Print pagina

Ruger schoonmaken met Face

Het favoriete wapen van The A-team was de Ruger AC556K. De Ruger AC556K is een ontwikkeling van Ruger. Het is een "Automatisch Carabijn" 5.56mm aanvalsgeweer, die oorspronkelijk door de politie werd gebruikt, maar ook populair is op de open markt.
Aan de hand van foto's leggen we hier uit hoe je een Ruger kan demonteren en klaar kan maken voor gebruik. Deze foto's zijn gemaakt uit Steel! waarin Face alle stappen laat zien.

De stappen


Met iets scherps, een mesje ofzo (Face lijkt er wel een speciale tool voor te hebben), wip je eerst het bovenste metalen deel van de Ruger omhoog en dit leg je even ernaast. Je houdt dan alleen de loop van het geweer over, dat je hierdoor bloot legt. Je kunt nu verder met demonteren.
 

Vervolgens draai je de Ruger om en maak je de clip waarin de kogels moeten los door aan het palletje te duwen.
 


Als je de clip hebt verwijderd wrik je vervolgens met hetzelfde ijzeren tool, de trekker omhoog, deze komt dan los zodat je dit deel uit de Ruger kunt halen en de houten behuizing overblijft.
 

De bovenkant van de Ruger laat dan los (de loop van het geweer enz.), omdat je de Ruger op zijn kop vast hebt zit dat dus nu aan de onderkant en het valt zo in je handen. Op de fotoís is dus het onderste ijzeren deel dat je ziet eigenlijk de bovenkant van de Ruger.
 

Nu moet je het binnenwerk smeren zodat de Ruger niet zal weigeren, zie je de trekker aan de bovenkant van het binnenwerk zitten?
 

Daarna leg je het gedeelte met de loop weer terug en plaats je daarna het gesmeerde binnenwerk weer terug in de behuizing.
 


Nu word het tijd om de kogels in de clip te drukken en de clip gevuld met kogels terug in de Ruger te klikken.
 

Natuurlijk is het belangrijk wel even je wapen te testen voordat je het wapen gaat gebruiken, zodat je zeker weet dat deze niet blokkeerd. Dit doe je door aan de bovenkant van de Ruger even de kamer door te laden. Jou Ruger is nu klaar voor gebruik en zal geen dienst weigeren.


 
Gratis Forum