Ateamfans.nl forum index
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie  <  Colonel John "Hannibal" Smith  ~  Christian Peppard films
Hantibal
BerichtGeplaatst: 28-05-2006 00:46:18  Reageer met quote


Leeftijd: 34
Generaal
Generaal


Geregistreerd op: 22-2-2005
Berichten: 775
Woonplaats: Gullegem

Christian heeft het denk ik ook eens geprobeerd. Nl:

# Creature of the Mist (2002)
# Path to War (2002) (TV) .... Pat Nugent

In deze films heeft hij gespeeld maar ik vrees dat hij het niet zo tof vond. Misschien zal hij z'n vader spelen in de film van The A-team.

Ken iemand deze films ???

_________________
stem voor Toon Hermans:

http://www.persoonvanhetjaar.nl/bekijk/?id=15881
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

choppercrazy
BerichtGeplaatst: 28-05-2006 08:33:52  Reageer met quote


Generaal
Generaal


Geregistreerd op: 18-1-2006
Berichten: 2768
Woonplaats: somewhere in orbit.

Het zegt mij helemaal niets, ik zal eens zoeken op 't net of ik wat vinden kan.

Heb wat gevonden, zie entry hieronder.

Hij zal wel niet de rol van Hannibal gaan spelen want hij is daar veel te jong voor. Christian is 38 jaar en je moet zeker begin vijftig zijn om een geloofwaardige Hannibal te kunnen neerzetten. Tenminste dat vind ik er moet een ruim leeftijdsverschil tussen de kolonel en de rest van het team zitten anders is het niet geloofwaardig.


Laatst aangepast door choppercrazy op 28-05-2006 10:38:19, in totaal 3 keer bewerkt

_________________
The Official Dwight Schultz Fansite http://www.dwightschultzfansite.nl

Official Facebook: https://www.facebook.com/DwightSchultzOfficialFansite
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
choppercrazy
BerichtGeplaatst: 28-05-2006 10:23:52  Reageer met quote


Generaal
Generaal


Geregistreerd op: 18-1-2006
Berichten: 2768
Woonplaats: somewhere in orbit.

hier wat meer over Path to War, Christian is in ieder geval net als zijn vader een acteur die in oorlogsfilms speelt. Het moet een hele kleine rol geweest zijn als ik het zo zie. Very Happy Maar er speelden wel hele grote namen in mee en het ging ook nog eens over de Vietnam oorlog. Het was geen bioscoopfilm waarschijnlijk dat het mij daarom niets zegt.

Regie: John Frankenheimer
Genre: drama, oorlog
Tijdsduur: 165 minuten
Jaar: 2002

Acteurs Michael Gambon, Donald Sutherland, Alec Baldwin, Bruce McGill, James Frain, Felicity Huffman, Frederic Forrest, John Aylward, Philip Baker Hall, Tom Skerritt, Gary Sinise, Cliff De Young, Chris Eigeman, John Valenti, Gerry Becker, Sarah Paulson, Diana Scarwid, Francis Guinan, Robert Cicchini, Curtis L. McClarin, Albert Hall, Christian Peppard, J.K. Simmons, Peter Jacobson, Victor Slezak, Gina-Raye Carter, Tricia Allen, Scott Atkinson, Andreas Beckett, Andrew Borba, Sarah Brooke, Channing Chase, Jonathan Coder, Kevin Cooney, Darin Cooper, Gordon Davis, Reed Diamond, Wayne Grace, Davis Henry, Doug Hyun, Clancy Imislund, Jan Johannes, Lennie Loftin, Madison Mason, Bruce Nozick, Randy Oglesby, Blaine Pate, Ron Perkins, Ryan Rich, Lizabeth Schottland, Thompson Tuan, Audrey Wasilewski, Brenda Wehle, Peter Weireter, Kirk B.R. Woller

Samenvatting
Lyndon B. Johnson werd in 1964 gekozen tot President van de Verenigde Staten. Net zoals zijn voorganger John F. Kennedy wilde hij herinnerd worden als een man die sociale vernieuwingen zou doorvoeren. In plaats daarvan werd hij het symbool van een oorlog die ook zijn eigen land bijna in tweeën scheurde en die hij eigenlijk niet wilde voeren.Johnson kwam vast te zitten tussen adviseurs, die hem overhaalden mensen naar Vietnam te sturen en zijn eigen geweten

'Path to War' is de laatste film van regisseur John Frankenheimer en zeker niet zijn minste. Hoewel gemaakt als tv-film voor HBO, kan 'Path to War' zich zeker meten met menige bioscoopfilm.

Eigenlijk heeft de film drie mannelijke hoofdrolspelers. Allereerst is er president Johnson zelf, gespeeld door de Brit Michael Gambon. Het is verbazingwekkend knap hoe deze de rauwe en vaak ongemanierde Texaan neerzet. Hij is geen perfecte kopie, maar komt dichtbij de vaak als "larger than life" omschreven LBJ. Ondanks zijn slechte historische reputatie komt Johnson hier nog tamelijk sympathiek over. Nu had de president in werkelijkhed een bijzonder complexe persoonlijkheid, waar ook historici kun tanden op stuk hebben gebeten, dus wie de 'echte' Lyndon Johnson was, wist misschien Johnson zelf niet eens. Gambon zet in elk geval een geloofwaardige president neer vol met sociale idealen, die zijn carričre en plannen in het Verre Oosten ten onder ziet gaan.

De centrale spil in het geheel is Alec Baldwin met een zeer ingetogen rol als minister van Defensie McNamara. In het begin van de film haalt Johnson een citaat aan, dat McNamara een "IBM machine met benen" noemt en zo komt hij ook over: een technocraat die goed is in cijfertjes, maar zonder een echt gevoel erbij te hebben. Pas na een dramatische gebeurtenis recht voor zijn werkkamer in het Pentagon, begint McNamara te veranderen. Baldwin zet die transitie goed neer en het is intriest als hij uiteindelijk terzijde wordt geschoven en in de steek gelaten wordt door de president.

Tenslotte is er nog Donald Sutherland in een Golden Globe-winnende rol als advocaat en part-time presidentsadviseur Clark Clifford, die veel invloed en macht heeft, maar telkens geen openbare verantwoordelijkheid wil nemen. Glibberig en opportunistisch en tegelijkertijd oprecht en overtuigend, Sutherland weet telkens aan een definitieve beschrijving van Clifford te ontsnappen.

Deze drie mannen hebben elk een eigen invalshoek en visie op de steeds verder escalerende Vietnam-oorlog. Het morele geweten van de film wordt neergezet door onderminister Ball (Bruce McGill) van Buitenlandse Zaken, die keer op keer blijft hameren op de zinloosheid van bombardementen en het sturen van meer en meer troepen. Hij vertolkt de stem van zoals de meerderheid nu tegen Vietnam aankijkt, maar destijds was hij een eenzame stem voor redelijkheid. Veel bekende gezichten van karakteracteurs in de bijrollen, met onder andere een haast onherkenbare Huffman als de First Lady.

'Path to War' is wel een lange zit zonder veel actie en is vooral een film waarin veel gepraat en gediscussieerd wordt over het verloop van de Vietnam-oorlog. Minder spannend dan bijvoorbeeld het enigszins vergelijkbare 'Thirteen Days' is het vooral het acteerwerk dat eruitspringt. Boeiend is het wel, hoewel soms wat langdradig. Omdat het niet alleen over politiek gaat, maar ook over fundamentele keuzes die prangende vragen oproept. Vaak is een politieke of militaire beslissing net zo goed een morele afweging. De film maakt pijnlijk duidelijk waar de grens tussen goed en kwaad ligt en hoe makkelijk het is daar overheen te gaan. Keuzes die mensen hier kapot maken. Johnson, de machtigste man ter wereld, speelt mensen tegen elkaar uit en laat ze vallen als hij ze niet meer kan gebruiken, maar wordt uiteindelijk ook zelf in de steek gelaten en komt alleen te staan.

'Path to War' is een solide historisch drama voor iedereen die geďnteresseerd is in 20e eeuwse geschiedenis, waar de Vietnam-oorlog en haar gevolgen zo'n belangrijk onderdeel van uitmaakt.


dit was een recensie vanHans Geurts

_________________
The Official Dwight Schultz Fansite http://www.dwightschultzfansite.nl

Official Facebook: https://www.facebook.com/DwightSchultzOfficialFansite
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Pagina 1 van 1
Ateamfans.nl forum index  ~  Colonel John "Hannibal" Smith

Plaats nieuw bericht   Plaats reactie


 
Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls




 

Powered by phpBB and NoseBleed v1.08
Edited by Ateamfans.nl v3.0