Ateamfans.nl forum index
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie  <  Over Ateamfans.nl  ~  Geschiedenis
Steven
BerichtGeplaatst: 23-09-2006 09:39:28  Reageer met quote


Leeftijd: 34
Admin
Admin


Geregistreerd op: 9-12-2004
Berichten: 1765
Woonplaats: Brugge

Hoe het allemaal begon...

Er was eens … een Wouter Van Canneyt die begin september 2004 een geniaal idee kreeg. Zijn hersenspinsels waren aan het broeden op een sneu plan: een website maken over de populaire 80’s serie The A-Team. Na vele uren van slopend opzoekingwerk, een potje basiskennis webbouwen en met de steun en toeverlaat van broer Steven Van Canneyt werd op 23 september 2004 de eerste Nederlandstalige A-Team website boven de doopfont gehouden. The A-team Fans V1.0.
Omdat het overgrote deel van de website vertaald was van Engelse bronnen, kwam het geheel nogal erg onprofessioneel over. Ook het design was niet wat het moest zijn, maar toch mocht de site vijf bezoekers per dag registreren.
De website bevroor, en de bezoekers bleven weg. Om de website van de ondergang te besparen, begon Steven Van Canneyt omstreeks december 2004 met het uitdokteren van een nieuw en beter design. Dit, beste vrienden, was het begin van dé referentie over het A-Team op internet: The A-Team Fans V2.0. Naast het nieuwe design namen we ook een .nl adres in gebruik en creëerden we een populair forum. Ook de crew werd aangevuld met Steven Durnez die zorgde voor de aanvoer van teksten over de cast, episodebeschrijvingen, leuke weetjes, een fotoarchief met meer dan 500 foto’s, leuke downloads en nog veel meer. De vernieuwde site werd prompt een succes en het bezoekersaantal steeg tot 100 registraties per dag. The A-Team Fans V2.0 werd een waar begrip op het internet en de site werd de absolute referentie voor A-Team fans in de hele wereld.

Een eerste hoogtepunt voor de website deed zich voor op 23 april 2005 toen Steven Durnez een smaakvol interview aflegde op de Nederlandse Radio Twickelstad FM. Het gesprek duurde meer dan zeven minuten en zorgde voor nog meer naamsbekendheid bij onze Noorderburen.
Daarbij ontwierpen we in de zomer van 2005 onze eigen “The A-team Fans”-T-shirts. Eind augustus 2005 werden deze te koop aangeboden bij het grote publiek, en zorgde meteen voor het eerste levende hulpmiddel om The A-Team Fans nog bekender te maken.

Een ander belangrijk moment in de geschiedenis van The A-team Fans was ScreenHeroes te Utrecht op 25 september 2005. We hadden onze eigen “The A-team Fans”-T-shirts aan, onze flyers in de hand en ons fototoestel en videocamera op zak. Zo konden we met heel wat A-team Fans Dirk Benedict (Face) en Dwight Schultz (Murdock) gaan opzoeken. De opnames van de Q&A kan je, met ondertitels, downloaden onderaan onze ScreenHeroes-pagina.

Dankzij ScreenHeroes, onze originele T-shirts en beduidend meer links naar onze website, en niet te vergeten de opmars in zoekmachines, stegen de bezoekers, leden en berichten spectaculair. Dagen met 100 unieke bezoekers, drie nieuwe leden per dag en vijftien nieuwe berichten waren geen uitzondering meer. The A-Team Fans was al een gevestigde waarde in de virtuele A-Team wereld, maar toch bleven we nadenken hoe we de site konden optimaliseren. Zo ontstond het idee om een nieuwe versie te bouwen die de codenaam V3.0 meekreeg. Een versie die in het teken staat van een nieuw design, gebruiksvriendelijke navigatie, nog meer info dan voorheen en leukere downloads.
Heel wat mensen hebben hier hun steentje aan bijgedragen, waarvoor onze welgemeende dank! Een selectie:
Vincent leverde fantastisch werk door ervoor te zorgen dat de frequentste A-Team quotes konden gelezen en beluisterd worden. Buiten dit realiseerde hij nog het online zetten van A-Team themes, remixen en vele andere leuke downloads. Hij was tevens de coördinator voor het ondertitelen van de ScreenHeroes fragmenten, een stokpaardje van vele fans.
We bedanken Steven D. die gezorgd heeft voor een uitgebreide beschrijving van de A-team personages, omschrijvingen van episodes, vele foto’s, quizvragen en veel andere leuke informatie.
Claudia verzorgde informatie i.v.m. Murdocks T-shirts, terug te vinden in de episodegids. Ze hielp ook Steven D. met het vervolledigen van de A-team foto’s en episodegids. Op het forum is ze bekend door haar vele kennis van The A-team, de foutjes en onderlinge grapjes. Al de informatie die ze in het forum neerschrijft ondersteund ze met foto- en beeldmateriaal.
Als grondlegger van The A-team Fans is Wouter verantwoordelijk voor basisinformatie op The A-team Fans, quizvragen, het testen en verbeteren van scripts en teksten, het meehelpen beslissen met alles wat er op The A-team Fans gebeurd, het beheren van het forum en natuurlijk voor The A-team Fans zelf!
Steven VC schreef de scripts en maakte het design van The A-team Fans. Hij zorgde ervoor dat de vele informatie gebundeld werd tot één prachtige website.
Zo konden we op zaterdag 15 april 2005 The A-Team Fans V3.0 met trots aan de bezoekers voorstellen. Wat al vlug een succes werd. We halen nu meer dan 150 unieke bezoekers per dag en de duizendste fan kunnen we bijna verwelkomen. De quizzen worden opgelost en foto’s worden geupload. Ook de downloads zijn een succes: de 351 bestanden zijn samen maar dan 10000 keer gedownload. Daarnaast staat het forum ook niet stil. Er worden gemiddeld 15 berichten per dag gepost. Waarvoor dank aan alle actieve fans.

Helaas bleef The A-team Fans V3.0 niet zonder problemen online. We kregen voortdurend te kampen met offline vallen van de server en databaseproblemen. De crash op dinsdag 22 augustus was de druppel die de emmer deed overlopen. Daarom hebben we naar een betaalde host overgeschakeld om van de problemen voorgoed af te zijn. Op 31 augustus werd een back-up geïnstalleerd en nu blijft deze website vlekkeloos online.

Om er voor te zorgen dat The A-team Fans V3.0 blijft groeien hebben we het BA online spel online geplaatst. In dit spel kruip je in de huid van Sergeant Bosco "Bad Attitude" Baracus. Je ondergaat de zwaarste trainingen om jouw spiermassa te vergroten. Als je in topconditie bent kan je een andere speler uitdagen voor een spannend gevecht. Dit spel is nog in een betaversie online, dit wil zeggen dat dit spel nog steeds wordt uitgebreid.

Zo kunnen we na 2 jaar werken, bijleren en vooral plezier maken een prachtige verjaardag vieren. Gelukkige verjaardag!

Groeten,
de webmasters


Laatst aangepast door Steven op 07-10-2007 10:49:18, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger
The Survivor
BerichtGeplaatst: 16-04-2007 16:01:28  Reageer met quote


Generaal
Generaal


Geregistreerd op: 28-12-2006
Berichten: 2018

Dit is een prachtig levensverhaal over het ontstaan enz. Ik weet wat het is om een site van de grond af op te bouwen en up to date te houden, dus toppie gedaan!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Chaosvorker
BerichtGeplaatst: 11-02-2015 05:14:55  Reageer met quote


Leeftijd: 37
Soldaat
Soldaat


Geregistreerd op: 11-2-2015
Berichten: 1

If there is a chance it will come back again.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Berichten van afgelopen:   
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Pagina 1 van 1
Ateamfans.nl forum index  ~  Over Ateamfans.nl

Plaats nieuw bericht   Plaats reactie


 
Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
 

Powered by phpBB and NoseBleed v1.08
Edited by Ateamfans.nl v3.0