Print pagina

Colonel John "Hannibal" Smith

Afgaande op de piloot aflevering Mexican Slayride is Hannibal afkomstig uit het midden westen en genoot drie jaar en vijf maanden opleiding aan een school in Parijs. Hannibal houdt ervan om rond te lopen in vermommingen. Niet alleen om zijn cliënten te screenen, maar ook om zijn eigen agent te spelen. Zijn makeup bracht hij zelf aan. Hannibal is een veelzijdige acteur. Van ‘The Aquamaniac' (zijn beroemdste rol) tot het spelen van een oud vrouwtje, hij doet het met evenveel glans en charme. Een ander typetje waar je Hannibal veel in kon terugvinden was dat van Mr. Lee, een oude Chinees die een wasserij runt en de klanten daar toe laat komen om ze screenen. Van zijn familiale leven is niet zo veel bekend. In ‘Blood, Sweat and Cheers' ontmoeten we zijn beste vriend Jack Harmon. Hij en Jack hadden vroeger een oogje op dezelfde vrouw, maar zij verkoos Jack boven Hannibal. Jack en de vrouw hebben één zoon, ‘Kid' Harmon die rallypiloot is. Kid en zijn vrouw Dana verwachtten in die aflevering een baby. Ze noemden Hannibal ‘Uncle John', hoewel er geen familiale band is tussen hen. In ‘Members Only' leren we Hannibal van een andere kant kennen, namelijk die van een prima golfspeler, en iemand die walnoten met zijn handen kan kraken. Favoriete wapens van Hannibal waren een S&W 439, een S&W 39-2, en een Browning Hi Power. Ook de medische kennis is Hannibal niet vreemd, want in ‘Curtain Call' zien we hem met succes een kogel uit Murdock's lichaam verwijderen. Zijn grootste liefde die we leren kennis tijdens de serie is dokter Maggie Sullivan uit Bad Rock. Maar het bleef niet bij die ene, in andere afleveringen zien we Hannibal dikwijls in het gezelschap van jongere dames, zoals de mooie tweeling waarmee hij zich laat vergezellen in Mexico in ‘Wheel of Fortune'. Hannibal is een verstokte sigaarroker. Er gaat geen aflevering voorbij waar we hem niet zien kauwen op zijn lange sigaren. Naar eigen zeggen had hij dat nodig om beter te kunnen nadenken. Hij is ook een persoon die leeft van de actie en daarom de stempel van ‘On the Jazz' op hem geplakt kreeg. Hij heeft ook een lidteken op zijn kin, maar daar werd nooit over gesproken daar het George Peppards eigen lidteken was. In de aflevering ‘Deadly Manoeuvres' komen we te weten dat zijn codenaam via de radio Hammer was. Murdock noemde hij Reflex. In seizoen 5 leren we hem kennen als een goede kok, want hij was namelijk bezig aan de voorbereidingen van ‘Hannibal's famous 4 day Thanksgiving Experience'. ?

Hannibal vocht zowel in de Vietnamese als in de Koreaanse oorlog, wat ons doet afleiden dat hij geboren is in de late jaren '20, begin '30. Afgaande van de piloot aflevering behaalde hij graduaat in West Point in 1950 als 2nd Luitenant tot 1st Luitenant op 30/05/52, Kapitein op 27/02/54, Majoor in 02/07/56, Luitenant – Kolonel op 23/01/58 en Kolonel op 07/05/61. Hannibal en BA voorzagen in de Vietnam oorlog de bruggen van mijnen als diepzeeduikers. In de DOOM club, de Da Nang Officers Open Mess, kreeg hij het aan de stok met Decker. Dit omdat Hannibal het oneens was dat Decker zomaar een hospitaal aanviel zonder rekening te houden met de mensen erin. En in Pleiku werd hij geplaatst als Luitenant – Kolonel.

Hannibal werd op heel wat manieren aangesproken. Door de andere team members werd hij steevast Hannibal genoemd. In de piloot aflevering werd hij één maal door Face aangesproken als John, maar dat was eerder als schuilnaam omdat de filmmensen niet wisten dat hij Hannibal Smith was. BA noemde hem soms gewoon ‘Man', zeker wanneer Hannibal weer eens uitpakte met een waanzinnig gek plan. Voor Cliënten was hij Mr. Smith, en Face en Murdock spraken hem meestal aan met Kolonel. Dit deden ze vooral wanneer ze in militaire situaties verkeerden, bijvoorbeeld als ze omsingeld werden door de slechteriken dan klonk het ‘What now Colonel?' Zijn neefje Kid Harmon noemde hem Uncle John, evenals zijn vrouw Dana. Voor Frankie was hij Johnny, net zoals de meeste van de filmcrew. Ten slotte, voor Kolonel Decker en de andere MP's was hij gewoon Smith.

Hannibal heeft heel wat films op zijn palmares staan. Zijn grootste rol was die van The Aquamaniac. Afgaande op BA filmde hij in 1986 de Aquamaniac 2, maar in de pilootaflevering te regisseur zei dat in Aquamaniac 1 de vorige acteur die de hagedis speelde, zijn adem vier minuten onder water kon inhouden. Dus Hannibal was nooit in Aquamaniac 1, of hij deed het onder een andere naam dan John Smith of de regisseur wist niet dat hij het was. Hij speelde ook the Killigator, the ld, the Monster Masher en Gatorella. In de episode Uncle Buckle Up nam hij voor één aflevering de rol van Ruff the Bear voor zijn rekening. Zijn impresario luistert naar de naam Jerry, en zijn entertainment lawyer is Jerry Eckworth. Er zijn geen aanwijzingen of dit één en dezelfde persoon is. Elke vrijdag sluipt Hannibal de Universal Studio's binnen op zoek naar mensen die hem een interessante filmrol kunnen aanbieden. Handtekeningen plaatst hij onder de naam van John Smith, en hij werkte eenmaal onder het pseudoniem Lynch, dezelfde naam als Kolonel Lynch.

Veel voorkomende uitspraken waren: "Go BA!" of "Now, BA!", "I love it when a plan comes together!" en "What's wrong kid?" gebruikte hij meestal tegen Face of Amy.

George Peppard

Hannibal werd gespeeld door George Peppard.
Wat basisinformatie over George Peppard wordt hieronder gegeven:

Geboortedatum : 1 Oktober 1928.
Geboorteplaats : Detroit, Michigan, USA.
Gestorven : 8 mei 1994 in L.A., California of pneumonia (leeftijd: 65).
Echtgenotes : Helen Davies 1954-1964, Elizabeth Ashley 1964-1972, Sherry Boucher 1975-1979, Alexis Adams 1984-1986, Laura Taylor 1992- zijn dood.
Kinderen : Bradford, Julie (beide bij Helen Davies) en Christian (bij Elizabeth Ashley).

George Peppard leidde een verontrust leven, hij was alcoholist gedurende 27 jaar (hij begon te drinken nadat zijn vader in 1951 stierf en stopte definitief met drinken in 1978 in de mening dat hij een zelf-destuctive persoonlijkheid had: de vele vrouwen, het drinken, het roken). Jammer genoeg keerde dit in zijn latere leven terug. Hij kreeg nooit het grote stuk dat hij echt verdiende. George (een roker voor het leven) stierf aan longontsteking, een resultaat van zijn zwakheid van de chemotherapiezittingen om kanker te behandelen.

George Peppard's graf ligt in Dearborn, vlakbij zijn geboortestad Detroit:

Hij heeft ook een eigen ster op de walk of fame:

Speellijst

Naast zijn rol in the A-Team, Breakfast At Tiffany's en Banacek, had George Peppard nog veel andere rollen in films en op tv.
Een lijst van programma's waar George Peppard in meespeelde vind je hieronder:

-Tigerin, Die (1992) - Sid Slaughter
-Ultra Warrior (1992) - ?
-Night of the Fox (1990)(TV) - Colonel Harry Martineau/Max Vogel
-Man Against the Mob: The Chinatown Murders (1989)(TV) - Frank Doakey
-Zwei Frauen (1989) - Mr. Martin
-Man Against the Mob (1988)(TV) - Frank Doakey
-The A-Team (1983-1987) TV Series - Colonel John 'Hannibal' Smith
-Jugando con la muerte (1982) - McFadden
-Race for the Yankee Zephyr (1981) - Theo Brown
-Your Ticket Is No Longer Valid (1981) - Jim Daley
-Battle Beyond the Stars (1980) - Cowboy
-From Hell to Victory (1979) - ?
-An Almost Perfect Affair (1979) - Himself (uncredited)
-Da Dunkerque alla vittoria (1979) - Brett Rosson
-Torn Between Two Lovers (1979)(TV) - Paul Rasmussen
-Crisis in Mid-air (1978) - T.M. Pryor
-Damnation Alley (1977) - Major Eugene Denton
-Guilty or Innocent: The Sam Sheppard Murder Case (1975)(TV) - Dr Samuel Sheppard
-Doctors Hospital (1975) TV Series - Dr. Jake Goodwin (1975-1976)
-One of Our Own (1975)(TV) - Dr. Jake Goodwin
-Newman's Law (1974) - Vince Newman
-Banacek (1972) TV Series - Thomas Banacek
-The Groundstar Conspiracy (1972) - Tuxan
-Banacek (1972)(TV) - Thomas Banacek
-The Bravos (1972)(TV) - Major John Harkness
-One More Train to Rob (1971) - Harker Fleet
-Cannon for Cordoba (1970) - Captain Rod Douglas
-The Executioner (1970) - John Shay
-Pendulum (1968) - Captain Frank Matthews
-Rowan & Martin at the Movies(1968) - Himself
-House of Cards (1968) - Reno Davies
-What's So Bad About Feeling Good? (1968) - Pete
-P.J. (1968) - P.J. Detweiler
-Rough Night in Jericho (1967) - Dolan
-Tobruk (1967) - Captain Kurt Bergman
-The Blue Max (1966) - Bruno Stachel
-The Third Day (1965) - Steve Mallory
-Operation Crossbow (1965) - Lt. John Curtis
-The Carpetbaggers (1964) - Jonas Cord
-The Victors (1963) - Corporal Chase
-How the West Was Won (1962) - Zeb Rawlings
-Breakfast At Tiffany's (1961) - Paul Varjack ("Fred")
-The Subterraneans (1960) - Leo Percepied
-Home from the Hill (1960) - Raphael "Rafe" Copley
-Pork Chop Hill (1959) - Corporal Chuck Federson
-The Strange One (1957) - Cadet Robert Marquales


 
Gratis Forum