonnen, in het weeshuis. Eens ze binnen zijn, ontdekt Face dat het weeshuis gegijzeld wordt door een verwonde bandiet Salvador. Salvador wil zich in het weeshuis terug trekken totdat hij weer volledig genezen is en kan vluchten. Murdock ontsnapt via een geheime uitgang, en informeert het team over de interne situatie. Dan, vermomd als whisky bevoorraders dringen ze het weeshuis binnen, en overmeesteren in een mum van tijd de bandieten. Salvador en zijn mannen worden in hun ondergoed achtergelaten in de wildernis. Maar wanneer ze te horen krijgen dat Salvador nog een hele hoop kwaadaardige vrienden achter zich heeft, en ze het weeshuis zullen komen aanvallen, besluit het team om in actie te treden, en de bandieten een onthaal te geven dat ze nooit zullen vergeten.
 
T-shirt Murdock:
Murdock draagt in deze episode hetzelfde T-shirt als in The Out of Towners.
Een geel T-shirt met de tekst: "I Love (hart) N Y" (groene 3D letters met de skyline van New York in het hart).
In de openingscenes in het appartement van Face draagt hij echter zijn Napoleon T-shirt. Een blauw T-shirt met witte tekst Napoleon.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

4. Bad Time on The Border

18/10/'83

Geschreven door: Richard Christian Matheson ; Thomas E. Szollosi
Regie: Bruce Kessler
 
Gasten:
Javier Grajeda - Roberto
Edie Marie Rubio - Maria
Scott Nemes - Robert
David Graf - Cooper
Jeffrey Josephson - Kirk
Marla Heasley - Cherise
Jack Ging - Jack Taggert
Dennis Lipscomb - Prince
Joey Aresco - Presley
 
Omschrijving:
Nadat BA Maria vindt, een illegale vreemdelinge, die hem vertelt over haar zieke moeder die gevangen gehouden wordt in een vreemdelingenkamp over de Mexicaanse grens, beslist het A-Team om op onderzoek uit te gaan. De eerste stap die ze ondernemen is Presley aan de tand voelen, een huisjesmelker die illegalen heeft ingevoerd om hen als slaven tegen een hongerloon in zijn naaiateliers te laten werken. Na enkele rake klappen geeft Presley uiteindelijk toe dat de illegalen contact opnemen met een zekere Prince in de El Lobo Bar in Mexico. Die man zou hen illegaal in de U.S. binnensmokkelen. Hannibal, vermond als arbeider, zoekt Prince op, en komt met hem tot een akkoord om hem ook de grens over te smokkelen. De rest van het team raakt echter Hannibals spoor kwijt, en die in handen valt van luitenant Taggart, een criminele ambtenaar van de grenspatrouille. Het team dwingt vervolgens om Prince te zeggen waar de vrachtwagen met de illegalen en Hannibal naar toe ging. Wanneer ze de plaats weten starten ze met het ombouwen van de sportwagen van Prince, en Murdock zorgt voor een helikopter. Het illegale kamp wordt aangevallen, en Hannibal slaagt erin om de moeder van Maria te bevrijden, en ook de andere vreemdelingen worden gered. Achteraf kan Hannibal het bekomen dat een filmproducent Maria gaat sponsoren, en ze haar wettelijke toegang tot de U.S. krijgt. En als extraatje horen ze dat Taggart gearresteerd werd.
 
T-shirt Murdock:
Een geel T-shirt met rode tekst: "Bring Back The Dodo"
foto 1
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

5. When You Comming Back Range Rider (dubbel)

25/10/'83

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Christian I. Nyby
 
Gasten:
Richard Yniquez - Daniel Running Bear
Mills Watson - Stryker
Carl Franklin - Captain Crane
Dana Kimmell - Lane Carter
Lance LeGault - Kolonel Roderick Decker
Philip Gordon - Shelly
Will Hunt - Wino
Anita Merritt - Gretel
Tony Ciccone - Parkender
Kevin McBride - M.P. 1
Norman Howell - M.P. 2
Bill Dyer - Ingenieur
Bobby Bass - Dexter
Jack Verbois - Flint
 
Omschrijving:
Na enkele herhaaldelijke misgelopen pogingen om wilde paarden te redden van Bus Carter, die ze de grens over wil om ze te slachten, besluit Daniel Running Bear om het A-Team in te huren. Ondertussen wordt kolonel Lynch vervangen door Kolonel Decker. De militaire staf was het beu dat Lynch het leger tot een idiote instelling aanbracht, en daarom besloten ze dat het tijd werd voor verandering. Decker staat bekend als een harde, en blijkbaar klopt dit want in geen tijd weet hij het team en Daniel Running Bear samen met zijn assistent kapitein Crane te omsingelen in een pakhuis. Ze kunnen echter ontsnappen door BA’s busje het water in te rijden om zo de aandacht af te leiden. Eenmaal in Arizona krijgt het team het meteen aan de stok met Carter wanneer ze Stryker, één van de handlangers van Carter een paar rake klappen geven omdat hij en zijn mannen Amy en Daniel lastig vielen. Het team, samen met Murdock die ditmaal denkt de grote prairieruiter te zijn, kapt één van de treinen van Carter, en bevrijdt zo en kudde illegale gevangen paarden. Het volgende aspect in Hannibals plan is te infiltreren in de boerderij van Carter om zo informatie in te winnen. Eens binnen, komt het team te weten dat Carter de paarden verkoopt voor voedsel van te maken voor huisdieren. Hannibal wordt echter gevangen genomen maar slaagt er snel in om te ontsnappen door Lane Carter, het nichtje van Carter, als gijzelaar mee te nemen. Lane Carter wordt geïnformeerd over de frauduleuze bezigheden van haar nonkel, en ze beseft nu welke crimineel hij is. Hannibal gaat met zijn plan verder en het team valt weer een transport aan. Dit keer heeft Carter echter een plan bedacht en Hannibal, Face, en BA worden gevangen genomen. Met behulp van Murdock en Lane Carter ontsnapt Hannibal en nemen ze de helikopter van Carter mee. Hannibal en Murdock doen alles om BA en Face te redden, die op een afgedreven trein zijn vastgeboden en zo zullen sterven. Ondanks dat Decker opkomst is kunnen ze ontspannen in de helikopter. Decker, die net toekomt wanneer het A-Team ontsnapt, arresteert Carter en zijn mannen.
 
T-shirt Murdock:
Hier draagt Murdock geen T-shirt, maar een blauwgrijze shirt met lange mouwen met een paar knopen los zodat het halfopen is.
 
Beoordeling: 90%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

6. The Taxicab Wars

01/11/'83

Geschreven door: Stephen J. Cannell
Regie: Gilbert Shilton
 
Gasten:
Michael Ironside - Miles Crane
Edward Lynch - Strike
Ernie Hudson - Cal Freeman
Donald Gibb - Deke Billings
Michael Crabtree - Thomas Hart
Liz Sheridan - Tina Lavelle
 
Omschrijving:
Het A-Team wordt uitgenodigd door de exploitanten van de LoneStar Cab Company om hen te helpen. Ze worden namelijk gepest door een zekere Crane, eigenaar van de Love Cap Company, eveneens een taxibedrijf. Met de hulp van Captain Cab - Murdock in kostuum), begint het A-Team de Lone Star te helpen. Ze stelen drie taxi's van de Love Cap's die zij hadden vernield bij de LoneStar, en schilderen ze net zoals de taxi's van de LoneStar om zo opnieuw mensen te kunnen vervoeren. Hannibal, verkleed als Clance Wilinson de derde, en zijn neef - face) bezoeken vervolgens de villa van Crane waar ze het probleem uitleggen. Wanneer Crane hen bedreigt, slagen Murdock en BA erin hem te bevrijden, en kunnen ze ontsnappen.Hun volgende stap is een ander bezoek te brengen aan de Love Cap, dit keer om enkele van hun taxi's te vernielen. Als reactie vallen Crane en zijn mensen de LoneStar en het A-Team aan. Zoals gewoonlijk wint het A-Team ook dit avontuur met behulp van een omgebouwde wagen als tank.
 
T-shirt Murdock:
Een Grijs T-shirt met "The Jetsons" op, hetzelfde T-shirt als in de episode The Beast From The Belly Of A Boeing.
En later in dezelfde aflevering draagt hij een donkerrood T-shirt met witte tekst "A DOODLE DO". Vrije vertaling: een kip. Een doodle doo is namelijk een ander woord voor kip. Dit woordje gebruiken ze o.a. voor de kippen van Cartoonnetwork maar je komt het ook vaker tegen.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 84%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

7. Labour Pains

08/11/'83

Geschreven door: Thomas E. Szollosi ; Richard Christian Matheson
Regie: Arnold Laven
 
Gasten:
John Vernon - Ted Jarrett
Charles Napier - Burt Cross
Penny Peyser - Laura
Alan Autry - Gary
Lance LeGault - Kolonel Decker
Carl Franklin - Kapitein Crane
Kyle Spicer - Jimmy
Ted Markland - Giddings
 
Omschrijving:
Met kolonel Decker op de hielen, beslist het A-Team om in een kleine stad onder te duiken tot alle gevaar geweken is. Later, terwijl ze de plaatselijke supermarkt bezoeken zien ze hoe de winkeleigenaar een jonge vrouw, Laura genaamd, verbiedt om voedsel uit zijn winkel te kopen. Het team pakt de winkeluitbater hard aan, en achteraf worden ze door Laura ingehuurd. Blijkbaar zit de stad met een groot probleem. Een kweker, Ted Jarrett, heeft Laura en andere gastarbeiders gedwongen om zijn gewassen onder een minimumloon te plukken. Toen de arbeiders definitief het werk neerlegden en zo tot staking overgingen nam Jarrett wraak door alle winkeluitbaters te verbieden om voedsel aan de arbeiders te verkopen. Het team dat beslist om de arbeiders te helpen, valt binnen op een grote barbecue van Jarrett, en neemt al het eten mee voor de uitgehongerde arbeiders. Na het oplossen van het voedselprobleem, begint The A-Team maatregelen te treffen om dit probleem in de toekomst te voorkomen. Alle arbeiders worden aangemaand om naar een vergadering te komen om een vakbondsorganisatie op te richten, zodat ze rechten hebben tegenover Jarrett. Jarrett bedreigt vervolgens één van de meisjes van een arbeidster, en dwingt ze te vertellen waar de vergadering plaatsvindt. Tijd voor actie nu, The A-Team krijgt een tractor in handen die ze helemaal verbouwen, en waarmee ze zo Jarrett zijn mannen het onderspit doen delven. Na het opruimen van deze rotzooi wordt de nieuwe vakbondsorganisatie door iedereen unaniem aanvaard. Wanneer het team op punt staat om te vertrekken, kruisen ze weer de weg van Decker, die eindigt in een superieure, typische A-Team achtervolgingsscène.
 
T-shirt Murdock:
Een groen T-shirt, met zwarte tekst: "NUTS FEED ***". Het derde woord is een 8 letterwoord waarin "SILLY" verwerkt is, maar helaas onleesbaar.
foto 1
 
Beoordeling: 81%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

8. There's Always A Catch

15/11/'83

Geschreven door: Richard Christian Matheson ; Thomas E. Szollosi
Regie: Ron Satlof
 
Gasten:
John Quade - Garber
Tracy Scoggins - Shana Mayer
Robin Strand - Doug Mayer
Len Wayland - Cal Mayer
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Decker
Rebecca Stanley - Betty
Daphne Maxwell - Verpleegster
Dick Durock - Lennox
Dennis Kerwin - Soldaat
 
Omschrijving:
Een zeevisser Cal en zijn zoon Doug worden in het ziekenhuis opgenomen nadat een man, Garber genoemd, te weten komt dat ze foto’s van hem hebben terwijl hij in verboden gebieden vist. Toevallig belandt het A-Team in hetzelfde ziekenhuis door BA die met zijn voet op een verroeste nagel gestapt had. Het duurt niet lang vooraleer het A-Team Cals dochter Shana ontmoet, en haar hart lucht in verband met de benarde situatie waarin zij en haar familie zich bevinden. Op dat moment verschijnt Decker op het toneel, maar het team belooft om Shana en haar familie zo snel mogelijk te komen helpen. De eerste stap die ze ondernemen is Garber een bezoek brengen, waar Hannibal hem duidelijk maakt dat hij alle schade die ze de vissers toegebracht hebben moeten terugbetalen. Later, nadat Face in een scam van ‘De Grote Tempelton’ als goochelaar duikuitrusting meekrijgt voor in zijn denkbeeldige show, maakt het team extra foto’s van Garbers onwettige praktijken en heeft zo extra bewijslast in handen. Jammer genoeg moet Decker roet in het eten gooien, en wordt het team, behalve Murdock opgepakt. Samen met Amy kan hij de militaire escorte die het team komt ophalen inpalmen, en kan zo de rest van het team bevrijden. En Garber? Die wordt natuurlijk hardhandig door het A-Team aangepakt.
 
T-shirt Murdock:
Een grijs T-shirt met een zwarte afbeelding van Dinky Donky en daarop ook de tekst "Dinky Donky".
In de laatste scene draagt Murdock zijn "Alexander the Great" T-shirt. BA gooit hem dan te water. Schijnbaar wilde hij niet dat Dinky Donky nat werd.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 85%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

9. Water, Water, Everywhere!

22/11/'83

Geschreven door: Sidney Ellis ; Jo Swerling jr.
Regie: Arnold Laven
 
Gasten:
Alan Fudge - Gaines
Jim Knaub - Jamie
Michael Rider - Harry
Robin Riker - Amanda
Jon L. Feather - Bumb
R. David Smith - Les
Melvin F. Allen - LKW Bestuurder
 
Omschrijving:
De episode start met drie gehandicapte vrienden en hun vriendin Amanda die naarstig aan het werk zijn aan de opening van hun Stagecoach Hotel. Jammer genoeg valt Frank Gaines het hotel binnen. Gaines is een hebzuchtige landontwikkelaar die enkel geld en macht wil. Gaines dwingt hem om het hotel aan hem te verkopen, maar wanneer ze weigeren verwond hij hen, en zegt dat dit hun laatste kans was. Aangezien de drie oorlogsveteranen zijn, belanden ze in hetzelfde ziekenhuis waar Murdock verblijft. Murdock leert hun situatie kennen, alsook kan Hannibal, die verkleed als verpleger, alles mee volgen. Ze moeten er niet lang over nadenken, en besluiten om de drie veteranen te hulp te schieten. Gaines valt nogmaals het hotel aan, maar ze hadden niet gerekend op de aanwezigheid van het team, die ze met alle gemak terug op straat gooien. Er is echter al lange tijd een waterdroogte, en Gaines dreigt ermee al hun water af te sluiten zodat ze zeker moeten verkopen en de stad verlaten. Als reactie gaan Murdock en Face verkleed als inspecteurs naar het nabijgelegen waterpompstation, en sluiten het water van Gaines af. Vervolgens waarschuwt Hannibal Gaines om de veteranen met rust te laten, en de stad te verlaten. Het volgende dat het team moet verwezenlijken is het aanmaken van water voor het hotel. Daarvoor brengen ze het pompstation een nachtelijk bezoekje, en doen enkele aanpassingen waardoor ze toch over water kunnen beschikken. Gaines is het beu en besluit om het hele hotel met iedereen erin plat te branden. Doch is het team hierop voorzien en heeft overal brandslangen voorzien om de brandjes te kunnen bestrijden. Zoals gewoonlijk moet de slechterik, in dit geval Gaines, het onderspit delven.
 
T-shirt Murdock:
Een groen T-shirt, met een zwarte afbeelding van Dinky Donky met een snor, tekst ook zwart: "Dinky Donky With A Moustache".
foto 1
 
Beoordeling: 78%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

10. Steel!

29/11/'83

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Gilbert Shilton
 
Gasten:
Norman Alden - Mickey Stern
Mary-Margaret Humes - Randy
Ray Girardin - Denham
Tim Rossovich - Boyle
Michael Baseleon - Tommy Tillis
William Boyett - Snack Verkoper
Sharan Lea - Leanne
Nina Shaw - Tourist
Duke Stroud - Scott
Camilla More - Vriendin van Tommy Tillis
 
Omschrijving:
Wanneer een man Mickey, en zijn nichtje Randy uit de bouwindustrie verdreven worden door een gestoorde man Denham die hun werf gesaboteerd had, besluiten ze om het A-Team in te huren. Nadat Face Murdock gaan ophalen is in de VA, bezoeken ze de werf waar ze het meteen aan de stok krijgen met mannen van Denham. Al vlug worden de mannen verslagen, en met kruiwagens op een hoopje gevoerd. Later, wanneer het team er probeert achter te komen waarom Denham de sloop van een oud gebouw probeert tegen te houden, zijn ze getuige van een ontmoeting tussen Denham en de gangster Tillis, in het milieu ‘Crazy Tommy T’ genoemd. Hannibal beslist om wat te observeren op Denhams terrein, en komt zo te weten dat Tillis zijn arbeiders illegaal betaald via een vrachtwagen met etensvoorraden. Om hen te pesten zorgt Murdock voor enkele explosies, en steelt Hannibal de vrachtwagen met het geld in, wat eindigt in een wilde achtervolgingsscène. Vermomd als professionele ruitenwassers proberen ze erachter te komen wat Tillis en Denham gemeen hebben. Uiteindelijk komen ze te weten dat er onder het gebouw dat moet afgebroken worden, het lijk ligt van Tillis ex-partner die enkele jaren geleden spoorloos verdwenen was. Face, die gevangen was door Tillis, kan zich zelf bevrijden en wordt opgepikt door de rest van het team. Terug op het bouwwerf beginnen ze graafmachines en wapens om te bouwen om Tillis en de rest van zijn gezelschap een explosieve finale te bezorgen. Wanneer Denham en Tillis aankomen worden ze gemakkelijk door het team klein gemaakt.
Nota: in het begin van de episode, waar het team zich op de set van The Universal Studio’s bevindt zie je plots een gedaante in ruimtepak langs Face wandelen, die er aarzelend naar kijkt. Dit komt omdat die gedaante uit Benedicts vroegere serie Starbuck Galactica komt, vandaar de subtiele verwijzing.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtgeel T-shirt, met een zwarte afbeelding van 3 katten met hun staarten in de lucht met daaronder de zwarte tekst "Cattails". Deze katten verwijzen waarschijnlijk naar de hond die Murdock speelt in deze episode.
foto 1
 
Beoordeling: 78%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

11. The White Ballot

06/12/'83

Geschreven door: Jeff Ray
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Clifton James - Sheriff Jake Dawson
Andrew Robinson - Deputy Rance
Joshua Bryant - Jim Baker
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
 
Omschrijving:
Jim Baker, de eigenaar van een krant in het stadje Parkland, huurt het A-team in omdat zijn stadje al jaren last heeft van de corrupte Sheriff Dawson. Wie het bij de herkiezingen tegen hem opneemt wordt uit de weggeruimd. Jim Baker wordt bedreigd door Sheriff Dawson omdat hij een ongeluk onderzocht waar de Sheriff achter zat. Face moet het als kandidaat Sheriff tegen de corrupte Sheriff opnemen. Hij doet zich voor als vermiste Vietnam veteraan Joe Morgan die na 20 jaar terugkeert naar zijn geboortestadje met zijn vrouw - Amy). De rest van het team werkt mee aan de campagne van Face. Hannibal rekent erop dat de Sheriff hem nooit de verkiezingen zal laten winnen en Face zal proberen te vermoorden. Hannibal is van plan de hele campagne van Face op videotape op te nemen onder het mom van een campagne film zodat ze daarmee meteen ook bewijs hebben om de Sheriff te laten arresteren. Helaas is de Sheriff zo slim om een foto van Joe Morgan naar Decker te sturen zodat Decker erachter komt waar het A-team is. De Sheriff zet ondertussen een val voor het A-team. Als zij de Sheriff ontvoeren en zijn truck vol met illegaal gestookte Whiskey willen stelen komt zijn deputy met veel mankracht aanzetten om het team te arresteren. De Sheriff is van plan ze te vermoorden en sluit ze op in een afgelegen garage. Decker is echter ondertussen in Parkland aangekomen en komt net op tijd om te verkomen dat de deputy Amy ontvoerd. Het A-team weet te ontsnappen uit hun ‘gevangenis’en als de Sheriff terugkomt wachten ze hem op en weten hem alsnog te verslaan dankzij een plan van Hannibal zodat Decker weer met lege handen staat. Als Decker arriveert met de deputy en Amy hebben ze de Sheriff al overmeesterd en opgesloten en kunnen ze ontkomen aan Decker.
 
T-shirt Murdock:
Een rood T-shirt met hierop de afbeelding van een kameel zoals je die ook op de pakjes sigaretten van het merk Camel ziet. Hierboven een zwarte tekst: "camels are heavy smokers". De kameel heeft dezelfde kleur als de tekst.
foto 1
 
Beoordeling: 80%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

12. The Maltese Cow

13/12/'83

Geschreven door: Thomas Szollosi ; Richard Christian Matheson
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
James Hong - Wan Chu
Paul Mantee - Chris Thomas
Peter Kwong - Tommy Chen
Lydia Lei - Sun Yeng
Charles Guardino - Politieman
Keye Luke - Sam Yeng
 
Omschrijving:
Sam Yeng is een oude vriend van het A-team en heeft een restaurant waar het A-team mede eigenaar van is. De man wordt afgeperst door de chinese Tong “Lung Chin” maar omdat hij deze niet wil betalen slaan ze zijn hele restaurant in puin. Natuurlijk pikt het A-team dit niet - niemand slaat immers het door Face gejatte kristal aan gruzels en komt hiermee weg) en ze besluiten de Tong aan te pakken. Zij komen er achter dat de Lung Chin zich niet alleen bezig houdt met afpersing maar ook de gangster Chris Thomas willen helpen aan een valse identiteit zodat ze hem terug kunnen smokkelen in Amerika en in ruil daarvoor zijn drugshandel mogen regelen. Chris Thomas heeft een microfilmpje met allerlei adressen van mensen uit de onderwereld verstopt in een Maltese Cow. Het A-team wil de gangster oppakken maar ze worden zelf gepakt door de politie die ook achter Thomas aanzit zodat de gangster met de Tong kan ontsnappen.Hannibal bedenkt iets waanzinnigs om ze het politiebureau uit te smokkelen. Als ze echter uit het politiebureau zijn ontsnapt ontdekken ze dat hun vriend de restauranteigenaar en zijn dochter zijn ontvoerd door de Lung Chin en moeten ze hen redden uit de klauwen van de Tong. Uiteindelijk verslaan ze de Tong, leveren de gangster keurig af bij de politie en bevrijden hun vriend met zijn dochter.
 
T-shirt Murdock:
Een groen T-shirt met rode letters. De tekst is "GARLIC STINKS".
foto 1
 
Beoordeling: 78%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

13. In Plane Sight

03/01/'84

Geschreven door: Babs Greyhosky
Regie: Tony Mordente
 
Gasten:
Anthony Charnota - Winston Corliss
Judy Strangis - Judy
Rod Colbin - Mr. Jes Hicks
Lance Henriksen - Mack Dalton
Carmen Argenziano - Kolonel Sanchez
Bruce French - Al Jackson
Grainger Hines - Robert Hicks
Lesley Woods - Mrs. Carrie Hicks
 
Omschrijving:
Robert Hicks werkt voor een vliegtuigtransportbedrijfje en moet een noodlanding maken op een militair vliegveld in Venezuela als hij vanuit Colombia terug wil vliegen naar Amerika. In zijn lading blijkt echter drugs te zijn verstopt en hij wordt gearresteerd. Zijn familie huurt het A-team in omdat ze zeker weten dat hij er niets mee te maken heeft en niet wist dat hij drugs smokkelde. Murdock vliegt het A-team naar Colombia zodat ze achter de werkelijke drugshandelaar Corliss aan kunnen gaan en Murdock doet zich voor als piloot Dick Nash. Het plan is om net te doen alsof het vliegtuig van Nash met de drugs erin crasht zodat de drugsbaas het gecrashte vliegtuig gaat zoeken om zijn drugs op te halen. Ze willen hem dan laten arresteren door de politie van Venezuela zodat zal blijken dat Robert Hicks onschuldig is en wordt vrijgelaten. Deze aflevering is erg grappig, BA wordt gehypnotiseerd vanwege zijn vliegangst, Murdock wordt ‘in the line of duty’ een blauw oog geslagen door een van zijn eigen teamleden omdat make up niet geloofwaardig zou zijn en Hannibal maakt een gezellig ritje met het vliegtuig door de jungle als hij moet vluchten voor de Venezulaanse politie.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtblauw T-shirt met de zwarte tekst "Why Me?" en zwarte vlekjes over het hele T-shirt.
foto 1
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

14. The Battle Of Bel Air

10/01/'84

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Gilbert Shilton
 
Gasten:
Michael Fairman - Anthony Raymond
Kurtwood Smith - John Carson
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Randolph Roberts - Ron
Ron Meszaros - Rocky Spencer
Charles Walker - Wachter
Edward Ansara - Sjeik Fatasi
 
Omschrijving:
De allereerste aflevering waarin Tawnia Baker te zien is. Zij is een journaliste en collega van Amy. Zij werkt undercover voor het beveiligingsbedrijf Intermode. De bazen van dit bedrijf zijn van plan een van hun eigen klanten een Sjeik uit de weg te ruimen en Tawnia komt achter dit plan. Via de computer van Intermode weet ze in te breken in de computer van het leger en zo lukt het haar het A-team op te sporen en hen tevens te waarschuwen voor Decker. De bazen van Intermode komen er achter dat ze die informatie heeft opgezocht en zijn bang dat ze het A-team wil inschakelen om de moord op de Sjeik te voorkomen. Hannibal vertrouwt haar niet helemaal en Face gaat alleen met haar mee naar haar appartement om haar uit te horen waar zij prompt wordt ontvoerd door mensen van Intermode. Zij gooien Face uit het raam van Tawnia’s appartement naar beneden die vervolgens de rest van zijn team inlicht over de ontvoering. Het A-team besluit Tawnia bevrijden uit het gebouw van Intermode waar ze is opgesloten en voorkomen uiteindelijk dat de klant van Intomart wordt vermoord. Er zit een prachtige helikopterachtervolging in deze aflevering. Murdock moet echter vliegen met een aftandse helikopter maar krijgt het ding toch de lucht in.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtblauw T-shirt met zwarte tekst: "The Wonderful World of Fungus".
foto 1
 
Beoordeling: 75%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

15. Say It With Bullets

10/05/'83

Geschreven door: Richrd Christian Matheson ; Thomas Szollosi
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Monte Markham - Mason Harnett
Lauren Chase - Korporaal Charlotte Brown
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Miguel Fernandes - Noche
Sam Melville - Shaw
Christopher Michael Moore - Soldaat
Anthony S. Johnson - Wachter
Fred McGrath - Paul Brown
 
Omschrijving:
Luitenant Mason Harnett steelt wapens van de legerbasis waar hij werkt die hij vervolgens doorverkoopt aan wapenhandelaren. Een van zijn ondergeschikten die hem helpt wil ermee stoppen en wordt daarom door Harnett vermoord. De zus van de vermoorde man zit ook in het leger en huurt het A-team in omdat ze niet naar het hoofd van de basis durft te stappen. Ze is bang is dat hij misschien ook betrokken is bij de wapenhandel. Helaas speelt ze tevens onder een hoedje met Decker die haar beloofd heeft Harnett aan te pakken als zij Decker helpt het A-team te pakken, maar ze krijgt hier later toch spijt van.Tawnia moet een zendertje plaatsen bij Harnett zodat ze erachter komen wanneer hij een afspraak heeft met de wapenhandelaren en Murdock gaat met haar mee. De rest van het A-team bezoekt de militaire basis om Harnett aan te pakken. Decker krijgt ze daar bijna te pakken maar ze kunnen ontkomen en verschansen zich op de basis in het gasthuis waar ook Decker vaak verbliijft, vervolgens weten ze een tank te pakken te krijgen en ontsnappen daarmee - het verbaasde gezicht van Murdock als hij plotseling een tank voor de Van ziet stoppen is hilarisch). Vervolgens schakelen ze wapenhandelaars uit zodat Decker ze alleen nog maar hoeft mee te nemen en zorgen ervoor dat het leger de gestolen wapens terugkrijgt.
 
T-shirt Murdock:
Een groen T-shirt, met zwarte tekst: "NUTS FEED ***". Het derde woord is een 8 letterwoord waarin "SILLY" verwerkt is, maar helaas onleesbaar. Hetzelfde T-shirt als in Labor Pains
foto 1
 
Beoordeling: 85%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

16. Pure-Dee Poison

31/01/'84

Geschreven door: Chris Bunch ; Allan Cole
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Bo Hopkins - Charles Drew
John Amos - Reverend Taylor
Steve Sandor - Burt
Tracy Reed Stephanie Taylor
Tony O'Neil - Frank
Marsha Haynes - Dr. Reed
 
Omschrijving:
Dominee Taylor een ex militair en een oude bekende van het A-team roept hun hulp in omdat de iillegale whiskey stoker Drew actief is in zijn gemeente. Met zijn handlangers verkoopt hij illegale giftige Whiskey. Mensen worden er ziek van en gaan er zelfs dood aan. Drew blijft het echter verkopen aan bars in de gemeente. Het A-team besluit Taylor te helpen en moet een manier vinden om de illegale stokerij te ontdekken en deze te vernietigen. De manier waarop Face en Murdock aan lachgas komen om de Van mee op te voeren is erg grappig. Het A-team plaatst een cameraatje onder een van de trucks van Drew om achter de locatie van de stokerij te komen. Als ze deze stokerij aanvallen moeten ze zich overgeven omdat Drew zijn mannen Tawnia en de dochter van Taylor ontvoerd hebben. Maar in de schuur waar ze vervolgens in worden opgesloten ligt genoeg materiaal om zich tegen Drew en zijn mannen te verdedigen zodat ze alsnog de stokerij kunnen ontmantelen.
 
T-shirt Murdock:
Een rood T-shirt met hierop de afbeelding van een kameel zoals je die ook op de pakjes sigaretten van het merk Camel ziet. Hierboven een zwarte tekst: "camels are heavy smokers". De kameel heeft dezelfde kleur als de tekst. Dit is hetzelfde T-shirt als in The White Ballot.
foto 1
 
Beoordeling: 82%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

17. It's A Desert Out There

07/02/'84

Geschreven door: Bruce Cervi
Regie: Arnold Laven
 
Gasten:
Jeannie Wilson - Lila
Robert Dryer - Al Driscoll
Tony Burton - Burke
Anthony James - Flagg
Austin Kelly - Busbestuurder
Dan Magiera - Croupier
 
Omschrijving:
Scorpions bendeleider Al Driscoll is opgepakt door de politie en zijn bende heeft inmiddels een nieuwe leider. De bende houdt zich nu bezig met het overvallen van casino bezoekers die op weg zijn naar huis. Als zij een bus oudere mensen overvallen huren deze oudjes het A-team in om de bende op te sporen en hun spulletjes terug te vinden. In het casino werkt de vriendin van Driscoll die de overvallers iedere keer tipt als er iemand aankomt die ze kunnen beroven. Zij denkt dat de bende hun leider wil helpen ontsnappen maar omdat hij tegen zijn eigen bende wil getuigen wil de nieuwe leider van de bende hem helemaal niet redden maar omleggen als hij van de ene naar de andere gevangenis zal worden overgebracht. Het A-team komt achter dit plan en zij halen Driscoll op met hun eigen gevangenisbus voordat de echte gevangenisbus hem op kan halen. Als ze vervolgens worden aangevalllen door de Scorpions kan het A-team ze overmeesteren, zorgen ze dat de oude mensen hun spulletjes terugkrijgen en dat Driscoll gewoon kan getuigen tegen de rest van zijn bende zodat die achter de tralies verdwijnen.
 
T-shirt Murdock:
Een rood T-shirt met blauwe tekst: "The Wonderful World of Fungus". Deze tekst is bijna dezelfde als in The Battle of Bell Air, toch is de design van het T-shirt helemaal anders.
foto 1
 
Beoordeling: 78%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

18. Chopping Spree

14/02/'84

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Michael O'Herlihy
 
Gasten:
Dennis Franz - Sam Friendly
Joe Colligan - Davey
Lee Patterson - Tony Victor
Liberty Godshall - Cindy
Nick Shields - Tiny Rosco
 
Omschrijving:
Pakeerwachter Davey komt in de problemen als er van zijn parkeerterrein veel auto’s worden gestolen deze worden of doorverkocht of gesloopt voor onderdelen. De politie verdenkt Davey bij de diefstallen betrokken te zijn. Davey is bevriend met BA en het A-team schiet Davey te hulp. Om erachter te komen wie de echte dieven zijn zodat ze Davey’s naam kunnen zuiveren gebruiken ze de corvette van Face als lokaas om de autodieven te lokken. Maar i.pv. de Corvette wordt BA’s Van gestolen. BA wordt echt razend wat ontzettend grappig is. Face doet zich vervolgens voor als autoverkoper bij de autodealer Sam Friendly die de gestolen auto’s verkoopt om zo te achterhalen waar de Van is. Sam Friendly verkoopt namelijk de auto’s die gestolen worden en laat ze ook op bestelling stelen zodat hij ze kan verkopen aan klanten. Hannibal doet zich voor als een rijke man en besteldt bij Friendly diverse dure auto’s. Uiteindelijk komen ze achter de locatie van de garage waar de Van staat. Als ze daar aankomen, ontdekken ze dat Friendly een politieauto voor ene Tony Victor heeft geregeld die een officier van justitie uit de weg wil ruimen. Natuurlijk voorkomt het A-team dat het Tony Victor lukt en krijgt BA zijn Van heelhuids terug.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtgeel T-shirt met afwisselend zwarte en rode tekst: "Poets Contrive But Pigs Provide". Het woord PIGS is rood geschreven. Voor het woordje Poets staat een rood bloempje.
foto 1
 
Beoordeling: 79%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

19. Harder Than It Looks

21/02/'84

Geschreven door: Frank Lupo
Regie: Ivan Dixon
 
Gasten:
Lori Lethin - Jennifer Teasdale
Kevyn Major Howard - Marcus
Michael Prince - Warren Teasdale
Steven Keats - Ramon
Cherie Michan - Kathryn
Suzanne Albershardt - Laura
 
Omschrijving:
Het A-team is door de rijke Teasdale ingehuurd om zijn gekidnapte dochter te redden van een stelletje terroristen die zich de GLA noemen. Voor 500.000 dollar aan losgeld kan hij zijn dochter terugkrijgen. Het lijkt een simpele opdracht, het meisje redden en maken dat ze wegkomen met het meisje en het losgeld Maar het meisje werkt niet echt mee aan haar redding zodat zij het losgeld helaas moeten achterlaten bij de terroristen. Het meisje is wel veilig dus ze denken dat haar vader wel tevreden zal zijn. Maar haar vader is niet blij want hij wil het geld absoluut terug hebben. Het meisje wil echter dat het A-team teruggaat om ook haar vriend, een van de terroristen, te redden. Het A-team valt de GLA opnieuw aan en bevrijden de vriend van het meisje en het lukt ze ook het losgeld weer terug te krijgen. Ze denken dat ze nu alles opgelost hebben maar dan moeten ze ook nog even voorkomen dat de GLA een dam gaat opblazen zodat het A-team nog niet klaar is met hun opdracht. Kortom deze opdracht was niet zo gemakkelijk als ze eerst dachten.
 
T-shirt Murdock:
Een groen T-shirt met witte tekst: "Roundee Roundee".
foto 1
 
Beoordeling: 87%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

20. Deadly Maneuvers

28/02/'84

Geschreven door: Richard Christian Matheson ; Thomas Szollosi
Regie: Mike Vejar
 
Gasten:
Ed Lauter - Major Douglas Kyle
Tricia O'Neil - Dr. Maggie Sullivan
Richard Kuss - Harper
Michael Cavanaugh - King
John G. Scanlon - Hoffer
Ed Johnson - Sharphook
Randy Patrick - Deurman
 
Omschrijving:
Een buitenlands misdadigers syndicaat huurt vier huurlingen in om een voor een alle leden van het A-team op te pakken en daarna te elimineren. Het A-team heeft deze misdadigers dwars gezeten bij hun criminele activiteiten en ze willen voor eens en voor altijd af van het A-team. Het lukt de vier huurlingen vrij eenvoudig om via een valsstrik Face en Murdock een voor een te pakken te krijgen en op te sluiten. Vervolgens krijgen ze ook BA te pakken door zijn melk te vergiftigen maar Hannibal weet te ontkomen. Hij heeft echter ook van de melk gedronken en roept via Tawnia de hulp in van dokter Sullivan uit Bad Rock - Black Day At Bad Rock 1ste seizoen,) die hem tegengif geeft zodat hij de rest van het team kan bevrijden. Als hij ze bevrijdt heeft daagt Hannibal de huurlingen uit om het tegen het A-team op te nemen. Het lukt de huurlingen natuurlijk niet om van het team te winnen want de huurlingen maken geen enkele kans tegen het A-team.
 
T-shirt Murdock:
Een donkerblauw T-shirt met witte tekst: "Minds Are For People Who Think".
Er zit echter een foutje in deze aflevering. Murdock heeft een T-shirt probleempje. Als hij in de corvette op zoek is naar Face ziet hij (denkt hij) een aangereden hondje. Dan draagt hij een grijs T-shirt met zwarte tekst (zie foto!). Vervolgens loopt hij op de hond af, pak deze op en dan gebeurt het. Hij draait zich om en dan heeft hij op mirakuleuze manier ineens het donkerblauwe T-shirt met de witte tekst "Minds Are For People Who Think" aan.
foto 1 - foto 2
 
Beoordeling: 91%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

21. Semi-Friendly Persuasion

08/04/'84

Geschreven door: Danny Lee Cole
Regie: Craig R. Baxley
 
Gasten:
Geoffrey Lewis - Kale Sykes
Tim O'Connor - Karl Peerson
Sam J. Jones - Eric
Franc Luz - Traynor
Red West - Sinclair
Robby Kigger - Ollie Ridder
Galen Everhart - Verpleegster
 
Omschrijving:
Een groep pacifisten die zich het genootschap der mensen noemt, willen huizen en een gemeensschapshuis bouwen op een stuk land dat ze hebben gekocht. Kale Sykes die in het nabijgelegen dorp Kellysburg woont wil niet dat ze er komen wonen en bedreigd het genootschap met zijn handlangers. Hij heeft de tijdelijke sheriff omgekocht dus die kunnen ze niet om hulp vragen. Het A-team wordt ingehuurd om het gemeenschapsshuis te bouwen van het genootschap en moeten ervoor zorgen dat ze het hout voor het huis meekrijgen en dat de Sykes de bouw niet verder komt verstoren. Probleem is alleen dat ze niet hun wapens of geweld mogen gebruiken om dit te bereiken. Sykes heeft daar natuurlijk geen boodschap aan. BA en Murdock bewaken het huis maar Sykes en zijn mannen overmeesteren hen en slaan ze neer. Vervolgens steken ze het huis in brand en leggen de bewusteloze BA en Murdock in het brandende huis. Ze worden gered door Ollie een klein jongetje dat bij het genoodschap hoort en Ollie raakt hierdoor gewond. De leider van het genootschap ontslaat het A-team omdat ze geweld hebben gebruikt om zich te verdedigen. Het team laat zich echter niet zomaar door Sykes verslaan en huren zichzelf in zodat Sykes alsnog wordt uitgeschakeld.
 
T-shirt Murdock:
Een donkerrood T-shirt met witte tekst: "There’s A Creep In Your Future".
foto 1
 
Beoordeling: 78%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top

22. Curtain Call

15/04/'84

Geschreven door: Stephen Katz
Regie: Dennis Donnelly
 
Gasten:
Danny Wells - Artie
George Wyner - Richie
Carl Franklin - Kapitein Crane
Lance LeGault - Kolonel Decker
Steve Tannen - Seargant Collins
Nik Celozzi - Kelsey
 
Omschrijving:
Murdock raakt tijdens een missie gewond in zijn schouder. Murdock is zwaargewond en heeft veel bloed verloren. Wat alles nog erger maakt is dat het team door Decker wordt achternagezeten en moet proberen aan hem te ontkomen. Ondertussen moeten ze Murdock proberen te verzorgen en redden van de dood maar ze kunnen niet zo eenvoudig aan de juiste medicijnen komen. In deze aflevering zie je veel flashbacks uit voorgaande afleveringen waarin Decker en de leden van het team herinneringen ophalen. Face steelt uiteindelijk een first aid kit zodat Hannibal de juiste spullen heeft om de kogel uit Murdock’s schouder te halen en de wond kan ontsmetten. Decker heeft echter een zendertje in de first aid kit geplaatst zodat hij het team gemakkelijk weet op te sporen. Toch vinden ze een manier om aan Decker te ontsnappen omdat Face zich voordoet als MP en ze net doen alsof het Face is die gewond op de brancard ligt en niet Murdock. Decker verliest voor de zoveelste keer.
 
T-shirt Murdock:
Een lichtblauw T-shirt met donkerblauwe tekst "bugamente" in sierlijke letters.
foto 1
 
Beoordeling: 94%
Beoordeel episode:
Je bent niet ingelogd.
 
top


 
Gratis Forum